شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا) || ساسان اکبرزاده : کمیسیون روابط عمومی کانون وکلای دادگستری استان اصفهان به مناسبت روز ارتباطات پانل های تخصصی تحت عنوان «روابط عمومی در تراز قانون؛ از ارتباط تا اعتماد» را برگزار کرد.
مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری اصفهان در پانل اول، موضوع تاثیر روابطعمومی در پیشبرد اهداف سازمان ها و نقش آن در توسعه فرنگ وکالت را مورد بررسی قرار داد. احسان مشگلانی، کار روابط عمومی را بسیار ارزشمند و نوعی برندسازی دانست و گفت: ارتباطات کار ارزشمند کردن در روابط عمومی است اما مشکل ما در کشور آن است که آن گونه که باید نتوانسته ایم بین مردم و حاکمیت و حاکمیت با مردم ارتباط موثر برقرار کنیم و در یک کلام در ارتباط سازی مشکل داریم.
وی به این نکته نیز اشاره کرد که وکلا هم می خواهند بین قاضی و موکل خود ارتباط موثر برقرار کرده و اعتماد سازی کنند که این وجه مشترک وکلا و حوزه ارتباطات است اما تفاوت ما و وکلا در آن است که وکیل از موکل خودش دفاع می کند و ما از افکار عمومی دفاع کرده وبه دنبال مفهوم بزرگتری هستیم.
مشاور استاندار اصفهان گوش دادن فعال، تحلیل، روایت سازی برای انتقال مفهوم، پاسخ دادن و… را از دیگر نقاط مشترک فعالیت های وکلا و حوزه ارتباطات برشمرد. وی با بیان این که ما در استانداری اصفهان 30 کمیسیون در حوزه های مختلف داریم، آمادگی خود را برای راه اندازی کمیسیون روابط عمومی کانون وکلای استان اصفهان به عنوان سی و یکمین کمیسیون اعلام کرد.
مشگلانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: شاید در مورد وکلا روایت هایی که شده صحیح نباشد ولی باید بدانیم اگر در موضوعی خودمان روایت نکنیم دیگران آن را روایت می کنند و جامعه هم نقاط منفی را بیشتر بازنشر می کند.
مدیر کل روابط عمومی و امور بین الملل استانداری اصفهان علم روز ارتباطات را روایت محور خواند و گفت: اعتمادسازی در همه حوزه ها سخت به دست آمده اما راحت از دست می رود خصوصاً زمانی که ارتباطات را نشناسیم.
وی بار دیگر تاکید کرد که در جامعه امروز ما شدیداً نیازمند گفتگو در خانواده، مردم با حاکمیت و… هستیم و در حقیقت حرفه ما بر مبنای کلام، شنیدن و اقناع کردن باشد. بنابراین قول می دهیم ما در روابط عمومی ها بیشتر به حرف مردم گوش کرده و صادقانه و شفاف تر روایت سازی کرده و شما به عنوان وکلا هم قول بدهید هر جا صدای مردم شنیده نمی شود صدای آنها باشید.
پافشاری کانون وکلا بر دو اصل بنیادین دفاع از قانون و اعتمادسازی اجتماعی
در ادامه رئیس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان هم بعنوان میزبان این نشست، با تبریک روز ارتباطات و روابط عمومی گفت: ما در کانون وکلا همواره بر دو اصل بنیادین دفاع از قانون و اعتمادسازی اجتماعی پافشاری می کنیم اما این اعتماد تنها با تخصص یا حقوقی و یا سوگند و تعهد حرفه ای نیست بلکه یکی از مهمترین ابزارهای این مسیر «روابط عمومی» است. حسین ادیب افزود: روابط عمومی در یک نهاد حقوقی صرفاً وظیفه اطلاع رسانی نداشته و رسالت اصلی آن برقراری ارتباط موثر با جامعه و پاسخگویی در چارچوب قانون است و در حقیقت روابط عمومی در تراز قانون باید هم حقوق مدار و دارای تخصص باشد و هم و به زبان جامعه آگاه باشد. وی خاطرنشان کرد: در دورانی که رسانه ها و شبکه های اجتماعی سرعت انتشار مطالب را بر دقت و مسئولیت ترجیح می دهند، روابط عمومی ها باید نقشی فعال و پیش دستانه و نه واکنشی داشته باشند و حافظ چهره وکالت در نگاه عمومی و پاسدار اعتماد عمومی باشند که پایه سرمایه اجتماعی ماست.
