شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)– از زمانی که انسان متوجه شد برای ماندگار شدن کلامش میتواند آن را بر روی سنگ و دیواره غارها حک کند تا امروز که رسانه به ابزار قدرت و نفوذ تبدیل شده است، کارکرد این وسیله ارتباطی همواره تقویت شده و بر توان آن افزوده شده است.
بشر اولیه زمانی که دید برای برقراری ارتباط به یک وسیله نیاز دارد، اندیشه کرد و راههای مختلف را آزمود از دود گرفته تا علائم و نقاشی و بعد که تمدن روز به روز گستردهتر شد به فکر ایجاد ارتباطات ماندگارتری افتاد؛ وسیلهای که پیام را به مدت طولانیتری در خود نگهدارد.
خط میخی و بعد باز هم حکاکی آن بر روی سنگ مهمترین گام در برقراری یک ارتباط تقریبا دائمی بود و به همین ترتیب تا زمانی که صنعت چاپ پا به عرصه وجود گذاشت تلاشها برای انتقال کلام و اندیشه ادامه داشت و از این زمان شکلی دیگر گرفت.
انقلاب چاپ که اکنون از “نشر و انتشار” از آن یاد میشود ماحصل تلاشی صدها و هزاران ساله است؛ تلاشی که امروزه و درعصر دیجیتال به بزرگترین وسیله برای نفوذ تبدیل شده است. این نفود که شاید تا پیش از این صرفا منزله اطلاعرسانی و پیامآوری داشت کارکردهای متنوع، تاثیرگذار و ماندگاری پیدا کرده است.
چاپ کمک کرد که کلام و بعد فکر به کتاب و روزنامه تبدیل و مهمتر از همه گسترش یابد. تا قبل از چاپ بسیاری از آثار ماندگار ـ مانند کتابها ـ یا تک بودند و یا بسیار کمشمار اما چاپ کمک کرد که تعداد آثار افزایش یافته و دیگر علم و نظر فقط در یک گوشه جهان نماند و به سراسر قارهها رفت.
گام بعدی در زمینه نشر پس از تولد و بالغ شدن با چاپ، گسترش و توزیع بود که این امر مهم هم به سرعت انجام شد هر چند این سرعت در برخی نقاط دنیا کم بود اما کمتر از یک قرن همه دنیا به تحولی بزرگ با این صنعت دست یافت.
کیفی سازی و ایجاد تنوع پلههای دیگری بود که برداشته شدند و مهمتر از آن مخاطبشناسی در همین برهه شکل گرفت و دستاندرکاران عرصه چاپ، انتشار با هدف مشخص را در سرلوحه فعالیت خود قرار دادند.
گسترش و توزیع سراسری شاید گام آخر برای ارتباطات فراگیر بود اما افزودن ارزش به محتوا قدم مهمی بود که در تکمیل کردن راه آغاز شده کمک کرد. ارزش آفرینی و با ارزش بودن آنچه منتشر میشود در جذب مخاطب و نهایتا تاثیرگذاری بر او شاید همان هدف اولیه ایجاد ارتباط بوده که امروزه سامان بهتری یافته است.
در جهان کنونی چاپ و نشر مفاهیمی بالاتر از یک ارتباط ساده که شامل ارسال پیام، کانال ارتباطی و مخاطب میشود، یافته است چرا که ابزارهای نوین به مدد آن آمده و سیستم تعاملی و دو طرفهای شکل گرفته که هدفهای بالاتری را نشانه میگیرد.
در واقع دیگر چاپ، نوع چاپ و نشر و یا وسیله آن مهم نیست بلکه پیامی که قرار است منتشر شود و به هدف خاص که مخاطب شناسایی شده است، در اولویت قرار دارد به همین منظور همه ابزارها در خدمت این هدف قرار گرفتهاند.
از سویی دیگر مخاطبان نیز بسیار فعالتر از گذشته و هوشیارتر از هر زمان دیگری هستند که میطلبد در چارچوب نیازهای آنها به تولید محتوا پرداخت.
حضور در دیدگان هدف اولیه و رسوخ در قلبها حتما میتواند هدفی بزرگ برای یک انتشارات باشد، مطلبی که منتشر شده و قلبی را به تسخیر خود درمیآورد موفقترین گام را برداشته است.
در این بین همگام با حوزههای تخصصی نشر که کتاب و نشریه و جریده و بریده و دیگر اقسام رسانه را شامل میشود روابط عمومیها به عنوان پیشانی ارتباطی سازمانها برای پیوستن به عرصه با جامعه انتشاراتی همراه شده و گاه خود در قامت یک ناشر به گسترش دیدگاههای سازمان و معرفی محصولات خود اقدام کردند.
اینک روابط عمومیهای هوشیار با شناسایی مخاطبان و ذینفعان خود قلب آنها را نشانه گرفته و با ارائه خدمات رسانهای و ایجاد ارتباط پایدار موجبات تسهیل در روابط متقابل را فراهم میآورند.
روابط عمومی بانک دی هم با وجود جوان بودن سازمان و برداشتن گامهای نخست در تلاش است که با توجه به تعلق این بانک ارزشی به شهدا و ایثارگران در راستای شعار آن که “ارزش آفرینی” است گام بردارد.
منبع: شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)
|
نظر بدهید