شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)– رئیس انجمن ایرانی مطالعات جامعه اطلاعاتی سیر نشستهای سران جهان درباره جامعه اطلاعاتی (WSIS) را تا فروم ۲۰۱۵ تشریح کرد. فروم از ۲۵ تا ۲۹ مه تحت عنوان “نوآوری با یکدیگر، قادرسازی تکنولوژیهای ارتباطی و اطلاعرسان برای توسعه پایدار” در ژنو برگزار میشود.
دکتر یونس شکرخواه که از اولین اجلاس جهانی سران درباره جامعه اطلاعاتی (وسیس) در سال 2003 تا کنون در نشستهای وسیس به عنوان بزرگترین رویداد جهانی در حوزه جامعه اطلاعاتی شرکت داشته، آنچه را که طی 12 سال اخیر در ارتباط با این رویداد سپری شده است تشریح کرد.
شکرخواه در فروم 2015 تحت عنوان “عمومی سازی علم الکترونیک، ملاحظات پوشش رسانهای” سخنرانی میکند.
وی در آستانه برگزاری “فروم ۲۰۱۵ وسیس” در ژنو سوئیس، در گفتوگو با خبرنگار همشهری آنلاین گفت: اولین اجلاس جهانی سران درباره جامعه اطلاعاتی از 10 تا 12 دسامبر 2003 در ژنو برگزار شد که طی آن سند “اعلامیه اصول، ایجاد و ساخت جامعه اطلاعاتی، چالشهای جهانی هزاره جدید” در 67 ماده و سند “طرح اقدام” در 29 ماده و با یازده خط عمل تنظیم و به تصویب سران کشورهای شرکت کننده در اجلاس رسید.
عضو کمیته راهبری اجلاس آسیا – اقیانوسیه وسیس با یادآوری برگزاری اجلاس دوم سران جهان درباره جامعه اطلاعاتی در 16 تا 18 نوامبر 2005 در تونس، افزود: در اجلاس دوم سند “تعهد تونس” با 40 ماده و سند “دستور جلسه تونس برای جامعه اطلاعاتی” با 122 ماده و یازده خط عمل تهیه شد.
دکتر شکرخواه با بیان اینکه دستور جلسه تونس برای جامعه اطلاعاتی دارای یک مقدمه و سه بخش بود، از مکانیزمهای مالی برای مواجهه با چالشهایICT در توسعه (بندهای تا 28)، حاکمیت اینترنت (بندهای 29 تا 82) و اجرا و تعقیب سندها (بندهای 83 تا 122) به عنوان این سه بخش عمده نام برد.
عضو هیئت علمی دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران درباره نحوه تداوم وسیس پس از اجلاس تونس، یادآور شد: وسیس از سال 2013 به بعد تحت عنوان “رویدادهای سطح بالای وسیس+10” دنبال شد که شامل یک نشست مشورتی و پنج نشست فیزیکی بود، به طوری که مرحله اول این رویداد سطح بالا در جولای 2013 با مشورتهای باز آغاز شد و مرحله دوم در روزهای 7 و 8 اکتبر 2013 در قالب نخستین نشست فیزیکی برگزار شد.
به گفته شکرخواه، مرحله سوم “رویدادهای سطح بالای وسیس+10” در روزهای 16 تا 18 دسامبر 2013 در قالب دومین نشست فیزیکی، مرحله چهارم در روزهای 17 و 18 فوریه 2014 به صورت سومین نشست فیزیکی، مرحله پنجم در روزهای 14 تا 17 آوریل 2014 و مرحله ششم نیز روزهای 28 تا 31 مه 2014 به صورت چهارمین نشست فیزیکی دنبال شد.
دکتر شکرخواه که خود در جلسات تنظیم اسناد وسیس + 10حضور داشته است با بیان اینکه در مرحله بسیار دشوار پنجم “رویدادهای سطح بالای وسیس+10” به بررسی دستاوردها و چالشهای ده ساله پس از نشست 2005 تونس پرداختیم، خاطرنشان کرد: مرحله ششم نیز در بردارنده پنجمین نشست فیزیکی بود و در نهایت حاصل روند وسیس + 10، ادغام چهار سند تهیه شده در اجلاس های ژنو 2003 و تونس 2005 در قالب دو سند تازه در سال 2014 بود.
صفحه دکتر شکرخواه در وسیس وی توضیح داد: در پایان نشستهای وسیس + 10، چهار سند مصوب سران جهان در سالهای 2003 و 2005 را در جلسات کارشناسی تیمهای تخصصی کشورهای شرکت کننده، ادغام و به دو سند تازه تبدیل کردیم که یکی از آنها سند بیانیه وسیس+ 10 درباره اجرای نتایج وسیس (WSIS+10 Statement on the Implementation of WSIS Outcomes ) بود که سه بخش دارد، مقدمه با 7 اصل و 8 بند، مرور اجرای خطوط عمل با 21 بند و چالشهای حین اجرای خطوط عمل و چالشهای تازه ظهور با 30 بند.
دکتر شکرخواه، سند دیگر برخاسته از نشستهای وسیس + 10 را “سند بینش وسیس+ 10 برای وسیس فراسوی 2015” (WSIS+10 Vision for WSIS Beyond 2015) نامید و گفت: این سند هم دارای سه بخش است، مقدمه با 7 اصل و 12 بند، عرصههای دارای اولویت که باید برای اجرای وسیس فراسوی 2015در نظر گرفته شود با 36 بند و بالاخره بخش خطوط عمل که مشتمل بر مقدمه، تاکید بر تقویت بیشتر خطوط و خطوط عمل فراسوی 2015 نگاهی به آینده است.
شکرخواه درباره “فروم ۲۰۱۵ وسیس” که از 25 تا 29 ماه مه ۲۰۱۵ تحت عنوان “نوآوری با یکدیگر، قادرسازی تکنولوژیهای ارتباطی و اطلاعرسان برای توسعه پایدار” در ژنو سوئیس برگزار میشود نیز اظهار داشت:
این مجمع در واقع بزرگترین گردهمایی جهانی سالیانه جامعه “تکنولوژیهای ارتباطی و اطلاعرسان برای توسعه” است که در آن پالیسی رسمی کشورها در قبال جامعه اطلاعاتی مطرح میشود و فقط در روز اول 33 موضوع کلیدی مشتمل بر مواردی چون اینترنت چیزها، جرایم سایبر، شهرهای هوشمند، امنیت سایبر، رسانههای اجتماعی، آموزش الکترونیک، حاکمیت اینترنت، اقتصاد دیجیتال و موضوعات دیگر مورد بحث و بررسی قرار میگیرد. روز دوم به افتتاح نمایشگاه وسیس اختصاص دارد و به آغاز سخنرانیهای موسوم به گزارش کشوری. روز سوم مباحث مرتبط به تکنولوژیهای ارتباطی و اطلاع رسان در دستور کار است. روز چهارم مباحث مرتبط با 11 خط عمل جامعه اطلاعاتی دنبال میشود و روز آخر هم به اهدای جوایز وسیس اختصاص دارد و مراسم اختتامیه هم در همین روز برگزار خواهد شد.
منبع: همشهری آنلاین
|
نظر بدهید