رهبران هوش مصنوعی خواستار توقف فوری توسعه AI پیشرفته شدند؛ هشدار درباره خطرات ابرهوش
بیش از ۸۰۰ متخصص و چهره برجسته فناوری خواستار توقف موقت توسعه هوش مصنوعی پیشرفته تا زمان اطمینان از ایمنی و کنترل‌پذیری آن شدند؛ اقدامی که هدفش جلب توجه جهانی به ضرورت مقررات و نظارت بر AI است.

شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی‌ ایران (شارا) || تعداد زیادی از افراد، از جمله پیشگامان هوش مصنوعی و چهره‌های برجسته فناوری، خواستار توقف توسعه هوش مصنوعی هستند که توانایی عملکرد بهتر از انسان‌ها را دارد. گروهی از دانشمندان، سیاست‌گذاران و فعالان فناوری تأکید کرده‌اند که استفاده از هوش مصنوعی باید تا زمان اثبات ایمنی و کنترل‌پذیری آن متوقف شود.

سرعت توسعه هوش مصنوعی بسیار بالا است و با حداقل نظارت و حمایت کامل دولت ترامپ پیش می‌رود، که نگرانی‌ها را افزایش داده است. برخی از مخالفان هوش مصنوعی در میان سیاست‌گذاران جایگاه خود را از دست داده‌اند، اما هنوز در بحث‌های جهانی درباره سیاست‌گذاری AI نقش دارند.

فراخوانی که توسط موسسه آینده زندگی سازماندهی شده است، بیش از ۸۰۰ امضا از متخصصان و چهره‌های شناخته‌شده دارد. این گروه شامل پیشگامان AI مانند یوشع بنجیو، جفری هینتون، استیو وزنیاک، سر ریچارد برانسون، استیو بنن، سوزان رایس، will.i.am و جوزف گوردون-لویت است.

همچنین یک نظرسنجی این گروه نشان داد که سه‌چهارم بزرگسالان آمریکایی خواهان مقررات سختگیرانه برای توسعه هوش مصنوعی هستند.

۶۴ درصد افراد مورد بررسی نیز خواهان توقف فوری توسعه هوش مصنوعی پیشرفته هستند. این نظرسنجی بین ۲۹ سپتامبر تا ۵ اکتبر با شرکت ۲۰۰۰ بزرگسال انجام شد. در اوایل سال ۲۰۲۳، موسسه آینده زندگی و برخی امضاکنندگان نامه مشابهی منتشر کردند و توقف شش ماهه آموزش هر مدلی قدرتمندتر از GPT-4 را پیشنهاد کردند.

با این حال، این توقف تا حد زیادی نادیده گرفته شد و اقدامی مؤثر صورت نگرفت. در بیانیه منتشر شده در وب‌سایت این گروه آمده است که توسعه ابرهوش باید ممنوع شود.

این ممنوعیت تا زمان تأیید ایمنی، کنترل‌پذیری و حمایت عمومی لغو نخواهد شد. لئون پانتا، وزیر دفاع سابق آمریکا، در اجلاس آینده دفاع اکسیوس گفت که دموکرات‌ها، جمهوری‌خواهان و رئیس جمهور ترامپ در اداره امور شکست خورده‌اند.

پانتا هشدار داد که شکاف بودجه دفاعی به دشمنان جهانی پیام می‌دهد که دموکراسی کار نمی‌کند. تام هومن، مسئول امور مرزی دولت ترامپ، اعلام کرد که اداره مهاجرت و گمرک آمریکا انتظار دارد تا پایان سال بیش از ۶۰۰ هزار مهاجر غیرقانونی اخراج شوند.

این در حالی است که دولت اعلام کرده است ۱.۶ میلیون مهاجر بدون مدرک به‌صورت داوطلبانه کشور را ترک کرده‌اند. ۴۰۰ هزار نفر دیگر نیز در ۲۵۰ روز اول دوره دوم ریاست جمهوری ترامپ اخراج شده‌اند.

پانتا همچنین سخنرانی نظامی هگزت را اتلاف وقت خواند و گفت بهتر بود رئیس جمهور و وزیر دفاع از گردهمایی ژنرال‌ها و دریاسالارهای ارشد برای آماده‌سازی در برابر تهدیدهای قرن بیست و یکم استفاده می‌کردند.

این اظهارات نشان‌دهنده نگرانی جدی از وضعیت دفاعی و سیاست‌گذاری در حوزه‌های فناوری و مرزهای کشور است. فراخوان توقف توسعه هوش مصنوعی پیشرفته با حمایت متخصصان و چهره‌های برجسته، پیام واضحی به سیاست‌گذاران و عموم مردم درباره ضرورت نظارت بر AI ارسال می‌کند.
سرعت پیشرفت فناوری و نبود مقررات کافی، تهدیدهای جدی را برای آینده ایجاد می‌کند. اعضای این گروه امیدوارند با توقف موقت، فرصت مطالعه و اطمینان از ایمنی هوش مصنوعی فراهم شود.

این اقدام بخشی از تلاش جهانی برای مدیریت و کنترل توسعه فناوری‌های هوش مصنوعی است. پیام اصلی این است که AI پیشرفته بدون نظارت می‌تواند پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی داشته باشد.

رهبران فناوری با ایجاد اجماع علمی و حمایت عمومی، می‌خواهند توسعه AI را به مسیر ایمن هدایت کنند. موسسه آینده زندگی با انتشار این فراخوان و نظرسنجی‌ها، توجه جهانی به ضرورت مقررات AI را جلب کرده است.

نتیجه نهایی این است که ایمنی و کنترل‌پذیری فناوری باید اولویت اصلی توسعه هوش مصنوعی پیشرفته باشد.

با کلیک روی لینک زیر به کانال تلگرام ما بپیوندید:

https://telegram.me/sharaPR

انتهای پیام/