شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا) || شما کارمندی هستید که هر روز نهایت تلاش خود را در محل کار انجام میدهید. با این حال، زحمات شما بهندرت دیده میشود یا مورد قدردانی قرار میگیرد. به مرور زمان، سطح انگیزه شما افت میکند و ضربه نهایی آنجا وارد میشود که میبینید همکار دیگری با نصف تلاش شما، ترفیع میگیرد.
در ادامه، با شش اشتباه مدیریتی مرگبار آشنا میشویم که باید بهطور جدی از آنها اجتناب کنید:
۱. مدیریت جزئی و کنترل بیشازحد
هیچکس علاقهای به مدیریت خرد ندارد. کارمندان خواهان آزادی عمل هستند و دوست دارند بستری برای بروز استعداد خود داشته باشند. وقتی مدیران بیشازحد کنترل میکنند، این پیام را منتقل میکنند که به کارمندان اعتماد ندارند. چنین فضایی انگیزه را میکُشد. در مقابل، باید به تیم خود اعتماد کرده و حتی مسئولیتهای حساس را به آنها بسپارید تا اعتمادبهنفس و انگیزهشان افزایش یابد.
۲. بیتوجهی به اهداف شغلی کارمندان
بسیاری از افراد شغل خود را ترک میکنند، زیرا مسیر رشد در آن نمیبینند. کارمندان به دنبال رشد هستند؛ اگر شرکت شما فرصتهایی مانند برنامههای منتورینگ و آموزش رهبری را فراهم کند، احتمال ماندگاری آنها بیشتر میشود. جلسات رو در رو برگزار کنید، از اهداف پنجسالهشان بپرسید و مسیر رشد مشترکی طراحی کنید.
۳. عدم قدردانی از زحمات کارمندان
یک مدیر خوب، زحمات را میبیند و از آنها قدردانی میکند. اینکار موجب میشود کارمند احساس ارزشمند بودن کند و انگیزه بیشتری بگیرد.
۴. بیطرف ماندن در زمان بروز اختلافات
در محیطهای کاری بزرگ، تعارض امری اجتنابناپذیر است. مدیرانی که هنگام بروز اختلاف، بیطرف میمانند و مداخله نمیکنند، به فروپاشی انسجام تیم دامن میزنند. باید ریشه تعارضات را یافته و با رویکردی فعال، پیش از تبدیل شدن آنها به بحران، حلوفصلشان کنید.
۵. کنترل زمان و مکان کار کارمندان
بحث درباره کار از راه دور یا حضوری، هنوز در جریان است. مطالعات مختلفی نتایج متفاوتی ارائه میدهند، اما آنچه مهم است، انعطافپذیری است. اجازه دهید کارمندان خود انتخاب کنند از کجا کار کنند؛ این رویکرد باعث افزایش بهرهوری و رضایت شغلی میشود.
۶. واگذاری کارهای بیمعنی به کارمندان
وقتی وظایف تکراری و بیارزش به کارمندان سپرده میشود، آنها احساس بیاهمیتی میکنند. استفاده از نرمافزارهای مدیریت وظایف میتواند منابع را بهینه کرده و به کارمندان این پیام را بدهد که نقش مهمی در ایجاد ارزش دارند.
نویسنده: سرمد حسن
منبع انگلیسی: TaskQue Blog
منبع فارسی: شارا
نظر بدهید