شارا، زهرا بابازادگان- متخصصان روابط عمومی هنگامی که تحت فشارهای غیراخلاقی قرار می گیرند افراد «بله قربان گو» نیستند
بر اساس یافته های محققان دانشگاه بیلور، متخصصان روابط عمومی که به مدیریت ارشد مشاوره اخلاقی ارایه می دهند نسبت به منافع عمومی و وظایفشان نسبت به سازمان هایشان سرسخت هستند.
دکتر مارلنز اس. نیل استاد دانشکده روزنامه نگاری، روابط عمومی و رسانه جدید در کالج هنر و علوم دانشگاه بیلور و محقق این مطالعه می گوید: تحقیق جدیدی از 30 نفر از متخصصان ارشد روابط عمومی که بسیاری از آن ها به عنوان «وجدان سازمان» خدمت کرده اند، نشان داد که مردم آن ها را به عنوان «صدای مستقل» در سازمان می شناسند نه به عنوان افرادی گرفتار با چشم اندازها و سیاست ها.
این تحقیق در مجله اخلاقی رسانه جمعی: بررسی مسایل اخلاقی رسانه ای منتشر شد.
محققان، مصاحبه های کاملی با متخصصان ارشد روابط عمومی با متوسط 27 سال تجربه، در ایالات متحده آمریکا و استرالیا ترتیب دادند.
شرکت کنندگان در مطالعه اذعان داشتند که صحبت در مورد مسائل حساس اخلاقی نیازمند شجاعت است.. تعدادی از آن ها به علت امتناع از انجام کارهای پرهیاهو و غیر اخلاقی از کار اخراج شدند؛ دو نفر از آن ها به علت اینکه مشاوره های آنان پذیرفته نشده بود استعفا کردند از جمله یکی که حاضر نشد اطلاعات نادرست در مطبوعات منتشر شود.
یک از شرکت کنندگان در تحقیق گفت: «من نمی توانم اعتبارم را از دست بدهم … به عنوان متخصصان روابط عمومی، اعتبار تمام چیزی است که داریم و اگر من اعتبارم را در این جا از دست بدهم، هرگز نمی توانم جای دیگر با کس دیگری دوباره شروع کنم.»
یکی دیگر از شرکت کنندگان بیان داشت: «یکی از دلایل رابطه خوبی که با رییس شرکت دارم این است که او می داند من همیشه با او موافق نیستم.»
یکی دیگر از موانع عمده، برداشت اشتباه رایج در میان مدیران ارشد است که روابط عمومی چیزی بیش از یک ابزار بازاریابی نیست، که نقش های متخصصان روابط عمومی را به حلال مشکلات محدود می کند.
داشتن رابطه خوب با مشاوران حقوقی سازمان امری حیاتی است. همینطور است دسترسی به تصمیم گیرندگان. حصول اطمینان از اجتناب از حریق بهتر از مقابله با آتش است… کنترل خسارت در یک بحران.
به گفته نیل شرکت کنندگان نسبت به چگونگی ارتباط بدون قضاوت با مدیریت، نقش کلیدی داشتند.
یکی از شرکت کنندگان تجارب خود را در شرکت مشت آهنی که در آن رویکرد مدیران ارشد یکی از روش های «هر کاری می گویم انجام بده و از من سوال نپرس» بود با تجارب موثر و مفیدترش در شرکت دیگری مقایسه کرد. او گفت: «در این شرکت هیچ کس تحقیر نمی شود، مدیران احساس نمی کنند که شما قدرت و اختیار آن ها را زیر سوال می برید. آنها بیشتر در حال و هوای یادگیری بیشتر هستند. آن ها سوالات بسیاری می پرسند و اطلاعات بسیاری جمع آوری می کنند.»
منبع: شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران(شارا)
|
نظر بدهید