تاریخچه کامل سئو (SEO)

نویسنده: جسی لیمگرابر – سئو اگر چه موضوعی است که برای بسیاری از مردم جدید به نظر می رسد سبقه تاریخی بسیار طولانی دارد. بهینه سازی برای موتورهای جستجو جریانی سیال در جهان اینترنت بوده است

تاریخچه کامل سئو (SEO)

 

شارا، مترجم: عادل میرشاهی کارشناس روابط عمومی و سئو پی آر-  تاریخچه کامل سئو (SEO)- سئو (SEO) اگر چه موضوعی است که برای بسیاری از مردم جدید به نظر می رسد سبقه تاریخی بسیار طولانی دارد. بهینه سازی برای موتورهای جستجو جریانی سیال در جهان اینترنت بوده است و ریشه های آن به اوایل دهه نود میلادی باز می گردد. اگر چه ظاهر سئو (SEO) در سال 2012 تفاوت فاحشی با اویل ظهور آن در اینترنت دارد اما تغییرات بهینه سازی برای موتورهای جستجو به راحتی قابل پیگیری است.

 

 مختصری در تاریخ سئو (SEO)

1995 – یاهو وب دایرکتوری خودش را راه اندازی کرد.

1998- گوگل راه اندازی شد، دی موز نیز در همان سال روی کار آمد.

2000- یاهو آلتاویستا را رهاکرده و به جای آن از الگوریتم گوگل تبعیت کرد.

2001-  رتبه صفحه به کاربران از طریق منوی ابزار نشان داده شد.

2005- تگ NoFollow معرفی شد.

2009- گوگل الگوریتم کافئین را معرفی کرد که وظیفه اصلی در سئو(SEO) را بر عهده دارد.

2011- الگوریتم پاندا به روز شد. این یک گام اساسی در تاریخ سئو (SEO) است.

24 آپریل 2012- الگوریتم پنگوئن به روز شد.

27 سپتامبر 2012- ای ام دی به روز شد. ( این واژه مخفف تطابق دقیق با دامنه است.)

4 اکتبر 2012-  65 بسته اجرایی

 

تاریخچه سئو در سال های اولیه

اینترنت نوع آوری منحصر به فردی نیست و در یک زمان خاص توسط یک شخص به وجود نیامد. اینترنتی که ما امروزه آن را می شناسیم از مجموعه ای از تلاش ها و ایده های بیشمار تشکیل شده که توسط نوآوران کامپیوتر در چند دهه گذشته بوجود آمده است. به هر حال شروع تاریخچه سئو (SEO) به اوایل دهه 1990 میلادی باز می گردد، جایی که موتورهای جستجو گام های اولیه خودشان را در جهت توسعه برای کمک به سازمان دهی سایت هایی که در اینترنت فهرست شده بودند برداشتند. در سال 1995، بهینه سازی توسط موتور جستجوی یاهو در اولین مرحله متولد شد. کاربران اینترنت به راهی برای مرتب کردن بر مبنای فراوانی سایت هایی ثبت شده که به سرعت تعداد آنها در فضای وب رو به ازدیاد بود ، نیاز داشتند. بهینه سازی الفبایی شکل گرفت و در قالب «صفحات زرد» مانند آنچه در دفترچه تلفن می بینیم قالب بندی شد. سال بعد در 1996، گفتگو برای مواردی همانند چگالی کلمات کلیدی و فصل بندی شروع به پاگرفتن کرد. همچنان که سال رو به انتها می رفت، افراد مصمم شروع به درک الگوریتم های بانک های اطلاعاتی کردند و روش هایی برای موتورهای جستجوی اولیه استفاده شد.

در حدود 1997، یاهو! برترین سایت ثبت نام شد و هرکس که می خواست در اینترنت به سرعت شناخته شود، متوجه شد که ثبت سایت در یاهو تنها راه ممکن است. این سال، سئو در جامعه عمومی اینترنت معرفی شد، اگر چه برای دریافت نتایج چیزهایی مورد استفاده قرار گرفتند که از تاکتیک های امروزه در رتبه بندی سایت بسیار دور هستند. از اوخر 1998 تا اوایل 1999، ثبت هرزه نامه روش عمومی دریافت رتبه سایت شد. به هر حال الگوریتم جدید تاکتیک های جدیدی را آورد، همچنان که متخصصین سئو (SEO) به استفاده از قالب های چند زبانی، لیست های کلمات و سایر استرتژی های نوآورانه همت گماردند. با ورود به هزاره جدید، تغییراتی چند، جهان سئو (SEO) را دگرگون کرد.

 

گوگل برای همه و همه زمان ها

میان سال های 2000 تا 2001، اینترنت تغییر عظیمی را تجربه کرد. نظام «رتبه صفحه» گوگل و الگوریتم های جدید رتبه بندی بسیاری از تاکتیک های هرزه نگاری را که تا آن زمان موفقیت فوق العاده ای در صفحه نتایج گوگل کسب می کردند، را از کار انداختند. برخلاف باور عمومی گوگل در واقع اولین موتور جستجو نبود. اینفو سیک، لیکاس و یاهو بسیار پیشتر از گوگل راه اندازی شده بودند. با این حال گوگل با ورود به صحنه موتورهای جستجو، بازی را به نفع خودش تغییر داد. آنها حرکتی انقلابی در  سئو (SEO) برای رتبه بندی سایت انجام دادند. همچنان که شرکت گسترش یافت، ایده های آنها برای سازماندهی و رتبه بندی سایت ها فراتر از همه افکار پیشینشان به شدت تغییر کرد. الگوریتم های جدید تمام استراتژی های قبلی رتبه بندی سایت را سرنگون کرد و همین باعث شد  که بهینه سازی برای موتورهای جستجو در جهت جدیدی گام بردارد.

