گزارش پولیتیکو: روسیه با کمک هوش مصنوعی محتوای جعلی شبیه رسانه‌های معتبر تولید می‌کند
روسیه با استفاده از Storm-1679 و ابزارهای هوش مصنوعی، محتوای جعلی شبیه رسانه‌های معتبر تولید می‌کند؛ همزمان آمریکا فعالیت نهادهای مقابله با اطلاعات نادرست را محدود کرده است.

شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی‌ ایران (شارا) || یک گروه تبلیغاتی طرفدار روسیه با سوءاستفاده از رویدادهای خبری مهم، کارزار گسترده‌ای از اطلاعات نادرست را به راه انداخته و با جعل هویت رسانه‌ها و نهادهای معتبر، اخبار ساختگی منتشر می‌کند.

طبق گزارش ردیاب اخبار جعلی NewsGuard، این کمپین که از سال 2022 توسط مرکز تحلیل تهدیدات مایکروسافت به نام Storm-1679 شناسایی شده، محتوای ساختگی را با برند رسانه‌هایی چون ABC News، BBC و اخیراً POLITICO منتشر می‌کند.

در سال جاری، تمرکز این گروه بر ایجاد محتوای جعلی پیرامون انتخابات زودهنگام آلمان (SNAP) و انتخابات پارلمانی پیش‌روی مولداوی بوده است. همچنین تلاش کرده است روایت‌های نادرستی درباره جنگ اوکراین درست پیش از دیدار دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا با ولادیمیر پوتین منتشر کند.

به گفته مکنزی صادقی، سردبیر بخش هوش مصنوعی و نفوذ خارجی در NewsGuard، این گروه از اوایل 2024 حجم زیادی محتوای ویدئویی طرفدار کرملین تولید کرده که کاملاً شبیه رسانه‌های معتبر است. او تأکید کرد: «اگر فقط یکی از این ویدئوها وایرال شود، برای آن‌ها ارزشمند است.»

گزارش مایکروسافت نشان می‌دهد که Storm-1679 از سال 2024 تکنیک ترکیب ویدئوها با صدای جعلی مبتنی بر هوش مصنوعی را توسعه داده و صداهای سلبریتی‌ها و کارشناسان را تقلید می‌کند. نمونه‌ای برجسته از این تاکتیک درست پیش از المپیک 2024 پاریس منتشر شد: یک مستند جعلی با لوگوی نتفلیکس و صدای دیپ‌فیک تام کروز به‌عنوان راوی.

این گروه در دسامبر 2024 ویدئوهای جعلی دیگری ساخت که خبرنگاران، استادان دانشگاه و حتی نیروهای امنیتی را شبیه‌سازی می‌کرد تا اعتماد عمومی نسبت به ناتو و اوکراین را تضعیف کند.

به گفته ایوانا استرادنر، پژوهشگر بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها در واشنگتن: «آن‌ها مثل انداختن اسپاگتی روی دیوار هستند، هرچه بچسبد، می‌ماند.»

این ویدئوهای جعلی معمولاً سریعاً افشا می‌شوند، اما برخی از آن‌ها موفق می‌شوند بازتاب گسترده‌ای پیدا کنند. به‌عنوان نمونه، یک ویدئوی جعلی با لوگوی E! News در فوریه 2025 منتشر شد که ادعا می‌کرد سازمان توسعه بین‌المللی آمریکا (USAID) هزینه سفر سلبریتی‌ها به اوکراین را پرداخته است. این ویدئو حتی توسط دونالد ترامپ جونیور و ایلان ماسک در شبکه اجتماعی X بازنشر شد، پیش از آنکه اصالت آن رد شود.

بی‌بی‌سی نیز تأیید کرده که این گروه بارها از نام و خبرنگارانش سوءاستفاده کرده است و به مردم توصیه کرده تنها محتوایی را معتبر بدانند که در پلتفرم رسمی BBC منتشر می‌شود.

در همین حال، مقامات آمریکایی وظایف نهادهای مقابله با اطلاعات نادرست را کاهش داده‌اند. مارکو روبیو، وزیر خارجه، دفتر مقابله با کارزارهای خارجی را تعطیل کرد و آن را به «هدر دادن میلیون‌ها دلار برای سانسور آمریکایی‌ها» متهم نمود. همچنین، آژانس امنیت سایبری و زیرساخت‌های وزارت امنیت داخلی نیز فعالیت‌های خود برای مقابله با اطلاعات نادرست مربوط به انتخابات آمریکا را متوقف کرده است.

به گفته استرادنر: «این عقب‌نشینی واشنگتن در جنگ اطلاعاتی، یک رویای واقعی برای پوتین است.»

نویسنده: Dana Nickel
تاریخ: 17 آگوست 2025 – 07:00 AM EDT
منبع: POLITICO

در ادامه با #شارا همراه باشید:

https://www.shara.ir

با کلیک روی لینک زیر به کانال تلگرام ما بپیوندید:

https://telegram.me/sharaPR

#روسیه, #اخبار_جعلی, #پروپاگاندا, #جنگ_اوکراین, #اطلاعات_نادرست, #هوش_مصنوعی, #دیپ_فیک, #امنیت_سایبری, #انتخابات, #رسانه, #FakeNews, #Storm1679, #GenerativeAI

◽️