نقش ارتباطات در اقتصاد مقاومتی

دکتر قربانعلی تنگ‌شیر عضوهیات مدیره انجمن متخصصان روابط عمومی – یکی از الزامات جدی دستیابی به اقتصاد پویا و سالم در ایران را آموزش مردم در استفاده درست و اساسی از شبکه های اجتماعی باید دانست تا با اطلاعات مفید و مورد نیاز خود بتوانند از بروز مفاسد اقتصادی جامعه جلوگیری نموده و به اقتصاد زندگی خود توجه ویژه نمایند. زیرا زندگی خوب در دنیای کنونی بستگی به ارتباطات و اقتصاد مفید آن دارد.

4 Ways to Go Beyond the Press Release in a Post Panda World image panda bear 1113tm pic 106 300x199
شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا) زندگی روزمره به عنوان واسطه بالقوه میان عامل فردی به ساختار اجتماعی است.

امروزه زندگی همه افراد به اقتصاد آنها با شبکه‌های اجتماعی درآمیخته و تحولات عمیقی در ابعاد مختلف زندگی مانند تحول نظام ارتباطات سبک و شیوه زندگی تحول معانی زمان ومکان تحول معنا و شیوه تولید و ترویج علم، آموزش و یادگیری و بروز و ظهور اشکال نوین هویت بوجود آورده است.

نظام ارتباطی و ارتباطات انسان قرن بیست یکمی دیگر تنها از طریق (نظام ارتباط گفتاری) و در بطن فرهنگ شفاهی انجام نمی‌گیرد بلکه نظام ارتباط مجازی کم کم جا را برای نظام ارتباط نوشتاری و فرهنگ مکتوب تنگ نموده است و تولید انبوه ایمیج ها و تصاویر شیوه اندیشیدن به نظام ارتباط بصری را توسعه داده است.

گسترش شبکه‌های اجتماعی ارتباطات و توسعه مبادلات نمادین در گستره جهانی زمینه را برای تحول بسوی پیدایش فرهنگ‌های جهانی، محلی به جای فرهنگ های محلی پیشین فراهم نمود است و با رسانه‌ای شدن فرهنگ برخی نظریه پردازان از فرایند (جوانی شدن فرهنگ) به مشابه یکی از فرایندهای اصلی تحول عمومی در دنیای امروز نام می‌برند.

اما نقش ارتباطات واقتصاد نشانگر آن است که آنچه از رهگذر مطالعات و بررسی های گسترده محققان و اقتصاد دانان به دست می آید این نظریه است که زمانی می توان به توسعه دست یافت که حوزه های اقتصاد و سیاست و ارتبطات ضمن حفظ تعامل درونی خود به انجام وظایف ذاتی و طبیعی خود بپردازند ومانع غلبه یکی بردیگری شوند، در حالی که اهل سیاست به دنبال سیاست‌های زود بازده عوام پسند و رفاه سطحی اجتماعی هستند متر و معیار اصحاب اقتصاد، برای رشد جامعه بهینه کردن هزینه ها و توزیع درست منابع است و معیار ارتباطات شفاف سازی و روشن‌گری و بروز بودن دادن اطلاعات درست به مردم است و نهایتاً اقتصاد کشور میباشد که بایست رضایت شهروندان را به عنوان رای دهندگان واقعی فراهم نمود.

یکی از ماموریت‌های جدی درالگوی اقتصاد مقاومتی انفکاک میان این سه حوزه است چون اقتصاد مقاومتی مردم بنیاد است سرمایه مردم و حضور مردم با ارتباطات درست و به موقع تحقق پیدا می کند. یکی از الزامات جدی دستیابی به اقتصاد پویا و سالم در ایران را آموزش مردم در استفاده درست و اساسی از شبکه های اجتماعی باید دانست تا با اطلاعات مفید و مورد نیاز خود بتوانند از بروز مفاسد اقتصادی جامعه جلوگیری نموده و به اقتصاد زندگی خود توجه ویژه نمایند. زیرا زندگی خوب در دنیای کنونی بستگی به ارتباطات و اقتصاد مفید آن دارد. باید از عرصه اقتصاد سیاست‌زدایی کرد و ارتباطات‌زایی به آن افزود.