روابط‌عمومی در رسانه و سیاست

دکتر مرلین میلر کارگردان و نویسنده آمریکایی – در عملیات نظامی باید دشمن خود و شرایط زمین جنگ را بدانید. همچنین باید تسلیحات، منابع و مهارت های لازم را دارا باشید هم به لحاظ تاکتیکی و هم استراتژیک و مهم تر از همه باید مصمم باشید که برنده شوید.

در عملیات نظامی باید دشمن خود و شرایط زمین جنگ را بدانید. همچنین باید تسلیحات، منابع و مهارت های ضروری را دارا باشید  هم به لحاظ تاکتیکی و هم استراتژیک. و مهم تر از همه باید مصمم باشید که برنده شوید.
این مطلب درباره روابط‌عمومی به همان نسبت صدق می کند. کارگزاران روابط‌عمومی در سراسر دنیا اکنون در جنگ برای تصاحب قلب ها و ذهن ها هستند. متاسفانه مسلمانان و در ترویج گرایشات خود دچار کاستی و نابرابری شدید هستند. نیروهای صهیونیست جهانی گفتمان عمومی در دنیای متمدن غرب را از طریق نفوذ مالی و سیاسی و مالکیت رسانه های جمعی در دست دارند.
با انسجام باور نکردنی گروهی، صهیونیست ها جنگی به راه انداخته اند تا تفرقه بیفکنند و بر دیگران غلبه کنند، جنگی که ما آن را به درستی درک نکرده ایم تا چه رسد به آنکه آمادگی مبارزه با آن و شکست دادنش را داشته باشیم.
ما خود را به ابزارهای سنتی ابراز وجود محدود می کنیم و در برابر تاکتیک های سازمان یافته ولی غیر اخلاقی صهیونیست ها موفقیت اندکی داریم. ما هرگز نباید در تلاش خود برای نمایاندن حقایق اخلاقیات را زیر پا بگذاریم. هر چند باید یاد بگیریم تا زبردستانه  تر در نبردهای روابط‌عمومی شرکت بجوییم- اگر که انتظار داریم حمایت محلی، ملی و بین المللی را به خود جلب کنیم.
من سال های متمادی به تولید و عرضه تصاویر متحرک اشتغال داشته ام، بی آنکه “قوانین” بازی را به درستی درک کنم. متاسفانه کیفیت تولید و مهارت نسبت به بازاریابی در درجه دوم اهمیت قرار دارند- و در هالیوود پیام های بسیار مزاحمی را تبلیغ می کنند. من همچنین به تازگی نیز در زمینه سیاست آمریکا فعالیت داشته ام که به همان نسبت چالش بر انگیز است- چرا که قوانین موفقیت در عرصه عمومی در بهترین حالت ناعادلانه هستند. با این حال با درس هایی که فراگرفتم، خوشبین هستم که ما در طول زمان با انتخاب خود تغییری ایجاد کنیم و روابط عمومی موفقیت آمیز در این زمینه کلیدی است و زمانی که با محدودیت منابع مواجه می شویم، همانطور که اغلب هستیم، باید متوسل به تاکتیک های “جنگ چریکی” شویم تا بتوانیم در برابر یک اپوزیسیون کاملا مجهز موفق شویم.
در آمریکا ارزش ها و اعتقادات سنتی برای نزدیک به 100 سال تحت حمله سیستماتیک بوده اند و زیان و خرابی آن اکنون مشخص است. مسلمانان مانند مسیحیان به شدت مورد سو نمایش و بی احترامی قرار گرفته اند و نیاز دارند تا روش های بهتری برای عرضه خود بیایند.
 

