روابط عمـومی و ارتبـاطات؛ هنـر و علـم و تجربـه

دکتر بهرام جمالی مدیرعامل بنیاد رودکی – جایگاه روابط عمومی و ارتباطات در مدیریت فرهنگی و هنری نیز در کمک به تصمیم گیری های مدیریتی و استراتژیک یک سازمان نقش قابل توجه ای است و از طرفی دیگر حیات سازمان ها، وابسته به ارتباط ارگانیک مخاطبان و سازمان است و روابط عمومی امروز نقش اساسی و موثری در بازسازی و توسعه این ارتباط دارد.

4 Ways to Go Beyond the Press Release in a Post Panda World image panda bear 1113tm pic 106 300x199

شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا) در اهمیت روابط عمومی و ارتباطات همین بس، که آن را همواره بنام “هنر هشتم” نامیده اند. و به تعبیری این حوزه، آمیزه ای است از علم و هنر و صد البته تجربه است.


هنر است، چراکه باید با زیبایی، ظرافت و منطبق با سلیقه های مخاطبان و با هدف اصلاح گام برداد و پیش برود.


علم است، چرا که باید پایبند به اصول و مبانی علمی بوده و به عنوان یک موضوع بین رشته ای از علوم؛ مدیریت، جامعه شناسی، روانشناسی و … بهره کافی را برده و استفاده نماید.


و در نهایت، تجربه است چراکه متخصص حوزه ارتباطات و روابط عمومی می بایست این علم را بکار گیرد و اصطلاحاً تبدیل به تجربه شایسته شود.


جایگاه روابط عمومی و ارتباطات در مدیریت فرهنگی و هنری نیز در کمک به تصمیم گیری های مدیریتی و استراتژیک یک سازمان نقش قابل توجه ای است و از طرفی دیگر حیات سازمان ها، وابسته به ارتباط ارگانیک مخاطبان و سازمان است و روابط عمومی امروز نقش اساسی و موثری در بازسازی و توسعه این ارتباط دارد.


علم ارتباطات، ذاتی حوزه فرهنگ و هنر است. تعامل بین اثر هنری و مخاطب، ارتباط مستقیم و غیرمستقیم مولف هنری و جامعه مخاطبان و مهندس رسانه ای و شیوه های تنوع عرضه آثار هنری جملگی از دانش ارتباطات بهره می برند. به جرات می توان گفت تمامی رفتارهای فرهنگی و هنری اگر خالی از دانش ارتباطات باشند، اثر بخشی رفتار و تولید فرهنگی و هنری در سطح معنا داری کاهش می یابد.


در انتها ضمن تبریک روز بیست و هفتم اردیبهشت و روز روابط عمومی و ارتباطات، آنچه اهمیت بسزایی دارد، این است که جایگاه شایسته و در خور روابط عمومی و ارتباطات در تصمیم سازی و تصمیم گیری های سازمانی به درستی شناخته شود.