برداشت ها- شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران(شارا):
اهمیت روابط عمومی و فرآیندهای ارتباطی و اطلاع رسانی در توسعه بخش فرهنگ سازمانی، بهره مندی از جنبه های نوین علوم ارتباطات در این بخش و وجود دیدگاه های متنوع و گاه متناقض در نحوه عرضه تولیدات و اطلاعات فرهنگی و اطلاع رسانی، ضرورت و لزوم روابط عمومی سرآمد و پویا در جامعه و دستگاه های اجرایی پیش ازپیش نمایان می سازد.
بدون تردید و بی شک نخستین گام در این راه، ضرورت بهره مندی جامعه از روابط عمومی سرآمد، تعریف روابط عمومی، شناخت وضعیت موجود و ارائه تصویری روشن از آن است تا از این رهگذر بتوان بر پایه اطلاعات صحیح، درست و بهنگام، توانمندی و ظرفیت های روابط عمومی سرآمد را ارزیابی کرد و با تصمیم گیری و سیاستگذاری مطلوب و اثر بخش، در جهت ارتقاء و توسعه آن بستر و زمینه های لازم توسعه و رفع موانع، چالش ها و مشکلات قدم برداشت.
روابط عمومی عبارت است از یک عمل یا وظیفه مشخص مدیریتی که برای استقرار و بقاء یک خط ارتباطی دو سویه، درک مشترک، پذیرش و همکاری میان سازمان و مخاطبان آن، ما را یاری می دهد و توجه مدیریت را معطوف مسایل حاکم سازمان می کند به گونه ای که با دریافت اطلاعات و ارزیابی و کوشش مدبرانه برای اقناع، ترغیب و تلاش برای نفوذ در افکارعمومی و با بهره مندی از وسایل ارتباطی اثربخش و موثر زمینه ها و بسترهای لازم برای کسب و حفظ تفاهم، علاقه و پشتیبانی عامه می پردازد.
هدف از ارائه این مقدمه عنایت به اهمیت و ضرورت داشتن یک روابط عمومی سرآمد است که بتوانیم با تبیین جایگاه و برای آن در نظام ارتباطی جامعه، اهتمام لازم را داشته باشیم.
روابط عمومی و به طور خا ص روابط عمومی سرآمد تلاش دارد با تنظیم مناسب ساختار و با بهره گیری از راهبری علمی و با استفاده از برنامه ریزی های از قبل طراحی شده جلوتر از فرآیندها حرکت و به سطح مشاوره مدیریت توسعه و ارتقاء یابد و درتعیین سیاست ها و خط مشی های سازمان مشارکت جدی، فعال و اثربخش داشته باشد و از طرفی با توسعه فعالیت های افکار سنجی و ارتباطات مردمی تلاش داشته باشد؛ جریان مبادله پیام بین سازمان و مخاطبان را دوسویه و عکس العمل و بازتاب مورد نیاز را در جریان ارتباطی خود با مخاطبان در درون و برون سازمان توسعه و ایجاد کند.
روابط عمومی سرآمد یک روابط عمومی پیشرو و آرمانی است که برای رسیدن به تفاهم با مخاطب، دقت در اطلاع یابی در کنار اطلاع رسانی، مخاطب شناسی، پاییند به ارزش های اخلاقی و توجه صحیح به تفاهم و درک متقابل از طریق گفتمان و… برنامه ریزی می کند.
روابط عمومی سرآمد درخود سازمان برای توانمند سازی و برای تعیین اهداف سازمان با کمک و مدد سایر کارکنان که به عنوان یکی از عوامل اصلی و تعیین کننده در مدیریت منابع انسانی است تلاش می کند نیروی انسانی شاغل در دستگاه های اجرایی را بر روی هدف شغلی متمرکز نماید، تا شانس پیروزی و موفقیت در دستگاه افزایش، و برای مجموعه کارکنان انگیزه و رغبت ایجاد گردد و در این صورت است که اهداف تعریف شده در دستگاه بایستی روشن، شفاف و قابل درک بوده و به موقع به منصه ارزیابی قرار گیرد.
بطور کلی آنچه که روابط عمومی را به سمت سوی روابط عمومی سرآمد هدایت می کند این است که روابط عمومی باید:
– به افکار عمومی و خواسته های مردم توجه کند.
– وظایف و اهداف و عملکرد سازمان خود را برای مردم خوب توصیف کند.
– از بروز سوء برداشت ها جلو گیری نماید.
– در جستجوی تعادل و تفاهم و درک متقابل بین درون و برون سازمان خود فعال باشد.
– مطالعه و پژوهش های مورد نیاز دستگاه خود به عنوان یکی از اولویت های خود قرار دهد.
– برنامه های سالانه خود را به طور دقیق متناسب با نیازها – ضرورت ها و رسالت دستگاه طراحی کند.
– رویکرد مثبت و مطلوب اندیشی در سازمان خود را توسعه دهد.
– به نتیجه گرایی کار خود بیش از حد توجه نماید.
– به مهارت های روابط انسانی توجه داشته باشد.
– روابط موجود در دستگاه را نهادینه و به درستی تشخیص دهد.
– ارزشیابی دقیق و علمی برای تصمیم سازی و سیاستگذاری در امور را بعنوان اساسی ترین رکن و کار خود قرار دهد.
– به مدیران ارشد توصیه کند تا روابط کاری خود را نه تنها به خاطر سازمان بلکه برای همه کارکنان بهتر کنند.
– به مخاطب شناسی اهمیت دهد و برنامه ها و طرح ها را متناسب با مخاطب خود برنامه ریزی کند.
– نقش روابط عمومی پنهان کردن اطلاعات نیست بلکه مدیریت کردن آن است. مدیریت اطلاعات به معنای دفاع یک طرفه از مدیریت یا سازمان نیست بلکه به معنای تمامل و گفتگوی دو طرفه است.
– شفافیت در اطلاع رسانی از وظایف روابط عمومی سرآمد است.
– دانش افزایی و آشنایی با نظریات و تجربیات روابط عمومی از شاخص های روابط عمومی سرآمد است.
– شناخت محیط از جمله مواردی است که جایگاه روابط عمومی را توسعه می دهد.
– به رسانه ها و اصحاب رسانه توجه درست داشته باشد.
– روابط عمومی سرآمد به فناوری و دانش روابط عمومی به عنوان عرصه جدید توجه دارد.
– روابط عمومی سرآمد در برابر مردم پاسخگو است.
– جذب اعتماد و اعتماد سازی از شاخص های مهم روابط عمومی سرآمد است چرا که زمینه ساز جلب و جذب اعتماد عمومی می شود و برای اطلاع یابی از این طریق می توان به نحو موثر عمل کرد.
و بسیاری از موارد دیگر که مجال پرداختن به همه آنها در این نوشتار میسر نیست. امید داریم روابط عمومی ها با تعیین سیاست ها و استراتژی های مناسب، جایگاه و شان خود زمینه حضور در فعالیت های جامعه را به نحو شایسته فراهم نمایند و با تحقیق – برنامه ریزی، و پژوهش های بنیادین زمینه بروز و حضور روابط عمومی سرآمد در کشور عزیزمان ایران بیش از پیش میسر گردد.
|
نظر بدهید