رشد شرکت‌های روابط‌عمومی در سال ۲۰۲۴ با وجود چالش‌های اقتصادی و فناوری

شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی‌ ایران (شارا) || علیرغم بحران‌های ژئوپلیتیکی، بی‌ثباتی اقتصادی و چالش‌های فناوری همچون هوش مصنوعی، شرکت‌های روابط‌عمومی در ایالات متحده در سال ۲۰۲۴ موفق به ثبت رشد ۴ درصدی در درآمدهای خود شدند. بر اساس رتبه‌بندی سالانه «پی‌آر ویک» از شرکت‌های فعال در این حوزه، رشد جهانی این صنعت نیز ۳ درصد بوده است. این آمار، در مقایسه با رشد ۳ درصدی سال ۲۰۲۳ در سطح جهانی و ایالات متحده، بهبودی جزئی را نشان می‌دهد.

با این حال، عملکرد شرکت‌ها در سراسر جهان یکدست نبوده و اختلاف قابل توجهی میان آن‌ها مشاهده شده است. در شرایطی که بسیاری از شرکت‌ها با منابع محدودتری مواجه بودند، آن‌ها توانستند با بهره‌وری بیشتر فعالیت کنند. در ایالات متحده، تعداد کارکنان تقریباً ثابت ماند اما میانگین درآمد به‌ازای هر کارمند رشدی ۵ درصدی داشت. در سطح جهانی، تعداد کارکنان ۱ درصد افزایش یافت و درآمد متوسط به‌ازای هر نفر نیز ۴ درصد بالا رفت.

در میان شرکت‌های بزرگ، «ادلمن» پس از دومین سال ضعیف متوالی در بازار آمریکا، جایگاه نخست خود را به «ریل کمستری» واگذار کرد؛ هرچند جایگاه اول جهانی خود را حفظ کرده است. شرکت‌هایی همچون «برسن»، «کچام»، «اینیزیو اِووک»، «فین پارتنرز»، «وی. کامیونیکیشنز» و «زنو» نیز با کاهش درآمد مواجه شدند. در مقابل، شرکت‌هایی مانند «ویبر شاندویک»، «اف‌جی‌اس گلوبال»، «اوگیلوی پی‌آر»، «گولین» و «ام‌اس‌ال» موفق به ثبت افزایش درآمد شدند.

در سال جاری، «پی‌آر ویک» برخی از آمارهای درآمدی شرکت‌های بزرگ را بازبینی کرد، چراکه مشخص شد این برآوردها به‌مرور زمان دچار تورم شده بودند. این مسأله به‌ویژه از زمانی شدت گرفت که شرکت‌های مادر از ارائه اطلاعات مالی به‌دلیل محدودیت‌های ناشی از قانون «ساربنز-آکسلی» مصوب سال ۲۰۰۴ خودداری کردند.

نمونه‌ای از این بازنگری‌ها مربوط به شرکت «وکتور» در ژاپن است. در گذشته، کل درآمدهای این شرکت – شامل کسب‌وکار مکمل‌ها، تبلیغات تاکسی، خدمات منابع انسانی، توزیع خبر و سایر فعالیت‌های غیرمرتبط با روابط‌عمومی – در محاسبات لحاظ می‌شد. اما در سال ۲۰۲۴ فقط درآمد حاصل از بخش روابط‌عمومی و تبلیغات آن در نظر گرفته شد که منجر به سقوط این شرکت از ده شرکت برتر به جمع بیست شرکت برتر شد.

از دیگر عواملی که بر درصد رشد کلی تأثیرگذار بود، امتناع برخی شرکت‌ها از ارائه آمار مالی به «پی‌آر ویک» در سال ۲۰۲۴ بود؛ اقدامی که احتمالاً ناشی از عملکرد ضعیف مالی آن‌ها در این سال است. شرکت‌هایی چون «ام‌سی گروپ»، «۵ دبلیو پی‌آر»، «آووک»، «فایدن»، «نکست پراکتیسز گروپ»، «مکس کانکت دیجیتال» و «میشن نورث» از جمله شرکت‌هایی بودند که از ارسال داده‌های خودداری کردند.


نویسنده: استیو برت (Steve Barrett)
تاریخ انتشار: ۲۰۲۵

#روابط_عمومی_در_متن

#سال_هوش_مصنوعی

انتهای پیام/