ترمیم چهره دروغگوی سخنگوی پیشین کاخ سفید در مراسم امی

آیا با شوخی می‌توان چهره مخدوش یک سیاستمدار را ترمیم کرد؟ جواب هرچه که باشد، شان اسپایسر، سخنگوی پیشین کاخ سفید، بختش را در این مسیر آزمود. او در مراسم اهدای جوایز تلویزیونی امی حاضر شد و بزرگترین نقطه ضعف کاری خود را دست انداخت.

شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)  آیا با شوخی می‌توان چهره مخدوش یک سیاستمدار را ترمیم کرد؟ جواب هرچه که باشد، شان اسپایسر، سخنگوی پیشین کاخ سفید، بختش را در این مسیر آزمود. او در مراسم اهدای جوایز تلویزیونی امی حاضر شد و بزرگترین نقطه ضعف کاری خود را دست انداخت.

در نخستین نشست خبری‌اش در کاخ سفید، شان اسپایسر، به دوربین‌ها چشم دوخت و گفت که بی چون و چرا در مراسم تحلیف ریاست جمهوری دونالد ترامپ جمعیت از هر دوره‌ای بیشتر بوده است. مقایسه عکس‌های مراسم تحلیف ریاست جمهوری باراک اوباما در سال ۲۰۰۹ و مراسم آقای ترامپ در سال ۲۰۱۷ حقانیت این ادعا را به راحتی زیر سوال می‌برد.

شان اسپایسر در آن نخستین نشست مطبوعاتی‌اش به خبرنگاران حتی اجازه پرسش نداد. متنی را خواند و از در خارج شد. رفتارش از سوی رسانه‌ها مورد انتقاد قرار گرفت و مایه دست گرفتن طنزپردازان شد. یکی از موفق‌ترین طنزها در برنامه تلویزیونی “ستردی نایت لایو” بود که در آن “ملیسا مک‌کارتی” هنرپیشه زن فیلم‌های کمدی، با لباس و گریم مردانه در نقش شان اسپایسر ظاهر شد و کاریکاتوری از رفتار آقای اسپایسر ارائه کرد.

یکشنبه شب، او به دعوت “استیون کلبر”، مجری برنامه امی، درست شبیه به خانم مک‌کارتی، با جلو راندن تریبون سخنگوی کاخ سفید، وارد صحنه شد تا به این سوال جواب دهد که چند نفر مشغول تماشای مراسم امی هستند. آقای اسپایسر همان جملات مربوط به جمعیت حاضر در مراسم تحلیف دونالد ترامپ را تکرار کرد و فقط به جای “مراسم تحلیف” گفت “مراسم امی”.

واکنش هنرمندان حاضر در مراسم، مخلوطی بود از تعجب، خنده و اندکی دلخوری.
‘فرصت طلب’

ملیسا مک کارتی، با تعجب و لبخند به صحنه نگاه می‌کرد. بازیگرانی بودند که بهت زده به اطراف نگاه می‌کردند تا مطمئن باشند آنها هم همان را می‌بینند که بقیه می‌بینند. و در این میان، نگاه سرد (و شاید پر نفرت) تامی لی جونز، هنرپیشه، از بقیه متفاوت بود.

هنرمندان دیگری هم بودند که تصویرشان در این مراسم و آن لحظه به خصوص نشان داده نشد اما در مورد این ماجرا موضع گرفتند. از جمله آنها “زک برف” هنرپیشه سریال “اسکرابز” و کارگردان فیلم “به سوی زندگی بهتر” (Going in Style) در توییتر نوشت که نمی‌تواند “با شان اسپایسر بخندد.” برای اینکه به گمان او، آقای اسپایسر “یک فرصت طلب دروغگوست”.

راب راینر، هنرپیشه و فیلمساز، در حساب توییترش نوشت که “دونالد ترامپ بیماری دروغگویی” دارد و با “تحویل گرفتن شان اسپایسر که این بیماری را فعال کرد، پذیرفته‌ایم رئیس جمهوری داشته باشیم که بیماری روانی دارد.”

شان اسپایسر در دوره سخنگویی کاخ سفید به جز تعداد افرادی که در مراسم تحلیف شرکت کرده بودند در چند مورد دیگر هم حرف‌هایی زده بود که برایش دردسرساز شدند. از جمله اینکه گفته بود هیتلر از سلاح شیمیایی استفاده نکرده بود. یک بار هم که آقای ترامپ اشتباهی یک سری حروف را بی آنکه معنی خاصی داشته باشند توییت کرده بود. آقای اسپایسر مدعی شده بود این حروف معنی خاصی دارند.

 

منبع: http://www.bbc.com