نظرات بشردوستانه «ماریا رِسّا» روزنامه نگار برنده جایزه نوبل سال 2021

نظرات بشردوستانه «ماریا رِسّا» روزنامه نگار برنده جایزه نوبل سال 2021

شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی ایران (شارا)|| ماریا آنجلیتا رِسا Maria Angelita Ressa روزنامه نگار فیلیپینی و یکی از دو برنده جایزه صلح نوبلِ سال 2021 پس از اعلام برنده شدن گفت: جهان با نظمی که [پس از فروپاشی شوروی و گسترش ابزارهای دیجیتال و …] در آن برقرار شده عملا دچار نوعی تخریب شده است که انتظار نبود در قرن 21 و در عصر پیشرفت تکنولوژی به چنین وضعیتی دچار شود و از دیدگاه او، ژورنالیسم و ژورنالیست های واقعی خواهند توانست آن را در مسیری که انتظار است قرار گیرد، قرار دهند ـ جهانی آکنده از اعتماد، مِهر و محبت و همبستگی انسان و بازگشت به بشریت که از آن و تعاریف آن دور شده است.

 

وی برخی از کمپانی ها و سرچ انجین ها و شبکه های اینترنتی را متهم به سوداگری و کسب سود به جای خدمت به بشریت و بازگرداندن بشریت به جایگاه خود کرده است.


ماریا گفت که به نظر می رسد رسانه های عمومی از مسیر تعاریف و اصول ژورنالیسم خارج شده اند و مخاطبان خودرا گمراه می کنند که خواست اصحاب منافع است و جهان چهره ای بَد به خود خواهد گرفت که نتیجهِ خوبی نخواهد داشت.


ماریا که دهها سال در رسانه های آمریکا و فیلیپین؛ کار و نیز در دانشگاههای دو کشور تدریس کرده است برای اینکه بتواند حرف های خودش را مستقیما و بدون کم و کاست بزند اخیرا یک رسانه آنلاینی بزرگ به نام راپلر به وجود آورده است و به گفته خودش، یکی از تلاش های قلمی او نگهبانی از صلح است و هشدار دادن از افتادن دولت ها و مقامات به مسیرهایی که به جنگ منتهی می شود.

 

به باور او، اگر میان دو قدرت و یا میان دو دارنده سلاح اتمی ـ موشکی درگیری فیزیکی آغاز شود سریعا به جنگ هسته ای می انجامد که انهدام زمین و یا بخشی از آن را بدنبال خواهد داشت. جنگ بدبختی ساز است و دو سند اثبات آن در قرن 21، جنگ افغانستان و جنگ عراق است.

 

منبع: iranianshistoryonthisday