روابط‌عمومی در ارتباطات سلامت و ریسک

نویسنده: جان لینچ – تحقیقات در زمینه روابط‌عمومی و طراحی و پردازش پیام‌های بهداشتی و ریسک، یکی از حوزه‌های کوچک اما همیشه مورد توجه مجلات علمی و ژورنالیسم سلامت به‌شمار می‌آمده است به‌طوری که ما به‌طور پیوسته شاهد آن هستیم که مطالب پرشماری در ارتباط با نقش روابط‌عمومی در بحث سلامت و ارتباطات سلامت‌محور و درک و فهم عمومی از علوم در جهان منتشر می‌شود که در همه آنها بر نقش محوری روابط‌عمومی در دنیای ارتباطات و سلامت، تاکید بسیاری می‌شود.

روابط‌عمومی در ارتباطات سلامت و ریسک
نویسنده: جان لینچ

 

چکیده


تحقیقات در زمینه روابط‌عمومی و طراحی و پردازش پیام‌های بهداشتی و ریسک، یکی از حوزه‌های کوچک اما همیشه مورد توجه مجلات علمی و ژورنالیسم سلامت به‌شمار می‌آمده است به‌طوری که ما به‌طور پیوسته شاهد آن هستیم که مطالب پرشماری در ارتباط با نقش روابط‌عمومی در بحث سلامت و ارتباطات سلامت‌محور و درک و فهم عمومی از علوم در جهان منتشر می‌شود که در همه آنها بر نقش محوری روابط‌عمومی در دنیای ارتباطات و سلامت، تاکید بسیاری می‌شود.

 

متخصصان و محققان روابط‌عمومی این حوزه را به این صورت تعریف می‌کنند: “یک ارتباط‏دوسویه که بر درک سهامداران و ذینفعان از جمله ژورنالیست‌ها و عموم مردم نسبت به موقعیت سازمان تاکید دارد”. در حوزه‌هایی چون سلامت، پزشکی و علم نیز روابط‌عمومی را به عنوان پلی بین دانشمندان و سازمان‌های علمی و ژورنالیست‌ها در نظر می‌گیرند که داستان‌ها و روایت‌های علمی را برای عموم مردم تعریف می‌کنند.

 

در بسیاری از مطالعات و بررسی‌های علمی صورت گرفته در زمینه روابط‌عمومی بر این موضوع تاکید شده و می‌شود که روابط‌عمومی درست می‌تواند به‌خوبی بر مورد پذیرش قرار گرفتن علم و یافته‌های علمی به‌طور عام و دانشمندان و سازمان‌های علمی به‌طور خاص از سوی مردم تاثیر مثبت گذاشته و آن را تسهیل نماید و اتفاقا همین تاکید بر نقش‌آفرینی مثبت روابط‌عمومی برای سازمان‌های علمی است که باعث شده که برخی ژورنالیست‌ها نسبت به متخصصان و دست‌اندرکاران روابط‌عمومی بی‌اعتماد باشند و موضعی خصمانه و غیردوستانه در قبال آنها اتخاذ نمایند.


به‌طورکلی، روابط‌عمومی در زمینه سلامت، پزشکی و علم، شامل دو حیطه می‌شود: یکی شامل روابط‌عمومی بحران می‌شود که در آن، متخصصان روابط‌عمومی در راستای پیشگیری از بحران و شرایط اضطراری و همچنین واکنش نشان دادن به آن گام برمی‌دارند که این اقدامات در ابتدا از طریق شناسایی محیطی و بررسی شرایط و سپس برنامه‎ریزی برای تسهیل و تسریع در اثرگذاری پیشرفت‌های تکنولوژیکی، سیاسی، محیطی و اجتماعی صورت می‌پذیرد. حیطه دوم هم به رواج و مقبول‌سازی علم بین مردم مربوط می‌شود که در آن، متخصصان و دست اندکاران حوزه روابط‌عمومی یک‎سری اطلاعات، ایده‌ها و داستان‌ها را در اختیار ژورنالیست‌ها قرار می‌دهند تا آنها بتوانند با استفاده از آنها محتوای ژورنالیستی مناسبی را به مردم عرضه نمایند.

 

معمولا بخش عمده‌ای از این اطلاعات و ایده‌ها در قالب انتشار خبرها و اعلان‌ها توسط روابط‌عمومی صورت می‌پذیرد. تحقیقات نشان داده که خبررسانی روابط‌عمومی تا حد زیادی توانسته به پوشش هر چه بهتر یافته‌های علمی و پزشکی کمک کند و به همین دلیل هم هست که بسیاری از پژوهشگران هم اکنون در تلاش هستند تا در مورد راه‌ها و مسیرهایی تحقیق کنند که از طریق آنها خبرهایی که روابط‌عمومی‌ها تولید می‌کنند به مقالات و رپرتاژهای ژورنالیستی تبدیل می‌شوند.

واژه‌های کلیدی: روابط‌عمومی، ژورنالیسم علمی، بررسی‌های محیطی، بحران، مقبول‌سازی علمی، انتشار اخبار
 

فهرست مطالب


درک و شناخت نقش روابط‌عمومی در ارتباطات سلامت و ریسک
تعریف روابط‌عمومی
روابط‌عمومی در زمینه سلامت، علم و ریسک
علم به عنوان خبر و روابط‌عمومی بحران
عام‌سازی علم
انتشار خبرنامه
نتیجه‌گیری
منابع
 

 

برای خرید اینجا را کلیک بفرمایید:


https://bit.ly/3yCXyEb