از هر هفت مقاله علمی، یکی جعلی است: بررسی جدید تقلب در تحقیقات علمی

این تحلیل توسط جیمز هدرز، محقق دانشگاه لینائوس سوئد و کارآگاه علمی، انجام شد و با بررسی 12 مطالعه مختلف با نمونه‌ای از 75,000 مقاله به این نتیجه رسید.

شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی‌ ایران (شارا) || در سال 2009، مطالعه‌ای منتشر شد که نشان می‌داد حدود 2 درصد از دانشمندان اعتراف کرده‌اند که حداقل یک بار در زندگی حرفه‌ای خود داده‌ها را جعل یا اصلاح کرده‌اند. اما 15 سال بعد، تحلیل جدیدی که در 24 سپتامبر 2024 منتشر شد، نشان داد که این عدد ممکن است بسیار بالاتر باشد و از هر هفت مقاله علمی، یکی ممکن است جعلی باشد. این تحلیل توسط جیمز هدرز، محقق دانشگاه لینائوس سوئد و کارآگاه علمی، انجام شد و با بررسی 12 مطالعه مختلف با نمونه‌ای از 75,000 مقاله به این نتیجه رسید.

هدرز معتقد است که آمار قبلی 2 درصدی که در بسیاری از منابع علمی دیده می‌شود، منسوخ است و داده‌های جدید نشان می‌دهد که علم با مشکلات جدی‌تری در زمینه تقلب و جعل مواجه است. وی افزود که تحقیقات پیشین بیشتر بر اعترافات دانشمندان در زمینه اقدامات غیرقانونی تمرکز داشت، اما این روش دیگر مناسب نیست، چرا که انتظار نمی‌رود کسی به تقلب خود اعتراف کند.

مطالعه هدرز از 12 تحلیل مختلف از رشته‌هایی مانند علوم اجتماعی، پزشکی و زیست‌شناسی استفاده کرده است. تمامی این مطالعات از ابزارهای آنلاین برای تخمین میزان جعل در مقالات علمی بهره برده‌اند و هدرز تأکید می‌کند که از این طریق به این نتیجه رسیده که از هر هفت مقاله، یکی جعلی است.

در همین حال، دانیله فانلی، دانشمند فراعلمی از دانشگاه هریوت وات اسکاتلند که در سال 2009 پژوهشی را در این زمینه منتشر کرده بود، با تحلیل جدید موافق نیست و آن را غیرمعتبر می‌داند. او معتقد است که داده‌های موجود نمی‌توانند به درستی تخمین دقیقی از میزان تقلب علمی ارائه دهند و همچنین تأکید دارد که این نوع تحلیل‌ها ممکن است توجهات منفی غیرضروری به جامعه علمی جلب کند.

گوری گوپالاکریشنا، اپیدمیولوژیست دانشگاه ماستریخت هلند، نیز در این باره معتقد است که اگرچه برخی از نتایج تحلیل هدرز قابل قبول است، اما نتیجه‌گیری کلی ممکن است کمی گمراه‌کننده باشد، چرا که میزان تقلب ممکن است در برخی از حوزه‌های علمی بیشتر از دیگر حوزه‌ها باشد. او همچنین اضافه می‌کند که توجه به این مسئله و گسترش آن در رسانه‌ها می‌تواند به سیاست‌گذاران کمک کند تا توجه بیشتری به این مشکل نشان دهند.

هدرز به محدودیت‌های مطالعه خود اذعان دارد، اما معتقد است که به جای انتظار برای منابع بیشتر و پژوهش‌های دقیق‌تر، باید از داده‌های موجود استفاده کرد. او همچنین اضافه کرد که احتمالاً هر گونه تحلیل دقیق‌تر نیز به نتیجه‌ای مشابه خواهد رسید و تخمین جدید نشان‌دهنده گستردگی مسئله تقلب در مقالات علمی است.

منبع:
نویسنده: جیمز هدرز
تاریخ انتشار: 24 سپتامبر 2024
وب‌سایت: Retraction Watch

انتهای پیام/

<div id=”div_eRasanehTrustseal_24429″></div>
<script src=”https://trustseal.e-rasaneh.ir/trustseal.js”></script>
<script>eRasaneh_Trustseal(24429, false);</script>

با کلیک روی لینک زیر به کانال تلگرام ما بپیوندید:

https://telegram.me/sharaPR