شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)– پنج قاعده طلایی در عکاسی وجود دارد که هر عکاس باید آنها را رعایت کند. این پنج قاعده عبارتند از:
قاعده 1- همیشه باید به دنبال بهترین زاویه دید باشید:
در عکاسی سعی کنید بهترین زاویه را انتخاب کنید. به دنبال نقطه مناسب باشید. سوژههای خوب و زودگذری که همیشه میخواهند از دستتان فرار کنند، نیاز به عکاسی دارند. سعی کنید عناصر پسزمینه را هم در عکس بیاورید تا نقطه دید شما حرفی برای گفتن داشته باشد. از انعکاس نور و رنگ در شیشه پنجرهها و سطح آب برای افزودن بعد و غنای بیشتر تصویر استفاده کنید. تمام عناصر و اجزا را در کادر تصویر به کار بگیرید و هیچ نقطهای را از دست ندهید. سعی کنید به غیر از نقطه هم سطح افقی، از زوایا بالا یا پایین نیز عکاسی کنید.
قاعده 2- به تجهیزات عکاسی خود احترام بگذارید:
لوازم دوربین خود را سالم و تمیز نگه دارید. از یک برس باد بزن برای برطرف کردن گرد و خاک از جلو و عقب قسمتهای دوربین خود استفاده کنید. لنزهای کثیف لکههای نامطلوبی بر روی عکسها ایجاد میکنند. صحیح به دست گرفتن دوربین، اصل اساسی در به دست آوردن تصویری خوب است. دوربین را با دست چپ گرفته و زیر دوربین را به گونهای نگه دارید که بتوانید با انگشت شست و اشاره دیافراگم و حلقه واضحسازی لنز را کنترل کنید و با دست راست به گونهای دوربین را نگه دارید که با انگشت اشاره دکمه شاتر را بزنید. انتخاب فیلم عامل مهم دیگری است. اگر در روز افتابی روشن عکس میگیرید، از فیلم AsA50-100 استفاده کنید این دسته از فیلمها جزئیات و رنگ بهتری را ثبت میکنند. از فیلم AsA200-400 برای نورهای ضعیف یا وقتی که هوا خیلی بد است، استفاده کنید. در دوربینهای دیجیتال سعی کنید ASA دوربین را به همین صورت انتخاب کنید.
قاعده 3- همواره به کسب تجربه بپردازید:
نگذارید تفکر و ایدههایتان در پشت لنز بپوسد. انواع ترکیببندیها را تجربه کنید، هیچ وقت وسوسه نشوید که از همان زاویه قدیمی (در ارتفاع سر) عکسبرداری کنید، بلکه گاهی با لنز واید یا تله از زاویه بالا عکس بگیرید. تغییر زاویه میتواند کیفیت عکس را بهبود بخشد. سعی کنید در شرایط مختلف نوری از یک سوژه معین عکس بگیرید تا ببنید کدام وضعیت نور بهتر است. سعی کنید فیلمهای مختلف را نیز امتحان کنید، عمداً موضوعی را کمتر از حد معمول نور بدهید تا آن را رویاییتر کنید، همچنین از لنز متفاوتی استفاده کنید. با استفاده از لنز واید انگل به جای تله زوم میتوانید دنیای کاملاً جدیدی را نمایش دهید. سعی کنید با لنز بسیار واید مانند واید 20 یا 16 میلیمتری به جای تله فوتوروی همان موضوع تجربه کنید. با این کار پی میبرید که باید به شیوهای کاملاً متفاوت به همان صحنه نزدیک شوید.
قاعده 4- همیشه باید آماده باشید:
هنگام کار اطمینان حاصل کنید که کلیه وسایل موردنیاز را برداشتهاید. برای عکسهایتان به طور مؤثرتر برنامهریزی کنید، تصمیم بگیرید که از چه چیزی میخواهید عکس بگیرید و یک روز قبل همه چیز را جمعآوری کنید. لنزها و فیلم مناسب را برداید . همه وسایل را داخل یک کیف بزرگ، به این امید که بهترین کار است، نگذارید. وسایل اساسی موردنیاز را داخل یک کیف کوچک بگذارید و کیف بزرگ را فراموش کنید. سعی کنید باطریهای دوربین و فلاش را امتحان کنید و حدالامکان از باطری نو استفاده کنید.
قاعده 5- همیشه باید از پاهایتان برای گرفتن بهترین عکس استفاده کنید:
درباره سه پایه صحبت نمیکنیم. برای ایجاد حداکثر تأثیر به موضوع نزدیک شوید. لحظهای لنز تله فوتو را به فراموشی بسپارید و ببینید آیا میتوانید با نزدیک شدن به موضوع با لنز معمولی منظره بهتری به دست آورید. از کار آن لنز قدیمی و همه کاره (لنز نرمال) کاملاً شگفتزده خواهید شد. بیاموزید موضوع را مورد بررسی و اکتشاف قرار دهید. این کار را میتوانید ابتدا با گشتن دور سوژه و یافتن بهترین زاویه مناسب انجام دهید. هرگز اول عکس نگیرید و سپس درباره آن فکر کنید. از این فرصت برای ارزیابی صحنه استفاده کنید. مراقب عناصری که موجب پرت شدن حواستان در اطراف تصویر میشود باشید و سعی کنید آنها را حذف نمایید.
گرفتن عکس را از زاویه های مختلف تجربه کنید ، تنها با این روش می توان از سوژه های تکراری عکسهای جدیدی ساخت
تهیه و تنظیم: سیدمحمود دادمرزی
نقل مطالب با ذکر منبع بلامانع است
|
نظر بدهید