اعتراض 30 رسانه در افغانستان از محدودیت شدید دسترسی به اطلاعات

30 رسانه سه‌شنبه 4 فوریه با امضای یک نامۀ اعتراضی از محدویت شدید دسترسی به اطلاعات در این کشور اعتراض کردند.

 شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)|| 30 رسانه سه‌شنبه 4 فوریه با امضای یک نامۀ اعتراضی از محدویت شدید دسترسی به اطلاعات در این کشور اعتراض کردند.
 
 به گزارش شارا به نقل از رسانه ها، این رسانه‌ها در نامۀ اعتراضی نوشته اند، افغانستان در عرصه‌ی دسترسی به اطلاعات در سال‌های اخیر عقب‌گرد داشته‌است.
 
 در این نامه آمده است: «مشکل دسترسی به اطلاعات در سراسر دولت چشم‌گیر است، اما نهادهای همچون دادگاۀ عالی، دادستانی کل، امنیت ملی، اداره‌ی تدارکات ملی، دفتر رییس‌جمهور، وزارت امور خارجه، وزارت مالیه، بانک مرکزی، وزارت دفاع ملی، وزارت امور داخله و وزارت صحت عامه از بسته‌ترین نهادها به شمار می‌روند».
 
 در این نامه ذکر شده، با وجود این‌که
افغانستان یکی از مرگبارترین کشورها برای خبرنگاران در جهان است، رسانه‌های افغانستان آزادترین رسانه‌ها در منطقه بوده‌اند، «اما بی‌تفاوتی‌های اخیر و چالش‌های فرا راه دسترسی به اطلاعات این دست آورد را به خطر مواجه می‌سازد».
 
 رسانه‌های معترض می‌گویند، دولت افغانستان به قانون «حق دسترسی به اطلاعات» و حمایت از رسانه‌های آزاد برخورد «دوپهلو» دارد و سانسور در تصویر پخش شده از مراسمی که حکومت افغانستان به «حامیان ائتلاف جهانی حمایت از آزادی رسانه‌ها» پیوست، تازه‌ترین نمونه این رویکرد است.
 
 این رسانه‌های معترض با ابراز نگرانی از بدترشدن وضعیت دسترسی به اطلاعات در افغانستان گفته اند: «بی‌تفاوتی و برخورد فریبندۀ دولت در این عرصه کم کم به یک امری عادی مبدل می‌گردد».
 
 رسانه‌های معترض در این نامه اعتراضی، خواهان اقدامات جدی از طرف دولت افغانستان، جامعه‌ی جهانی و نهادهای حامی رسانه‌ها در عرصه‌ی تحقق حق دسترسی به اطلاعات و حمایت از آزادی رسانه‌ها شده‌اند و تاکید کرده اند، تا سیر آزاد معلومات، آزادی بیان و رسانه‌ها و دموکراسی جوان افغانستان حفظ گردد.
 
 دولت افغانستان تاهنوز در این مورد چیزی نگفته است.
 
 قابل ذکر است که افغانستان همواره یکی از خطرناک‌ترین و مرگبارترین کشورها برای خبرنگاران و فعالان رسانه‌ای گفته شده است.