شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)– تعریف جدیدی روابط عمومی در سال 2012 توسط انجمن روابط عمومی امریکا انجام شده است که این تعریف می گوید: «روابط عمومی یک فرآیند ارتباطی راهبردی است که روابط سودمند متقابل میان مردم و سازمان برقرار می کند.» در این نوشتار به بخش های مختلف این تعریف می پردازیم و آن را مورد تحلیل قرار می دهیم.
فرآیند ارتباطات راهبردی: فرآیندی است که از شرکت شروع می شود:
1. ما در مرحله اول تحقیق و تحلیل را داریم و باید تحقیق و تحلیل کنیم که مشتریان ما چه چیزهایی را می خواهند، نقاط ضعف و قدرت ما کجاست.
2. در مرحله بعدی باید برنامه ریزی کنیم. آیا برنامه ما بلند مدت است یا کوتاه مدت، کدام ضعف مان را می خواهیم پوشش دهیم؟
3. مرحله بعد برقراری ارتباط است. ما باید با هدفی که داریم ارتباط برقرار کنیم.
4. اگر بتوانیم این ارتباط را برقرار کنیم، بعد از آن می توانیم بازخوردی از آنها دریافت کنیم
5. و در مرحله آخر آن را ارزیابی کنیم. این باعث می شود که یک فرآیند ارتباطات استراتژیک یا راهبردی به وقوع پیوندد.
حوزه دیگری که در این تعریف به آن پرداخته می شود (MBR) Mutually Beneficial Relationships است که به نام «سودمندی مشترک ارتباط» شناخته می شود. هم سازمان و هم مخاطبان باید به سودی شایسته دست پیدا کنند.
یعنی در بازی برد بردی که مطرح است، باید به معنای واقعی به وقوع بپیوندد. بازی برد برد صرفا رفتار خود با مشتری نیست. ما باید تلاش کنیم که منافع مشترک مان به وقوع بپیوندد. اگر مردم بدانند که سازمان منافع آنها را در نظر گرفته است، به جای مخالفت با سازمان از آن حمایت می کنند و به آن اعتماد می کنند. این در شرکت های دولتی مساله ای به مراتب مهمتر است. مفاهیم اساسی MBR عبارتند از:
1. تصمیم گیری گروهی
2. مسئولیت مشترک اجتماعی
3. قابل اعتماد و تکاپو بودن
4. داشتن تعهد متقابل
بحث بعدی بازاریابی محتوا است. در تعریف جدید روابط عمومی یکی از ارکان می باشد. بازاریابی محتوا هنر برقراری ارتباط با مشتریان است بدون اینکه به فروش بیاندیشید.
در بازاریابی محتوا به جای عرضه تهاجمی محصولات، یا خدمات شما اطلاعات یا کیفیت را به مخاطبان خود تحویل می دهید که آنها را هوشمندتر می کند.
بحث آخر ارتباطات اجتماعی است. امروزه کارکرد اجتماعی در روابط عمومی ها بیشتر از همیشه اهمیت پیدا کرده است. رسانه های اجتماعی برای روابط عمومی ها فرصت های بی نظیری را به وجود آورده اند. شبکه سازی در فضای مجازی و مدیریت اجتماعات مجازی از رویکردهای جدیدی است که در روابط عمومی ها به شدت پر رنگ شده است. روابط عمومی ها در کنار وظایف ارتباطات رسانه ای که دارند، یک وظیفه دیگر دارند و آن شبکه سازی است.
منبع مرجع: شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)
گروه ترجمه شارا
|
نظر بدهید