شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)– دانشمندان ژاپنی روبوتی انساننما به نام اریکا اختراع کردهاند که پیشرفتهترین سیستم گویش هوشمند دنیا را دارد و براساس برنامهریزیها از ما آوریل 2018 به گویندگی اخبار در تلویزیون ژاپن خواهد پرداخت.
به گزارش دیلی میل هیروشی ایشیگورو سازنده این روبوت انساننما با اشاره به این موضوع که این روبوت پیشرفتهترین سیستم گویش هوشمند دنیا را دارد، پیشبینی کرد که اریکا در آینده به “آگاهی مستقل” برسد.
برخی از افرادی که اریکا را دیدهاند، او را یک موجود زنده دارای روح توصیف کردهاند. اریکا یک انسان 23 ساله به نظر میرسد و یکی از پیشرفتهترین فنآوریهای تکلم مصنوعی هوشمند که تا کنون ساخته شده را در خود دارد.
جزئیات اندکی درباره وظایفی که اریکا بر عهده خواهد گرفت منتشر شده است اما دکتر هیروشی ایشیگورو که ریاست آزمایشگاه هوش مصنوعی دانشگاه اوزاکا ژاپن را بر عهده دارد، گفت که اریکا با استفاده از هوش مصنوعی به خواندن اخبار نوشته شده توسط انسان، خواهد پرداخت.
ایشیگورو افزود: «اریکا را جایگزین یکی از مجریان خبر خواهیم کرد.» او گفته که از سال 2014 تلاش میکرده اریکا را به پخش زنده تلویزیونی ببرد.
این ربات به گزارش والستریت ژورنال با هزینه پروژه JST Erato ژاپن ساخته شده و این پروژه یکی از بزرگترین پروژههای علمی است که سرمایهگذاری جذب کرده است.
صدای اریکا را علاوه بر اخبار میتواند برای سخن گفتن با مسافران در خودروهای بدون سرنشین نیز استفاده کرد. این ربات با استفاده از 14 حسگر مادون قرمز و فنآوری تشخیص چهره، میتواند افراد را شناسایی کند.
این ربات انساننما که پیشرفتهترین سیستم گفتاری را در جهان دارد، در ماه آوریل به اولین ربات گوینده اخبار در جهان تبدیل خواهد شد.
براساس گفتههای دکتر هیروشی ایشیگورو، سازنده اریکا، این اندروید مهربان بهزودی مجهز به یک آگاهی مستقل خواهد شد.
در واقع، با وجود این که اریکا چنان واقعبینانه طراحی شده است که مردم فکر میکنند انسان است و روح دارد اما بهزودی یک آگاهی مستقل به سیستم هوشنمند آن اضافه خواهد شد.
تاکنون اطلاعات کمی درباره شغل جدید اریکا فاش شده است اما به گفته ایشیگورو این ربات انساننما از هوش مصنوعی برای خواندن اخبار استفاده خواهد کرد.
ایشیگورو در این باره میگوید: «قرار است که اریکا جای یکی از گویندگان خبری را بگیرد».
ایشیگورو که مدیر آزمایشگاه رباتیک هوشمند دانشگاه اوساکاست، میگوید از سال 2014 قصد داشته است که اریکا را جلوی دوربین ببرد.
همچنین ممکن است از صدای اریکا برای صحبت کردن با مسافران خودروهای خودران استفاده شود. این ربات هوشمند با پول یکی از پروژههای علمی بودجه بالای ژاپن ساخته شده است.
با وجود این که اریکا قادر به تکان دادن دستهای خود نیست اما میتواند تشخیص دهد که صدا از کجا میآید و بداند که صدا متعلق به چه کسی است.
اریکا با استفاده از 14 سنسور مادون قرمز و تکنولوژی تشخیص چهره میتواند افراد داخل یک اتاق را تشخیص دهد و ردیابی کند.
دکتر دیلان گلس، طراح اریکا، میگوید: «این اندروید اخیرا یاد گرفته است که جک بگوید».
وی د رادامه افزود: «چیزی که واقعا ما میخواهیم، رباتی است که قادر به فکر کردن و عمل کردن باشد و بتواند خودش هر کاری را انجام دهد».
به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از DailyMail، این اولین باری نیست که ایشیگورو یک ربات گوینده خبر ساخته است. درواقع وی در سال 2014، دو ربات فوق طبیعی به نامهای «کودوموروید» و «اتوناروید» در موزه توکیو ساخته بود که گوینده خبر بودند.
ایشیگورو امیدوار بود که از این دو ربات برای تحقیق درباره نحوه تعامل رباتها با انسانها استفاده شود.
|
نظر بدهید