
شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)– مردمان هر سرزمین مالکان و سازندگان آن هستند. آبادانی و پیشرفت رمز انسجام و بقای هر جامعه است و آبادانی و پیشرفت میسر نیست مگر با توسعه¬ همه جانبه. چه بسا بوده اند کشورهایی که دل به توسعه اقتصادی بستند و در توسعه فرهنگی و اجتماعی ناکام مانده اند. بودند کشورهایی که توسعه فرهنگی و اجتماعی را دنبال کردند و اقتصاد پاشنه آشیل آنان گشت.
توسعه در سه مبنای اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی (و سیاسی) رخ می¬دهد. تصور توسعه بدون شکل¬گیری زیرساخت¬های آن خیالی خام بیش نیست. یکی از بزرگترین این زیرساخت-ها برخورداری از وسایل ارتباط جمعی پیشرفته است. اکنون اینترنت را می¬توان پیشرفته-ترین وسیله ارتباط جمعی تعریف کرد. توسعه اینترنت به طور قطع کسب وکار را رونق می دهد. فاکتورهایی نظیر حذف واسطه¬ها، سرعت تامین و انتقال سفارشات، شفافیت بیشتر اقتصادی، گستره تامین¬کنندگان و تنوع جامعه مشتریان، عدم ایجاد انحصار و کاهش هزینه-های تمام شده از اصلی¬ترین نتایج حضور اینترنت در فضای کسب و کار است. حضوری که به یقیین به توسعه اقتصادی میانجامد.
اینترنت به واسطه شبکه های اجتماعی توانسته نقش به سزایی در تغییر فرهنگ و توسعه اجتماع ایفا کند. تغییر فرهنگ ها به واسطه راحت بودن ارتباط پیام دهنده و پیام گیرنده سبب می شود تا پیام دریافتی از شبکه های اجتماعی باورپذیر تر باشد. به سبب آن پیام باور پذیر اثر گذار نیز خواهد بود.
تغییر عادات غلط فرهنگی – تربیتی، ایجاد ارتباط کم هزینه میان دوستان و خانواده¬ها ، بالابردن آگاهی¬های اجتماعی، یادآوری مناسبت¬های ملی- مذهبی، افزایش اطلاعات عمومی و .. همه از جمله اثرات مثبت شبکه¬های اجتماعی اینترنت محور است.
ایجاد آگاهی بیشتر، ایجاد فضای بدون واسطه و شفاف میان مردم، انتقال سریع و صریح نظرات (از طریق کامنت گذاری) از دیگر مولفه¬های اثرات مثبت اینترنت بر توسعه است.
زندگی بهتر با اینترنت
اکنون زمان آن فرا رسیده است که اینترنت و نقش آن را می بایست باور کنیم، که اگر این باور صورت نپذیرد تنها به مانند پر کاهی خواهیم بود در برابر توفانی مهیب … اینترنت اشیا، کدهای QR، تلفن¬های هوشمند و … تمامی زندگی ما را احاطه کرده است و بی شک در رشدی روز افزون خواهد بود.
با اینترنت قطعا زندگی بهتری خواهیم داشت. حفظ محیط زیست، افزایش دسترسی¬ها و دیگرگونی مناسبات اقتصادی – سیاسی و فرهنگی همگی چون اهرمی ما را به سوی زندگی بهتر سوق می دهند.
قدر این دستآورد بشری را بدانیم و شکرگذار پروردگاری باشیم که ما را در زمانه¬ای آفرید که از نعمت این ابر وسیله ارتباط جمعی – اینترنت برخورداریم.
|
نظر بدهید