شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)،- دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها طی روزهای آینده 3 عنوان کتاب تخصصی جدید در قالب الکترونیکی منشر خواهد کرد.
به گزارش روابطعمومی دفتر مطالعات و برنامهریزی رسانهها، این کتابها با عناوین:
نگاهی اسلامی به اخلاق رسانهای، همگرایی رسانهای و فناوریهای ارتباطی و اطلاعاتی، و مسئولیت مدنی رسانهها در حقوق موضوعه ایران بزودی برروی وبسایت رسانه قرار خواهند گرفت.
بر اساس این گزارش، نام کتاب نخست ، نگاهی اسلامی به اخلاق رسانهای نام دارد که توسط محمد روحانی و حسین بابایی مجرد در دو بخش تحریر شده است.
بخش اول به مبانی اخلاق رسانههای اشاره دارد که خود به 3 فصل تقسیم شده است.
در فصل اول، رسانههای جمعی و معضل تکنولوژی مورد تأکید قرار گرفته است.
در فصل دوم، «فلسفه علم؛ درآمدی بر تبیین روش شناسی تولید علم دینی» مورد بحث واقع شده است.
فصل سوم، این بخش بنیانهای فلسفی اخلاق در رسانه را به تفصیل مورد بررسی قرار داده است.
نویسندگان در بخش دوم کتاب، «اصول اخلاق رسانهای» را مورد بررسی قرار داده و در فصول چهارگانه آن به بحث اخلاق رسانهای در غرب، تحلیل و بررسی اخلاق در غرب و اخلاق رسانهای در اسلام پرداختهاند.
دومین کتاب از این مجموعه به همگرایی رسانهای و فناوریهای ارتباطی و اطلاعاتی اختصاص دارد که برگرفته از رساله دکتری بیبیسادات میراسماعیلی است. نویسنده در این کتاب خوانندگان را با مفاهیم و موضوعات همگرایی رسانهای، حوزه فناوریهای نوین ارتباطی، اقتصاد رسانه و همگرایی فناورانه و نیز زمینهها و علل و پیامدهای آن آشنا میسازد. کتاب یاد شده در 3 فصل تنظیم شده است.
فصل اول با عنوان «همگرایی رسانهای و فنآوریهای ارتباطی»، ضمن ارائه تعریفی جامع از رسانههای نوین و ارتباطات جمعی و بیان تفاوتهای بین رسانههای نوین و سنّتی، به موضوع نظریه رسانههای نوین میپردازد.
فصل دوم اختصاص به «همگرایی رسانهای و اقتصاد رسانهها» دارد. در این فصل تحولات تاریخی اقتصاد رسانه، چارچوب نظری رسانهها، توسعه اقتصاد رسانهها، صنایع رسانهای و کاربردهای اجتماعی رسانههای بینالمللی مورد مطالعه قرار گرفته است.
فصل سوم با موضوع «همگرایی رسانهای و سیاست رسانهها در اروپای غربی»، مفهوم سیاست رسانهها و مشکلات سازماندهی آنها در کشورهای عمده اروپای غربی و پیامدها و الزامات ناشی از آن را مورد بررسی قرار داده است.
در فصل چهارم کتاب «همگرایی تکنولوژیک» در بحث شبکه و ارتباطات، پروتکلها و طراحی ارتباطات، شبکههای بیسیم و سیر تکامل تلفنهای همراه و اینترنت مطرح شده است.
سومین کتاب از سری انتشارات جدید دفتر مطالعات به مسئولیت مدنی رسانهها در حقوق موضوعه ایران اشاره دارد که توسط ابوذر صحرانورد در چهار بخش تدوین شده است.
نویسنده در بخشهای مختلف کتاب ضمن نگاهی اجمالی به قوانین دولت جمهوری اسلامی نسبت به رسانههای همگانی، به بررسی مقایسهای قوانین رسانههای ایران با سایر کشورها میپردازد.
وی در بخش نخست کتاب با تقسیم مسئولیت مدنی رسانهها به دو بخش عام و خاص، به ارائه توضیحات کامل در هر بحث پرداخته است.
در بخش دوم، مبانی مسئولیت مدنی مورد مطالعه قرار گرفته و با حوزه فعالیتهای رسانهای همچون: آزادی بیان، حریم خصوصی و آزادی اخبار و اطلاعات تطبیق داده شده است.
در بخش سوم «ارکان مسئولیت مدنی رسانه» در سه بحث ویژه مفهوم ضرر و اقسام آن، ارتکاب فعل زیانبار در حوزه رسانه و رابطه سببیت مورد بررسی قرار گرفته است.
بخش چهارم نیز به تفصیل به «علل رافعه مسئولیت مدنی رسانه» در موضوعات تکلیف و اختیار قانونی رسانه، انتقادات و نظرات سازنده و اجبار و اکراه پرداخته است.
لازم به ذکر است که دفتر مطالعات در سال جاری برای دومینبار است که نسخههای الکترونیکی کتابهای جدید خود را قبل از انتشار مکتوب به روی وبسایت رسانه قرار میدهد. این اقدام گامی است در راستای توسعه فرهنگ کتابخوانی و سهولت دسترسی به منابع علمی و روزآمد که از سوی مخاطبان نیز مورد توجه قرار گرفته است. علاقهمندان برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت فایل pdf سه کتاب یاد شده میتوانند به وب سایت رسانه (www. Rasaneh.org) مراجعه کنند.
|
نظر بدهید