حسین امامی از تز دکترای خود دفاع کرد/ روابط میان فردی در شبکه های اجتماعی

در روز یکشنبه 26 شهریور سال 91 حسین امامی از رساله دکتری ام پیرامون روابط میان فردی در سایت های شبکه های اجتماعی دفاع کرد. این رساله را می توان در حوزه روانشناسی ارتباطی شبکه های اجتماعی دانست که امروزه در جهان مورد توجه صاحبنظران ارتباطات و روانشناسان اجتماعی قرار گرفته است.

در روز یکشنبه 26 شهریور سال 91 حسین امامی از رساله دکتری ام پیرامون روابط میان فردی در سایت های شبکه های اجتماعی دفاع کرد. این رساله را می توان در حوزه روانشناسی ارتباطی شبکه های اجتماعی دانست که امروزه در جهان مورد توجه صاحبنظران ارتباطات و روانشناسان اجتماعی قرار گرفته است.

فایل صوتی بخش هایی از مراسم دفاع و پیش دفاع رساله دکتری خودم را به همراه صحبت ها و نکته های استادان محترم که به صورت پادکست تهیه کرده ام در این پست می توانید دنبال کنید.

در بخشی از چکیده این پایان نامه آمده است: ارتباطات کامپیوتری، شیوه­ای از تعامل و برقراری ارتباطات انسانی در محیط آنلاین یا همان فضای مجازی اینترنت است که موجب شده تا صورت­بندی جدیدی از ارتباطات میان فردی پدید آید. کیفیت و کمیت این نوع از ارتباطات موجب شده تاثیراتی را بر ارتباطات آفلاین و یا چهره به چهره در زندگی روزمره پدید آورد که این موضوع مدنظر پژوهشگران بوده است. محقق در این پژوهش در پی پاسخ به این پرسش است که آیا عضویت در سایت های شبکۀ اجتماعی می تواند بر رفتار ارتباطی که در فضای آفلاین شکل می گیرد تاثیر بگذارد و این تفاوت ها در روابط میان فردی در محیط آفلاین و آنلاین کدامند.

در تحقیق حاضر، بین عدم عضویت و عضویت کاربران در سایت های آنلاین شبکه اجتماعی از یک طرف و خودگشودگی، نیاز به همبستگی، ارتباط گریزی، خودباوری، خودشیفتگی، خودگشودگی، بی نامی، نگرش، کیفیت ارتباطات (صمیمیت) و رضایت ارتباطی آنها از برقراری ارتباط میان فردی در فضای آنلاین و آفلاین مورد بررسی قرار گرفت.

بخشی از نتایج به دست آمده این پژوهش نشان می دهد مردان نسبت به زنان تمایل بیشتری به عضویت در سایت­های شبکه اجتماعی دارند اما زنان فعالیت بیشتری در این سایت­ها داشته و همچنین خودگشودگی بیشتری نسبت به مردان دارند. در بررسی مربوط به نیاز به همبستگی مشخص شد، برخورداری از حمایت اجتماعی از طریق عضویت در سایت­های شبکه اجتماعی می تواند خلاء زندگی روزمره و ارتباطات چهره به چهره را پر کند. همچنین بر اساس این پژوهش ثابت شد، سایت­های شبکه اجتماعی بسیار مورد توجه افراد خودشیفته است. همچنین طول مدت عضویت بر نگرش کاربران تاثیر مثبت گذاشته است و هرچه از زمان عضویت آنها می­گذرد نگرش و رضایت ارتباطی آنها بیشتر می­شود. اما عضویت در سایت­های اجتماعی منجر به خودباوری و تقویت آن نمی­شود. نهایتا اینکه در این پژوهش نشان داده شد که افراد عضو شبکه­های اجتماعی که فضای آنلاین را تجربه کرده اند صمیمیت بیشتر و کیفیت ارتباطات میان فردی بهتری را در فضای آفلاین تجربه می­کنند و این امر بیانگر آن است که عضویت در این سایت­ها بر کیفیت ارتباطات در زندگی روزمره اثرگذار است.

موضوع رساله دکتری تخصصی Ph.D رشته علوم ارتباطات:
نقش عضویت یا عدم عضویت در شبکه های اجتماعی بر روابط میان فردی
استاد راهنما: جناب آقای دکتر سید وحید عقیلی
استادان مشاور: جناب آقای دکتر علی‌اکبر فرهنگی و جناب آقای دکتر محمد سلطانی‌فر
پژوهشگر: حسین امامی
 

نمره این رساله 18 از 18 شد که دو نمره باقیمانده منوط به انتشار نتایج تحقیق در مجلات معتبر علمی است.

منبع: http://prblog.blogfa.com/post-624.aspx