شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)- برگزاری جشنواره ملی شهرنگار که انعکاس زیباییها، مشکلات و پیشرفتهای پایتخت معنوی را در رسانهها به نمایش میگذاشت در هالهای از ابهام قرار گرفت تا صدای شکستن این آیینه به گوش برسد.
به گزارش شارا، مسئولان برگزاری این جشنواره اعلام کردهاند که برای برگزاری دومین جشنواره ملی شهرنگار در انتظار ابلاغ سیاستهای شورای اسلامی شهر و شهردار جدید مشهد هستند و این امکان وجود دارد که تمبر یابود این جشنواره در دومین سال مهر باطل شد بخورد.
جشنواره ملی شهر نگار چگونه آغاز شد؟
نخستین جشنواره ملی شهرنگار “مدیریت شهری مشهد در آینه رسانه” در پایتخت معنوی ایران با گستره ملی مرداد ماه سال 91 از سوی اداره کل روابط عمومی و بین الملل شهرداری مشهد با همکاری مشترک فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی و مشارکت نهادهای تخصصی و صنفی رسانه ای از جمله خانه مطبوعات خراسان رضوی، مرکز آموزش علمی و کاربردی خبر، مرکز آموزش علمی و کاربردی خبرنگاران و جهاد دانشگاهی مشهد همزمان با روز خبرنگار در مشهد آغاز به کار کرد.
تمبر یابود این جشنواره با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی رونمایی شد و آیینه ای شد در دست اصحاب رسانه تا با انعکاس و نقد مسائل شهری مدیران پایتخت معنوی را در پیشبرد اهداف شهر یاری دهند.
از آنجا که زندگی در کلان شهر مشهد در کنار مزیتها همواره مشکلات فراوانی را نیز دارد این جشنواره بهانه ای بود تا خبرنگاران با نقد موشکافانه و کالبد شکافی مسایل شهری مدیران شهری را به تعامل با رسانه ها وادار کنند و راهگشای بسیاری از این معضلات باشند.
جشنواره شهرنگار الگویی مناسب از تعامل مدیریت شهری با رسانه ها
در همین جشنواره بود که شهردار سابق مشهد ابراز کرد: جشنواره شهر نگار در شناسایی، معرفی و دست یابی به الگوی مناسبی از تعامل مدیریت شهری با رسانه ها کمک خواهد کرد.
محمد پژمان بیان کرد: پدید آورندگان آثار رسانه ای که پیام آوران آگاهی در جامعه هستند آثار خود را که در حوزه مسائل شهری پایتخت معنوی ایران که در مدت یک سال در رسانه ها انعکاس داده اند می توانند در این جشنواره شرکت کنند.
وی توضیح داد: شرکت کنندگان این جشنواره در 14رشته و 4 بخش به رقابت خواهند پرداخت و مطبوعات در 7 رشته یادداشت، عکس، گزارش، مصاحبه، خبر، تیتر و طنز، رسانه های دیداری وشنیداری در دو رشته خبر و گزارش، خبرگزاری ها وسایت های خبری رسمی در 4 رشته خبر، گزارش ، گزارش تصویری و مصاحبه و در بخش ویژه نیز آثار برتر با موضوع مشهد پایتخت معنوی ایران را در این جشنواره به داوری خواهند گذاشت.
وی بیان کرد: جشنواره ملی شهرنگار با محورهای مالی و سرمایه گذاری، خدمات شهری، فرهنگی و اجتماعی، فنی عمرانی، مدیریت، برنامه ریزی و فن آوری، حمل و نقل و ترافیک، شهرسازی ومعماری، اطلاع رسانی و اطلاع یابی برگزار می شود.
پژمان گفت: جشنواره ملی شهرنگار با هدف دست یابی به الگوی مناسبی از تعامل مدیریت شهری با رسانه ها و ارج نهادن به تلاش صادقانه و هوشمندانه اصحاب رسانه در عرصه طرح و نقد مسایل شهری طراحی شده که همزمان با روز خبرنگار از آثار برتر در این حوزه تقدیر می شود.
وی ادامه داد: زندگی در شهری چون مشهد نیازمند امکانات و تسهیلات خاصی است که نبود هریک می تواند مشکلات عدیده ای را ایجاد کند و مدیریت شهری آگاه است که رسانه های جمعی می توانند با حضوری فعال درسطح جامعه به گونه ای موشکافانه زوایای مختلف زندگی شهری را کالبد شکافی کنند.
جشنواره شهر نگار در صورت صلاحدید مدیریت شهری جدید برگزار می شود
حال با گذشت یک سال از برگزاری نخستین جشنواره و تغییر در مدیریت شهری مشهد مدیرکل روابط عمومی و بینالملل شهرداری مشهد گفت: برای برگزاری دومین جشنواره ملی شهرنگار منتظر ابلاغ سیاستهای شورای اسلامی شهر و تصمیم شهردار جدید هستیم.
حامدمقدم گفت: به دلیل کثرت آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره ملی شهرنگار، برگزاری دومین دوره از این جشنواره ملی به تعویق افتاد و با توجه به تغییر شهردار مشهد، برای برگزاری و یا تغییر در روال برگزاری آن، منتظر تصمیم عالیترین مقام شهرداری مشهد هستیم.
وی ادامه داد: هماکنون آمادگی کامل برای برگزاری دومین جشنواره ملی شهرنگار را داریم اما این جشنواره در صورت صلاحدید تیم فعلی مدیریت شهری برگزار خواهد شد.
پیوند رسانه ها با مدیریت شهری
اصحاب رسانه در این دیار معتقدند که پیوند دوسویه مدیریت شهری و رسانهها در پایتخت معنوی ایران و در دومین قطب مطبوعاتی کشور با برگزاری این جشنواره ملی در گسترهای ملی به بارخواهد نشست و به الگویی کاربردی برای سنجش میزان و چگونگی تعامل مدیریت شهری با رسانهها تبدیل می شود.
پایتخت معنوی ایران به ناظران تیزبین و منتقد چون رسانهها و مجریان با کفایت و متمرکز بر خدمت رسانی به شهروندان در کنار هم نیازمند است و نقش تاثیر گذار خبرنگاران کلان شهرها و رسانههای محلی و شهری که به مثابه بزرگراههای تردد اطلاعات هستند بر هیچ کس پوشیده نیست.
منبع: مهر
نظر بدهید