شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)–|| فرایند ارتباط در مسیر شکل گیری خود بر محور محتوا شکل می گیرد. اساسا اگر محتوای مناسبی در بین نباشد نمی توان تصور کرد که گیرنده پیام در انتظار ارسال پیام بماند. فرایند پیام اساسا بر مبنای یک پیام مشخص که همان محتواست پایدار است و اگر محتواهایی که تولید می شوند، نتواند نظر گیرنده را به خود جلب کند این فرایند دچار اشکال و اختلال می شود. حال این پیام می تواند شکل های مختلفی به خود بگیرد.
در یک کارخانه و مرکز صنعتی محتوا، همان کالایی است که تولید می شود و می تواند خوب یا بد بودن آن پیام روشنی باشد که من صلاحیت تولید این کالا را دارم یا ندارم. کارخانه یا تولید کننده ای که کالای خوب تولید نمی کند کم کم ارتباط خود را با مشتری از دست می دهد.
شاید پروپاگاندا یا هوچی گری تبلیغاتی به همین دلیل به وجود آمده باشد تا تولید کنندگانی که محتوا و جنس و کالای خوبی را تولید نمی کنند با عوام فریبی و گول زدن مخاطب کالای خود را به خریدار تحمبل کنند. اما آیا می توان در درازمدت با استفاده از این حربه به تولید محتوا و فروش کالا ادامه داد. آیا در دنیایی که خریدار و مخاطب کالا و پیام می تواند قبل از خرید کالا از همه جزییات آن با خبر شود، می توان در مدتی طولانی با تولید کالا و محتوای نه چندان مناسب به حیات خود ادامه داد؟!
راه چاره چیست؟
چرا نوع خاصی از اتومبیل پس از سال ها هنوز طرفداران خاص خود را دارد؟ چرا اخبار ارسالی از فلان رسانه را باور می کنیم؟ چرا برای خرید محصولی خاص روزها انتظار می کشیم؟ چرا به یک سخنرانی مشخص با دقت گوش می دهیم؟ چرا برای شنیدن مصاحبه و گفتگوی مورد نظرمان ساعت ها پای گیرنده های تلویزیونی می نشینیم؟ چرا به برند خاصی اعتماد داریم؟
پاسخ همه اینها می تواند محتوای خوب ارائه شده در آن موضوع خاص باشد. بله! همه تولیدکنندگان و پدیدآورندگان محتوا، از روش ها و شگردهای خاصی برای جلب نظر و حفظ مشتری استفاده می کنند، اما آنچه نهایتا مشتری را نگه می دارد، محتوا و کالای خوب است.
اگر نگاهی اجمالی به وضعیت روابط عمومی در نهادها و سازمان ها هم داشته باشیم می توان به نوعی همین وضعیت را مشاهده کرد. کدام روابط عمومی موفق تر و به نوعی شاخص تر است؟ پاسخ این سئوال هم روشن است. آن روابطعمومی موفق تر خواهد بود که سازمان او محتوای بهتری تولید می کند. در اینجا ما نقش روابط عمومی را پشتیبانی، تبلیغ و اطلا ع رسانی در مورد محتوا و کالای تولیدی آن سازمان و یا نهاد خاص در نظر گرفته ایم. واقع شدن روابط عمومی در یک سازمان و نهاد خاص هم مهم است.
دلیل آن هم این است که اگر یک روابط عمومی در یک سازمان، شرکت و یا نهاد خاصی قرار داشته باشد که آن واحد کالا و محتوای خوبی تولید نکند، روابط عمومی باید در مورد چه چیزی تبلیغ و اطلاع رسانی و از چه محتوا و محصولی دفاع کند؟! شاید دلیل عدم موفقیت بسیاری از روابط عمومی ها این باشد که در سازمان، نهاد و یا شرکتی واقع شده اند که تولید کالا و محتوای مناسب ندارند و یا عملکرد آنان مفید و قابل دفاع نیست. شما روابط عمومی شرکت الف را در نظر بگیرید. آن شرکت محصول و محتوای خوب و ارزنده ای را تولید می کند، مشتری از آن راضی است و فرایند و فراگرد پیام هم بین شرکت و مشتری برقرار است.
در چنین شرکتی روابط عمومی خیلی خوشبخت است. شرکت برای خودش جایگاهی دارد، کالایش می فروشد، مشتری راضی است و روابط عمومی هم کارش را انجام می دهد. پس رمز موفقیت هر سازمان، شرکت و نهاد تولید کالا و محتوای خوب است و توفیق روابط عمومی نیز برقراری ارتباط بین مشتری و آن نهاد و یا سازمان است که این امر در گرو برقراری ارتباط است. ارتباط موثر هم در گرو ارائه محتوای مناسب است.
|
نظر بدهید