چکیده
با توجه به اهمیت بحث روابط عمومی و نقش آن به عنوان یک وظیفه مدیریتی که روابط سودمند و دوجانبه را بین سازمان و گروههای متفاوتی که موفقیت و شکست سازمان به آنها وابسته است،شناسایی می کند و همچنین بحث بیمه عمر که یکی از مباحثی است که اطمینان و آرامش فکری و ایجاد تعادل و آسایش در زندگی اجتماعی و اقتصادی برای هر فرد را فراهم میکند، لذا در این پژوهش تاثیر مولفه ها و نقش روابط عمومی که شامل چاپ و نشر، ارتباطات و افکارسنجی،برنامه ریزی و پژوهش،حسن شهرت و مدیریت بحران میباشد را بر فروش بیمه عمر شرکت بیمه سامان سنجیدیم.روش تحقیق در این پژوهش از نوع توصیفی میباشد.تعداد۳۵۰ پرسشنامه پس از تایید پایایی با استفاده از آلفای کرونباخ با سطح اطمینان ۹۵/۰ مقدار آن ۸۵/۰ و روایی پرسشنامه از طریق محتوا بین ۳۰ نمایندگی از شرکت بیمه سامان توزیع شد.جهت تحلیل داده های جمع آوری شده از آزمون ویلکاکسون و همچنین جهت رتبه بندی فرضیات از آزمون فریدمن استفاده شده است که با توجه به آزمون فریدمن فرضیه اول که مربوط به چاپ و نشر میباشد در رتبه اول قرار گرفت. پس از انجام آزمونهای آماری تمام فرضیات مذکور پذیرقته شدند.و در پایان نتایج پس از تجزیه و تحلیل پیشنهادات ارائه گردید.
واژگان کلیدی: روابط عمومی، بیمه عمر(ببمه شده، بیمه گر، استفاده کننده)، فروش
مقدمه
در نگرش سنتی کسب وکار، فرایند خرید و فروش کالا و خدمات با “پول” رقم میخورد اما اکنون این نگرش کارایی خود را از دست داده است و “احترام” یا مشتری مداری به عنوان محور فعالیت سازمانها و الزام بقای آنها مورد تاکید و توجه قرار گرفته است. بهطوری که طی دهه گذشته، در سایه رویکردهای جدید مدیریتی، نقش و اهمیت مشتری، تصاعدی رشد کرده است و دیگر حدی برای مشتری مداری وجود ندارد. (ماهنامه جهان گستر، ۱۳۷۴: ۶۱)
توانایی پذیرش و انجام همزمان تغییر و توسعه، رمز موفقیت مدیران موفق امروزی است. در دنیای متغیر کنونی آنچه رضایت بخش است این است که مدیر بتواند از عهده تقاضاهای فرد برآید. در اینصورت به پیشرفت و توسعه دائمی نیاز خواهد داشت. فشارهای وارده از رقبای برتر در یک محیط ناپایدارتر و بی ثبات تر اقتصادی بیشتر از قبل است. مشتریان درخواست بهبود کیفیت را دارند. برای موفق شدن در چنین محیطی مجبور به حفظ مهارتهای فردی و دانش و استفاده از آخرین فنون برای برانگیختن و ترغیب دیگران به پذیرفتن رهبری و عقایدتان هستید. (ماهنامه علمی/تخصصی انجمن روابط عمومی ایران،۱۳۸۹: ۷۲ ).
بیمه های اشخاص، همانند دیگر بیمه ها، پاسخگوی تشویش خاطر است. با این وصف، بیمه های اشخاص دارای دو ویژگی است: نخست آنکه همانطور که از نامش پیداست، پیش آمدهایی را در بر میگیرد که به طور مستقیم به شخص انسان مربوط میشود مانند فوت، بازماندگی، حوادث بدنی و بیماریها. دوم آنکه : پیش آمدهای مورد نظر، همیشه جنبه خسارتی ندارند مانند زنده ماندن بیمه شده در پایان مدت معین. بیمه های اشخاص بر خلاف بیمه های اموال، فارغ از مفهوم زیان و ضرر است. بیمه های اشخاص در بر گیرندهی بیمه هایی است که موضوع آنها دادن تامین به اشخاص علاقه مند در مقابل هزینه های احتمالی یا بار مالی ناشی از وقوع یک ریسک فردی مشخص (مانند زنده ماندن در پایان مدت بیمه، فوت، حادثه و بیماری) می باشند. (صالحی، ۱۳۷۸: ۹).
