شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا) || مطالعهای که در ماه تاریخ زنان انجام شد، به بررسی چگونگی تأثیر جنسیت بر درک مردم از دانشمندان پرداخته است. این تحقیق توسط دکتر آستین وای هابنر و دکتر اولیویا ام. بولاک انجام شد و هدف آن بررسی این بود که چگونه مردم دانشمندان زن و مرد را از نظر دوستداشتنی بودن و شایستگی ارزیابی میکنند.
به گزارش شارا، در این مطالعه که در اکتبر 2023 انجام شد، 958 نفر بهطور تصادفی دو پست ساختگی در رسانههای اجتماعی را مشاهده کردند؛ یکی در مورد یک دانشمند زن و دیگری در مورد یک دانشمند مرد. شرح وظایف و مسئولیتهای آنها در کپشن پستها ذکر شده بود. پس از مشاهده پستها، شرکتکنندگان به یک نظرسنجی پاسخ دادند که میزان علاقه، شایستگی و اعتماد به هر یک از دانشمندان را میسنجید.
نتایج کلیدی تحقیق نشان داد که دانشمندان زن بهطور کلی دوستداشتنیتر از دانشمندان مرد ارزیابی شدند. رتبههای بالای دوستداشتنی بودن با رتبههای بالای شایستگی همبستگی داشت و دانشمندان زن بهعنوان قابل اعتمادتر از مردان دیده میشدند. همچنین، شرکتکنندگان معمولاً دانشمندان جنس مخالف را بیشتر از دانشمندان همجنس خود دوست داشتند.
این تحقیق اهمیت دارد زیرا نشان میدهد که تصور عمومی از دانشمندان اغلب تحت تأثیر سوگیریهای جنسیتی است که میتواند تأثیرات زیادی بر نمایندگی و اعتماد در حوزههای علمی و فناوری (STEM) داشته باشد.
نویسندگان: دکتر آستین وای هابنر و دکتر اولیویا ام. بولاک
تاریخ انتشار: 11 مارس 2025
منبع: PR
انتهای پیام/
نظر بدهید