اختصاصی/ آیا مدیران روابط عمومی هم فرایند ارتقا را طی خواهند کرد؟

اصل اینکه کسب مناصب مدیریتی موکول به گذراندن دوره های مربوطه باشد، امر خوب و پسندیده ای است، اما آیا زمینه عملی شدن این موضوع هم فراهم شده است؟ آیا مدیران روابط عمومی هم این دوره ها را خواهند گذراند و پس از ثبت نام شان در بانک اطلاعات مدیران، کسی برای انتخاب مدیران واجدالشرایط، به این بانک اطلاعاتی مراجعه خواهد کرد؟!

شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران(شارا)- بنابه پژوهش ها و بررسی های موردی که برخی از آنها در نشریات و مجلات مربوط به حوزه ارتباطات و روابط عمومی هم منتشر شده اند و بنا به آنچه معمولا در مجامع و گفتگوهای بین دست اندرکاران حوزه روابط عمومی بیان می شود، مدیران روابط عمومی هم جز آن طیف از مدیرانی هستند که معمولا ارتباط تجربی و تحصیلی زیادی با این حرفه ندارند.
 شاید یک دلیل آن، نیاز به مهارت های عملی و موضوع اعتماد مدیران در حوزه روابط عمومی به این دسته از مدیران باشد که نزدیکی ذهنی و دیدگاه و منش آنان برای مدیران بالادست موضوع مهمی است و در انتخاب مدیران روابط عمومی که به نوعی باید مورد اعتماد و امین آنها باشند تاثیرگذار است. اعلام این خبر دیرهنگام از سوی رئیس مرکز آموزش مدیریت دولتی مبنی بر تغییر فرایند ارتقای مدیران، این سئوال را پیش می آورد که آیا مدیران روابط عمومی هم باید قبل از انتصاب در پست های مدیریتی، دوره های آموزشی مرتبط را طی کنند یا خیر؟
 یک سال قبل در اواخر خردادماه مصوبه جدید شورای عالی اداری در باره نحوه انتخاب و انتصاب مدیران حرفه ای در دولت برای ارایه به دستگاه های اجرایی ابلاغ شد. بر اساس این مصوبه که در اجرای ماده 75 قانون مدیریت خدمات کشوری و برای تمامی عناوین پست های مدیریتی و سرپرستی دستگاه های اجرایی به استثنای سمت های مدیریت سیاسی به تصویب رسیده است، شرایط انتصاب مدیران حرفه ای شامل شرایط عمومی، شایستگی های تخصصی و صلاحیت های اخلاقی مشخص شده است. در همین ارتباط موسی مهدوی رئیس مرکز آموزش دولتی در روز چهارشنبه گذشته از تغییر فرایند ارتقای شغلی همه کارمندان ومدیران دولتی از ابتدای تیرماه سال جاری خبر داد.
 موسی مهدوی در تشریح چگونگی اجرای این مصوبه به ایرنا گفت: از این پس، ارتقای هر کارمند دولتی به مدارج مدیریتی و ارتقای هر مدیر از یک سطح به سطح دیگر، منوط به گذراندن این دوره ها خواهد بود و چنانچه کارمندانی موفق به گذراندن این دوره ها نشوند، امکان ارتقای مدیریتی آنها میسر نیست.
 اصل اینکه کسب مناصب مدیریتی موکول به گذراندن دوره های مربوطه باشد، امر خوب و پسندیده ای است، اما آیا زمینه عملی شدن این موضوع هم فراهم شده است؟ به طور مثال ارائه آموزش های تخصصی توسط بخش خصوصی و بهره گیری از پتانسیل های آموزش تخصصی در این زمینه موضوعی است که مورد توجه دولت قرار گرفته است تا ضمن کاستن از امر تصدی گری دولت در کارهای گوناگون، امکان توسعه و گسترش بخش های غیردولتی را در زمینه های مختلف مانند ارایه آموزش دهای تخصصی فراهم آورند. آیا در این زمینه و بهره گیری از توان این مراکز تمهید خاصی اندیشیده شده است؟
 ر[یس مرکز آموزش دولتی همچنین گفت: بانک اطلاعات مدیران کشور بر مبنای تکلیف قانونی ماده 55 قانون مدیریت خدمات کشوری در مرکز آموزش مدیریت دولتی طراحی و اجرایی شده است و تاکنون 18 هزار در آن ثبت نام کرده اند. وی افزود: کارکنان مستعد مدیریت و مدیرانی که دوره های تربیت مدیر را طی کرده باشند، پس از موفقیت در آزمون، آطلاعات آموزشی آنان به عنوان حائزین شرایط مشاغل مدیریتی در بانک ثبت می شود و اطلاعات مدیران هر استان در هر یک از استانداری ها برای یهره برداری در اختیار مدیران ارشد استانی قرار می گیرد.
 آیا مدیران روابط عمومی هم این دوره ها را خواهند گذراند و پس از ثبت نام شان در بانک اطلاعات مدیران، کسی برای انتخاب مدیران واجدالشرایط، به این بانک اطلاعاتی مراجعه خواهد کرد؟!