کمیته روابط عمومی آمریکا اسرائیل 14 میلیون دلار برای تبلیغات تلویزیونی علیه برجام هزینه کرد

ایپک برای اینکه افکار عمومی آمریکا را به مخالفت با مهم‌ترین طرح سیاست خارجی کاخ سفید در دومین دوره ریاست جمهوری اوباما جلب کند، مبالغ سرسام آوری هزینه کرد.

 

4 Ways to Go Beyond the Press Release in a Post Panda World image panda bear 1113tm pic 106 300x199

 

شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا) لابی صهیونیستی آمریکا بیش از چهارده میلیون دلار برای تبلیغات تلویزیونی علیه توافق هسته ای ایران هزینه کرده است.


به گزارش مونیتورینگ خبرگزاری صدا و سیما، پایگاه اینترنتی لوبلاگ در مقاله‌ای به قلم «اِلی کلیفتون» نوشت بعد از آن که تلاش‌ سناتورهای جمهوری خواه آمریکا برای مقابله با توافق حاصل شده در ماه ژوئیه برای محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران شکست خورد، کمیته روابط عمومی آمریکا اسرائیل (ایپک) مسئول شناخته شد، زیرا نتوانسته بود شمار قابل توجهی از سناتورهای دموکرات را برای همراهی با جمهوری خواهان و مخالفت با برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) مجاب کند.


به بیان ساده، ایپک که به لحاظ تاریخی روابط قوی‌تری با حزب دموکرات آمریکا دارد، شکستِ سختی خورد.


فقط چهار سناتور دموکرات یعنی رابرت منندز، بِن کاردین، چاک شومر و «جو مانچین» مسیر متفاوتی را از سناتور «هری رید» رئیس اقلیت سنا و دیگر همکاران دموکرات خود در پیش گرفتند و با توافق هسته‌ای ایران مخالفت کردند. البته این شکست ایپک چندان کم هزینه هم نبود. ایپک برای اینکه افکار عمومی آمریکا را به مخالفت با مهم‌ترین طرح سیاست خارجی کاخ سفید در دومین دوره ریاست جمهوری اوباما جلب کند، مبالغ سرسام آوری هزینه کرد.


ایپک تابستان امسال از تشکیل گروهی غیرانتفاعی به نام «شهروندان هوادار ایران غیر هسته‌ای» خبر داد که تنها وظیفه آن مقابله با توافق هسته‌ای پیش رو با ایران بود. بنا به گزارش «ران کمپیز» از «جوئیش تلگرافیک ایجنسی» (آژانس خبری یهودیان)، این گروه تقریباً سی میلیون دلار کمک های اهدایی جمع آوری کرد. بعد از بررسی هفتصد مورد فاش شده از سوی کمیسیون ارتباطات فدرال آمریکا (FCC)، می‌توان تأیید کرد که این گروه وابسته به ایپک از اواسط ماه ژوئیه تا اواسط سپتامبر، دستکم چهارده میلیون و پانصد هزار دلار برای پخش تبلیغات از طریق شبکه‌های مختلف تلویزیونی (مانند ای بی سی، اِن بی سی، فاکس و سی بی اس) هزینه کرده است. این فاصله زمانی نیز دقیقاً با دوره دو ماهه لابی کردن های فشرده (در کنگره آمریکا) از زمان اعلام برجام در وین تا رد لایحه مخالفت با توافق ایران در سنا آمریکا هم‌زمان است.