 

تاریخچه کامل سئو (SEO)

 

برنامه نویسان کامپیوتری گوگل روبات های جدیدی را معرفی کردند که تمام اینترنت را زیر و رو می کردند و در نتیجه فضای اینترنت از راه هایی همچون ارائه به دایرکتوری ها و سایر راه های قدیمی دیگر بسیار دور شد. روبات ها شروع به بررسی سایت ها کردند و جویای جنبه های اصلی همانند چگالی کلمات کلیدی و لینک دهنده ها می باشند. تا قبل از این  سایت هایی که می خواستند تا برای یک کلمه رتبه بالایی دریافت کننداز یادداشت صفحات پنهان استفاده می کردند. متنی که در آن تنها یک واژه هزاران بار تکرار می شد معمولا می توانست در رتبه بندی جایگاه بالایی را کسب کند. به هر حال این استراتژی ساده در گوگل جواب نمی دهد. روبات های آنها که اکنون آنها را به نام «کراولر» می شناسند به نحوی برنامه نویسی شده اند که سایت ها را بررسی می کنند و محتوای تکراری را در سایت و سایر سایت ها تشخیص می دهند. همچنان که گوگل زیرک و زیرکتر شد، سئو (SEO) نیز راه های جدیدتری پیدا کرد. با گذشت زمان گوگل عمدتا بر میزان لینک های دریافتی هر سایت تکیه کرد. اگر سایت الف، 100 لینک بیشتر از سایت  ب داشته باشد، رتبه بالاتری دریافت می کند. سئو (SEO) به این مورد تکیه کرده است و از تاکتیک های خلاقانه برای دسترسی آسان به هزاران لینک بهره می برد. به هر حال همچون گذشته تیم «مبارزه با هرزه نگاری در وب» گوگل خود را با روش های جدید کاربران اینترنت هماهنگ کرده است.

 

افق های نو: رسانه های اجتماعی

این نبرد ثابت موش و گربه تا امروز ادامه یافت؛ به هر حال معرفی سایت های شبکه های اجتماعی بار دیگر باعث به وقوع پیوستن انقلابی در حرفه سئو (SEO) شد. سبک نسبتا جدید سایت شبکه های اجتماعی اولیه اگر چه دلخواه نبودند و تاثیر محدودی در رتبه بندی سایت داشتند. به هر حال، جهان امروز به معنای واقعی با همراهی شبکه های اجتماعی واسطه زندگی می کند، با سایت هایی نظیر فیسبوک و تویتر عوامل آثاری جهانی هستند. این مساله به همان اندازه دیوانه وار به نظر می رسد، در انتخابات اخیر سوریه، شبکه های اجتماعی از طریق انتشار توده وار اطلاعات بوسیله تویتر در حاشیه حضور داشتند. در مجموع این نسل مدرن ارتباطات با سرعت نور و ارتباطات توده ای به سئو (SEO) و رتبه بندی سایت گوگل وجهه ای نو بخشیده است. سایت هایی چون فیسبوک، مای اسپیس، تویتر، پینت رست، اینستاگرام، رددیت، استمبل آپون، دیگ و … قابلیت ارتباط با میلیادها نفر مردم سراسر جهان را یافته اند و بشر این زمان بیش از هر زمان دیگری در تاریخ به همدیگر مرتبط شده اند. برای گوگل، این پدیده عامل رشته ای از مشکلات است که نیاز به طبقه بندی و یکپارچگی در الگوریتم دارد. نه تنها سایت ها نیاز به محتوای منحصر به فرد دارند بلکه به مقادیر زیادی از لینک های بلا عوض و شناسایی در شبکه های اجتماعی نیازمند هستند. حضور در فضای اجتماعی از طریق اینترنت، محبوبیت واقعی سایت را نشان می دهد و این جنبه ای است که تقلب در آن بسیار دشوار می نماید. در حال حاضر گوگل و متخصصان سئو (SEO) خودشان را در جنگی مداوم یافته اند که هر دو سو شکست و پیروزی هایی را تجربه می کند. به هر حال همانطور که تاریخ به ما نشان می دهد همواره ایده های نوینی به سرعت در افق پدیدار می شود.

اما چیزی که بی شک وجود دارد این است که سئو (SEO) هرگز نمی میرد. تغییر در تاریخ سئو (SEO) تنها جزو ثابت آن بوده است. ما معیار های بهتری برای سنجش و الگوریتم های معتبر تری را شاهد خواهیم بود. «کلاه سفید» سئو (SEO) به زودی تنها فرم سئو (SEO) خواهد شد.

 [در حالیکه هنوز یک سال از نگاشته شدن این مقاله نمی گذرد، برخی متخصصان سئو (SEO) نظر به پایان زمان سئو (SEO) و ظهور عرصه جدیدی به نام سئو پی آر (SEOPR)داده اند: مترجم]

منبع: http://rankexecutives.com/history-seo/