نبرد دولت‌ها و غول‌های فناوری برای کنترل اینترنت

نبرد میان دولت‌ها و غول‌های فناوری همچنان ادامه دارد، اما شواهد نشان می‌دهد که دولت‌ها در این مبارزه دست بالا را دارند.

شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی‌ ایران (شارا) || در دهه گذشته، نبرد میان دولت‌ها و غول‌های فناوری برای کنترل اینترنت به تدریج شکل گرفته است. این کشمکش زمانی به اوج رسید که برزیل شبکه اجتماعی ایلان ماسک (X) را به‌دلیل نادیده‌گرفتن دستورات قضایی مسدود کرد. تنها پس از پنج هفته و پس از پیروی ماسک از دستورات، این پلتفرم دوباره فعال شد. همزمان، فرانسه نیز پاول دوروف، بنیان‌گذار تلگرام، را به دلیل همکاری‌نکردن در تحقیقات مربوط به محتوای غیرقانونی تحت فشار قرار داده است.

 تلاش دولت‌ها برای تقویت کنترل
از اتحادیه اروپا تا برزیل، قوانین جدید دولت‌ها شرکت‌های فناوری را ملزم به حذف محتوای تهدیدآمیز کرده است. این قوانین در برخی کشورها با سرکوب دموکراسی همراه بوده است. هند و اندونزی از نمونه‌هایی هستند که از شبکه‌های اجتماعی برای محدودکردن انتقادها علیه دولت استفاده کرده‌اند.

به‌دنبال این تغییرات، شرکت‌های فناوری محتوای بیشتری را حذف کرده‌اند. گوگل گزارش کرده که در سال 2023 بیش از 100 هزار درخواست حذف محتوا دریافت کرده که نسبت به سال 2021، 87 درصد افزایش داشته است. متا نیز تعداد حذف‌های خود را شش برابر کرده است و در اندونزی به‌تنهایی 47.7 میلیون مورد را حذف کرده است.

ایلان ماسک و پاول دوروف: رهبران متفاوت و سرکش


برخلاف مدیران قبلی مانند مارک زاکربرگ و تیم کوک، ماسک و دوروف رویکردی سرکش در پیش گرفته‌اند. ماسک به‌جای تبعیت از دستورات قضایی برزیل، با انتقاد از آن‌ها، تلاش کرد محدودیت‌ها را دور بزند و حتی مردم را به اعتراض علیه قاضی فراخواند. اما در نهایت، مجبور شد تسلیم شود و حساب‌های مورد نظر دولت را حذف کند.

پاول دوروف نیز در مواجهه با فشارهای دولت‌ها، تلگرام را به‌گونه‌ای مدیریت کرده که درخواست‌های قانونی را نادیده بگیرد. در سال 2022، برزیل برای مدتی تلگرام را مسدود کرد، اما شرکت اعلام کرد که ایمیل‌های دولتی را ندیده است. با این حال، اخیراً دوروف اعلام کرده که تلگرام برای مبارزه با فعالیت‌های مجرمانه با دولت‌ها همکاری بیشتری خواهد داشت.

 افزایش تبعیت شرکت‌ها از دولت‌ها
علیرغم ادعای ماسک در مورد دفاع از آزادی بیان، داده‌ها نشان می‌دهند که شرکت X (توییتر سابق) در سال 2024 حدود 71 درصد از درخواست‌های دولت‌ها را اجرا کرده است، درحالی‌که این رقم در سال 2021 تنها 54 درصد بود. ژاپن و ترکیه بیشترین درخواست‌های حذف محتوا را در این سال ارائه داده‌اند.

نبرد میان دولت‌ها و غول‌های فناوری همچنان ادامه دارد، اما شواهد نشان می‌دهد که دولت‌ها در این مبارزه دست بالا را دارند. گرچه ماسک و دوروف تلاش کرده‌اند خود را به‌عنوان مدافعان آزادی بیان معرفی کنند، هر دو در نهایت مجبور به پیروی از دستورات دولت‌ها شده‌اند. این تقابل نشان‌دهنده پیچیدگی‌های حاکم بر کنترل اینترنت در جهان امروز است.

نویسنده: جک نیکاس و پل موزور
منتشر شده در: 15 اکتبر 2024
منبع انگلیسی: نیویورک تایمز

منبع فارسی: شارا

انتهای پیام/

<div id=”div_eRasanehTrustseal_24429″></div>
<script src=”https://trustseal.e-rasaneh.ir/trustseal.js”></script>
<script>eRasaneh_Trustseal(24429, false);</script>

با کلیک روی لینک زیر به کانال تلگرام ما بپیوندید:

https://telegram.me/sharaPR