شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)، نوشیروان کیهانی زاده)- دانشگاه کلمبیا در نیویورک ۲۵ سپتامبر ۱۹۱۲ به ضمیمه دانشکده روزنامه نگاری خود دوره فوق لیسانس این حرفه را دایر کرد که نخستین دوره فوق لیسانس روزنامه نگاری در جهان است.
تا آن زمان، استادان مربوط و اصحاب نظر، ژورنالیسم را یک رشته آکادمیک مستقل نمی دانستند بلکه همانند پزشکی معتقد به تجربی بودن آن بودند و می گفتند همان طور که با رفتن به دانشگاه، یک فرد نمی تواند شاعر و نقاش شود، با شرکت در کلاس روزنامه نگاری هم کسی روزنامه نگار نمی شود مگر استعداد، ذوق و معلومات اولیه را داشته باشد.
بنابراین با تاسیس دوره فوق لیسانس و دکترای روزنامه نگاری موافق نبودند. جوزف پولیتزر ناشر چند روزنامه در نیویورک عقیده دیگری داشت. او که روزنامه نگاری را حرفه ای بزرگ، شریف و روشنگر و مدافع مردم و وطن تعریف کرده است خواسته بود که این رشته، فوق لیسانس و دکترا هم بدهد.
با همین فکر، وی در ۱۹۰۲ مبلغی از پول خود را به دانشگاه کلمبیا داد تا چنین دوره هایی دایر کند که دانشگاه پول او را رد کرد. پولیتزر که چنین دید در وصیتنامه اش دو میلیون دلار به این دانشگاه اختصاص داد و بقیه اش را به دادن جوائز روزنامه نگاری و ادبی. دانشگاه کلمبیا پس از فوت پولیتزر راهی نداشت جز قبول پول و دایر کردن دوره های مورد نظر پولیتزر و گرنه دولت پول را برداشت می کرد و به این ترتیب دوره فوق لیسانس روزنامه نگاری از ۲۵ سپتامبر ۱۹۱۲ در کلمبیا دایر شد.
منبع: http://www.iranianshistoryonthisday.com
|
نظر بدهید