علاقه انسانها به اطمینان یافتن از تأمین آینده خود و افراد خانواده شان در زندگی متلاطم و پرفراز و نشیب سبب ایجاد بیمه های زندگی (بیمه عمر) شده است. اکنون، میزان استفاده افراد از این بیمه به عنوان یکی از شاخصهای اندازهگیری رفاه در جامعه شناخته میشود.
اهمیت موضوع:
سنجش افکارعمومی، حلقه اتصال مدیریت و مخاطبان است و امروز همگان دریافته اند که شناخت افکارعمومی قابلیت پیش بینی رویدادها را افزایش داده و از بروز بحرانهای درون و برون سازمانی تا حد زیاد پیشگیری میکند. روابط عمومی از طریق افکارسنجی در جهت هدف نهایی خود، یعنی ایجاد، حفظ وتداوم تفاهم میان سازمان و مخاطبان تلاش می کند.
روابط عمومی در جایگاه صحیح خود به صورت یک سیستم باز شناخته میشود. سیستمی که به محیط اطراف حساس است، به طور مداوم در حال مبادله متقابل با محیط میباشد و بهعنوان بخشی از مدیریت، در تلاش تاثیر پذیری مستمر برون دادهها از درون داده هاست. در این شیوه، تبلیغات[۱] فقط بخش کوچکی از فعالیت روابط عمومی است که استراتژی آن نیز از درون “مبادله متقابل” شکل میگیرد. وجود چنین جایگاه و نقشی برای روابط عمومی در شرکت بیمه میتواند در توسعه بیمه موثر باشد. (سفیدی ،۱۳:۱۳۸۰).
در باب اهمیت روابط عمومی، «پیتر دراکر»، اندیشمند معاصر مدیریت، میگوید: «تمام مدیران اثر بخش، متخصص در امر روابط عمومی بوده و به نحو خستگی ناپذیری به تبلیغ خود و افکارشان می پردازند» (کوتلیپو سنتر،۳:۱۹۷۱) تقویت روابط عمومیها جهت تقویت روابط عاطفی مدیران و کارکنان، جایگاه روابط عمومی در اطلاع رسانی دولت و فرهنگسازی در سازمانها از دیگر کارکردهای این نهاد است.
صنعت بیمه به عنوان یک نهاد اقتصادی- اجتماعی تحت تاثیر شرایط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی قرار دارد و مجموعه این شرایط، محیط رشد و بستر حرکت آن را تشکیل میدهند. با در نظر گرفتن عدم رشد مطلوب صنعت بیمه در ایران، تلاش جهت ارتقا و توسعه فرهنگ بیمه امری اجتناب پذیر است. بدین ترتیب، نظریه مفهوم و عملکرد روابط عمومی میتوان آن را به عنوان ابزاری مفید و کارساز در تبیین فرهنگ بیمه به ویژه توسعه این صنعت به عنوان “حامی اقتصادی بزرگ” مردم مورد توجه قرار دارد.
این نوع پوشش با توجه به ویژگیهای مربوط به خنثی کردن اثر تورم در سرمایه و محاسبه سود صندوقهای سرمایه گذاری به شکل مرکب، مناسبترین گزینه برای کسانی است که نگران آینده خانواده خود هستند. روابط عمومی فرآیندی مدیریتی است که هدف آن جلب و حفظ رفتارهای مثبت و موافق گروههای اجتماعی و سازمان های مستقل، برای رسیدن به ماموریت و اهداف سازمان است. مسئولیت اصلی روابط عمومی، ساخت و حفظ «محیطی دلپذیر» برای سازمان است.(آمور،۴:۲۰۰۶).
|
نظر بدهید