برنامه روابط عمومی برای سال جدید

مخاطبان دیگر از روابط عمومی راضی نیستند و از کمی گرایی ها، پزهای روشنفکرانه، اداهای حرفه ای، محافظه کاری ها، مختصر سازی ها و روزمرگی دیگر دل خوشی ندارند. «بعدش چه؟» سوالی است که همه می پرسند.

سال نو مبارک

شارا– مطمئناً شما هم معتقدید که باید در پایان هر سال بازنگری دقیقی از کارها بشود. ما به دوره آنچه که بر همکارمان گذشت پرداختیم. روی برنامه های سالانه برای سال جدید کار کردیم و با در نظر گرفتن برنامه ها، پیروزی ها و شکست ها، سربالایی ها و سراشیبی ها را سنجیدیم و در پایان همگی به یک نتیجه یکسان رسیدیم: اینکه همکاران و مخاطبان دیگر از روابط عمومی راضی نیستند و از کمی گرایی ها، پزهای روشنفکرانه، اداهای حرفه ای، محافظه کاری ها، مختصر سازی ها و روزمرگی دیگر دل خوشی ندارند. «بعدش چه؟» سوالی است که همه می پرسند.
 

 … ما همیشه می دانستیم که نه تنها باید به نیازهای روابط عمومی مخاطب توجه کنیم، بلکه باید اهداف کاری و نیازش در دستیابی به مخاطبان گوناگون را نیز درک کرده سیاست ارتباطی ایجاد کنیم که جامع نگرانه تر باشد. پس جستجوها و آگاهی کاری بسیاری لازم بود تا در سیاست کاری گنجانده شود که به مخاطب دیدگاهی از آنچه می بایست انتظار داشته باشد بدهد. سیاست کاری تنها درک ما از بازار، مخاطبانش، محصولات و خدماتش را منعکس نمی کند، بلکه به مخاطب نشان می دهد که ما چگونه به اهداف مان می رسیم. بدین ترتیب سیاست ارتباطات شامل سیاست روابط عمومی نیز می شود و همچنین آن را به پله بعدی روابط عمومی سوق می دهد.  روابط عمومی به سرعت به سمت مفهوم بشردوستانه پیش می رود، و ابزاری حیاتی برای رسیدن به مخاطب اساسی نیز هست و ما نیز در این راه در سطوح گوناگون محلی، منطقه ای، ملی و جهانی مشغول به کار هستیم.

حالا چرا نگرانیم؟ … زیرا این سطح از سیاست های روابط عمومی پیشرفته باید در حوزه کار نیز تجربه شود که متاسفانه نمی شود. فقر استعداد به شدت وجود دارد که این گاهی استاندارد اجرا را پایین آورده انتقال از مرحله طرح به مرحله عمل را دچار وقفه می سازد. درک فرضیه های اساسی ارتباط بسیار حیاتی است و ما در حال حاضر خیلی مطمئن نیستیم که بچه های روابط عمومی به عمق کافی در این دانش برای بردن روابط عمومی به مرحله بعد رسیده باشند. می توان منابع را در خانه برای درک آغاز یک فن آوری جدید و تسریع نوآوری ارتباطات به کار برد. … اما فرضیه های ارتباطات که توسط هارولد لاس ول و مارشال مک لوهان آورده شده امروزه بسیار پرکاربرد است و باید این فرضیه ها را برای درک فن آوری امروزی و نوآوری به کار برد و آنها را وارد سیاست های ارتباطات کرد تا بتوان روابط عمومی را ارتقا بخشید.
 

شاید راجع به سال جدید بد قضاوت کرده باشیم. ما مخاطبانی داریم که نه تنها مغزهای رسانه ها هستند بلکه روح ارتباط را هم درک کرده اند، می دانند که آخرسر مخاطب شان چه می خواهد و با مطالب پیش پا افتاده راجع به روابط عمومی راضی نمی شود … و چرا این خبر خوبی است؟


شاد باشید و سال نوی خوبی داشته باشید،