ملاحظات “نقشه بازی”:
– ذهنیت یک تیم برنده را برای خود بسازید. خدا و خوبی طرف حقیقت و عدالت قرار دارند. به سمبل های مثبت بیاندیشید… می تواند حرکت، اعتقاد یا فرهنگ باشد  ولی نمودهایی که علاقه و حمایت را جلب خواهند کرد.
– با اجتماعات دوستانه و منطقی روابط و هم‌افزایی داشته باشید تا از روابط‌عمومی تهاجمی برخوردار شوید و در حالت تدافعی باقی نمانید. شاید در راستای منافع اسلام و مسیحیت باشد که با یکدیگر اتحادیه هایی تشکیل دهند تا اینکه دشمنی مشترک آن‌ها را تحریک کند که در برابر یکدیگر به رقابت برخیزند.
– به زیرساخت ها و قوانین موجود اتکا نکنید. زیرساخت های خود را بسازید- و پاردایم های جدید بسازید. (برای مثال پرس تی وی، توزیع فیلم “مصائب مسیح” مل گیبسون، و غیره.
– این یک جنگ روانی با تضادهای فراوان است بنابراین انتظار رویدادهای غیرمنتظره را داشته باشید. یک سازمان پژوهشی از آرمانگراهای مورد احترام تشکیل دهید.
– استراتژی های متحد ولی انعطاف پذیر تشکیل دهید. ورای چهارچوب ها بیاندیشید… برای هر فعالیت مبارزاتی با یک “قضیه” راهبردی خلاقیت به خرج دهید.
– فعالیت های مبارزاتی را هماهنگ کنید (دارای متن نوشته شده، با عملکردهای تاکتیکی، بازاریابی و پیگیری های بعدی) تا در ابعاد گوناکون کار کنید.
– به سرگرمی و تفریح بیاندیشید. پیام هایی بسازید که طنین انداز خواهند شد و رشد خواهند کرد. مخاطب را شوکه نکنید یا جنجال های احساسی راه نیاندازید بلکه توجه او را با رفتار، طنز، زیبایی، همدلی، دلسوزی وغیره جلب کنید. من با نمایشنامه نویسی ارتباط برقرار خواهم کرد (سفر احساسی، همزاد پنداری با شخصیت-های دوست داشتنی/ قهرمان های همدرد، چالش ها/ تکنیک های رشد شخصیت، عناصر سازنده داستان، عرصه های اجتماعی و تم های مهم برای پیام “داستان”).
– بهترین قابلیت ها و خصوصیات خود را بفروشید. مانند یک بروشور مسافرت بهترین تصاویر خود را در معرض دید قرار دهید و با موسیقی یا دیگر مظاهر فرهنگی پرطمطراق و ساختن یک وجدان اجتماعی مثبت از آن حمایت کنید.
– افراد قابل اعتماد و پرطرفدار (در صورت امکان افراد سرشناس مانند بازیگران و ورزشکاران) را برای ایفای نقش های با صداقت، صمیمیت و اعتماد به نفس بیابید. از حقیقت واهمه نداشته باشید حتی وقتی که از تخیل عجیب تر است.
– در پیام رسانی خود اصرار و استمرار داشته باشید. به شمار متعددی از “تاثیرات” نیاز هست و هنگامی که از منابع قابل اعتماد متنوعی باشد در نهایت بر باورها و نگرش های عمومی تاثیر خواهد گذاشت.
– تکنولوژی های آینده را کشف کنید. خلاقانه در قلمروهای جدید پا بگذارید (اینترنت، یوتیوب، فیس بوک، توئیتر، بلاگ ها، پادکست ها و غیره). قلب ها و ذهن های جوانان خود را از آن خود کنید… آن‌ها سازندگان آینده هستند.
– به خدا اعتماد کنید و او را مایوس نکنید. همه حرف سر این است که کار درست را برای انسانیت و فرزندانمان انجام دهیم.
– من این را به تجاربم در توسعه، تولید و بازاریابی تصاویر متحرک و مبارزه سیاسی مرتبط خواهم کرد که می‌تواند پر بصیرت باشد و تاثیر مستقیم بر اهمیت روابط عمومی در پیشبرد موفقیت آمیز اهدافمان داشته باشد.