شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا) || علامتهای تایید که قبلاً فقط به حسابهای تأیید شده داده میشد، اکنون میتوانند توسط افراد برای برجسته شدن
بیشتر محتوای خود در رسانههای اجتماعی خریداری شوند. این موضوع باعث شده است که تئوریهای توطئه، مانند تئوری مربوط به شاهزاده خانم ولز، با سرعت بیشتری در تیکتاک منتشر شوند.
دهها نفر از تیکتاکر ویدیوهایی را منتشر کردهاند که در آنها به بررسی ویژگیهای صورت شاهزاده خانم ولز میپردازند و آنها را با عکسهای مشابه مقایسه میکنند. بسیاری از این ویدیوها با خرید علامت تایید به دنبالکنندگان بیشتری دست پیدا کردهاند.
اسمرلدا، یک تیکتاکر از ایالات متحده، ویدیویی در این مورد منتشر کرد که به ۲.۹ میلیون نفر رسید. او میگوید که قبلاً در مورد خانواده سلطنتی پستی منتشر نکرده بود، اما این بار به دلیل “نگرانی واقعی عمومی” این کار را انجام داد.
کری، کاربری در آلمان که این تئوری توطئه را به اشتراک میگذاشت، میگوید که “احساس گناه نمیکند” و معتقد است که آزادی بیان باید شامل حق بیان نظرات توطئهآمیز نیز باشد.
رسانهها نیز به دلیل انتشار و تکرار این تئوریهای توطئه بدون ارائه هیچ مدرکی مورد انتقاد قرار گرفتهاند.
تیکتاک میگوید که “محتوای گمراهکننده یا نادرست” را مجاز نمیداند و در حال کاهش دسترسی به محتوایی است که توطئههای بیاساس را در مورد خانواده سلطنتی و سایر گروههای قدرتمند منتشر میکند.
یوتیوب نیز میگوید که به دنبال حذف ویدیوهایی است که اطلاعات نادرست در مورد سلامتی ارائه میکنند.
در اینجا چند نکته برای مقابله با تئوریهای توطئه در رسانههای اجتماعی آورده شده است:
منبع اطلاعات را بررسی کنید: قبل از به اشتراک گذاشتن هر چیزی، مطمئن شوید که از یک منبع معتبر و قابل اعتماد است.
به دنبال شواهد باشید: اگر چیزی به نظر واقعی نمیرسد، احتمالاً واقعی نیست. به دنبال شواهدی باشید که از ادعاها پشتیبانی میکنند.
تفکر انتقادی داشته باشید: همه چیزهایی را که میخوانید یا میبینید باور نکنید. به طور انتقادی در مورد اطلاعاتی که دریافت میکنید فکر کنید و به دنبال تناقضات باشید.
محتوای گمراهکننده را گزارش دهید: اگر با محتوای گمراهکننده یا نادرست در رسانههای اجتماعی مواجه شدید، آن را به پلتفرم گزارش دهید.
با به اشتراک گذاشتن اطلاعات دقیق و گزارش محتوای گمراهکننده، میتوانیم به مبارزه با تئوریهای توطئه در رسانههای اجتماعی کمک کنیم.
منبع انگلیسی: bbc
منبع فارسی: شارا
انتهای پیام/
<div id=”div_eRasanehTrustseal_24429″></div>
<script src=”https://trustseal.e-rasaneh.ir/trustseal.js”></script>
<script>eRasaneh_Trustseal(24429, false);</script>
|
نظر بدهید