مدیرعامل بانک اقتصاد نوین: تعداد دولتی‌ها در شورای پول و اعتبار باید کاهش یابد

مدیرعامل بانک اقتصاد نوین کاهش اعضای دولتی شورای پول و اعتبار و تغییر برخی شاخص‌ها را زمینه‌ساز استقلال بانک مرکزی دانست و گفت: استقلال نهاد پولی می‌تواند به کاهش تورم منجر شود.

 شارا– مدیرعامل بانک اقتصاد نوین کاهش اعضای دولتی شورای پول و اعتبار و تغییر برخی شاخص‌ها را زمینه‌ساز استقلال بانک مرکزی دانست و گفت: استقلال نهاد پولی می‌تواند به کاهش تورم منجر شود.
 
 به گزارش مامحمد هاشم بت‌شکن در بیست و چهارمین همایش بانکداری اسلامی با ارائه مقاله‌ای در خصوص اقتصاد مقاومتی در سیاست‌های پولی و بانکی به تشریح ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی پرداخت و گفت: قابلیت انعطاف و عبور از بحران، تعامل پول با دنیا و حفظ تجارت آزاد، حفظ امنیت کشور و توانایی بازسازی پس از یک شوک اقتصادی ویژگی‌های اقتصاد مقاومتی است.
 
 وی افزود: ما وقتی می‌توانیم بگویم اقتصاد مقاومتی داریم که تعامل سازنده و استراتژیک با دنیا داشته باشیم.
 
 وی با بیان اینکه 3 سال طول کشید تا غرب و آمریکا بتواند به تدریج تحریم نفتی ایران را اجرایی کند، گفت: این تحریم اجرا نشد چون سهم قابل توجهی از واردات کشورهایی مانند چین و هند از ایران است و قطع یک باره واردات آنها سبب ایجاد شوک در اقتصادشان می‌شد.
 
 وی با بیان اینکه بر این اساس ما در نفت دارای اقتصاد مقاومتی هستیم، افزود: اما این شرایط در صنعت خودرو متفاوت بود و ما چون با 4 کشور دنیا روابط محدودی در تهیه قطعات داشتیم به محض تحریم رابطه‌مان با این کشورها قطع و صنعت خودرو دچار شوک شد.
 
 وی عمده سیاست‌ها و فعالیت‌های پولی را اشتغال، تحرک اقتصادی و رشد اقتصادی عنوان کرد و افزود: یکی از متغیرهای پولی نقدینگی است که حجم بالا و نوسان زیادی داشته است و دلیل این مسئله عدم استقلال بانک مرکزی و عدم مانور بانک مرکزی برای سیاست‌های پولی است.
 
 بت‌شکن گفت: مهمترین مشکل سیاست‌های مالی، بی‌انضباطی مالی دولت، تأمین کسری بودجه و تعیین تکلیف‌هایی است که به بانک مرکزی برای بودجه می‌کند و نشان می‌دهد سیاست‌های مالی همواره بر سیاست‌های پولی تسلط دارد.
 
 وی ادامه داد: یکی از بحث‌های امروز استقلال بانک مرکزی است در عین حال تا وقتی که رویکرد دولت به اقتصاد عوض نشود تغییر ساختار بانک مرکزی تأثیری در استقلال آن نخواهد داشت.
 
 بتک‌شکن ادامه داد: اگر رویکرد تعیین تکلیف دولتمردان برای سپرده‌های بانکی مردم عوض شود آن وقت می‌توان ساختار بانک مرکزی را نه به عنوان مجری که به عنوان تدوین‌کننده سیاست‌های پولی تغییر داد.
 
 مدیرعامل بانک اقتصاد نوین درادامه تصریح کرد: درباره زمینه استقلال بانک مرکزی دو کار می‌شود کرد یا باید رویه‌ها را اصلاح کنیم مثل کاهش تعداد دولتی‌ها در شورای پول و اعتبار یا اینکه تعداد مصرف‌کنندگان دولتی پول از شورای پول و اعتبار کم شود.
 
 وی افزود: دوم اینکه ما بتوانیم شاخص‌هایی مثل خالص دارایی‌های بانک مرکزی، بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی و … را داشته باشیم.
 
 وی ادامه داد: با افزایش درجه استقلال بانک مرکزی نرخ تورم کاهش می‌یابد و باعث کاهش کسری بودجه و بی‌ثباتی‌های مالی می‌شود.