ادیب می گوید: ما به عنوان وکلا با مفاهیمی چون حق، عدالت و آزادی سروکار داریم اما بدون گفتگو با جامعه، این مفاهیم انتزاعی خواهد بود. وی ادامه داد: روابط عمومی این مفاهیم را به زبان زندگی ترجمه کرده و از ارتباط به اعتماد می رسد که کانون وکلای استان اصفهان در همین مسیر تلاش کرده تا روابط عمومی خود را از یک ساختار صرفاً اطلاع رسانی به نهادی ارتباط محور و تحلیل گر ارتقاء دهد که تشکیل کمیسیون روابط عمومی، تولید محتوای هدفمند، ارتباط فعال با رسانه ها و پاسخگویی شفاف بخشی از این مسیر است.
ادیب تاکید کرد که برای ساختن فردایی روشن در عرصه وکالت باید از امروز به ارتباطات هوشمند، صادقانه و قانونمدار بها دهیم. اعتماد عمومی آسان به دست نمی آید اما با ارتباط موثر و اصولی می توان آن را حفظ کرد.
وکلا مسئولیت اجتماعی دارند ؛ آموزش نحوه برخورد روزنامه نگاران با قضات
امیرحسین سلیمیان یکی از وکلای دادگستری هم در خصوص دوگانه آزادی اطلاعات و رعایت الزامات حقوقی به ایراد سخن پرداخت. وی در این پانل تخصصی که جمع کثیری از وکلا، کارآموزان وکالت، اصحاب رسانه، مدیران روابط عمومی دستگاه های اجرایی و…حضور داشتند گفت: صنف وکلا همچون دیگر اصناف دارای انسان های فرهیخته و با دانش بوده و برای کسب اعتماد باید کانون وکلای دادگستری بیشتر از گذشته با مراکز فرهنگی و حتی افراد شناخته شده جامعه ارتباط برقرار کند که به نظر می آید آن گونه که باید تا کنون این امر صورت نگرفته است و از ظرفیت های موجود استفاده نشده است.
سلیمیان افزود: روابط عمومی ها به مثابه یک رسانه باید با توجه بیشتر به قانون، کار حرفه ای خود را دنبال کنند و در حقیقت مباحث مختلفی چون مالکیت معنوی، مصرف کننده و تبلیغات را مد نظر قرار دهند. وی گفت: واقعیت آن است که روزنامه نگاران صاحبان قلم هستند اما در جاهایی قانون را آن گونه که باید نمی دانند و ما باید به آنها کمک کرده و از آنها حمایت کنیم.
این وکیل، نشر اکاذیب، افترا و توهین را از بیشترین جرایم رسانه ای برشمرد و به تشریح و نحوه برخورد هر یک از آنها به عنوان وکیل برای رفع اتهام از موکل پرداخت. سلیمیان تاکید کرد: وکلا مسئولیت اجتماعی هم دارند و یکی از آنها می تواند این باشد که نحوه برخورد با قاضی را به روزنامه نگاران آموزش دهند تا آنها در مواجهه با قاضی در دادگاه ها دچار مشکل نشوند.
این همه دشمنی با وکالت برای چیست؟
نایب رئیس کانون وکلای دادگستری استان اصفهان هم با طرح این سئوال که این همه دشمنی با وکالت برای چیست گفت: مگر وکیل غیر از دفاع از حقوق موکل خود کاری انجام می دهد؟ مگر غیر از مشاوره به مردم کار دیگری دارد؟ امروز در مجلس شورای اسلامی و به خصوص دور قبلی مجلس، علیه وکالت قوانینی می خواستند تصویب کنند. این در حالی است که امروز کشور مشکلات زیادی مانند معیشت و…دارد اما مجلس خواستار تحقیق و تفحص از کانون وکلاست. روح ا…محمدی افزود: آنها این طور تصور می کنند که دغدغه امروز مردم فقط کانون وکلاست که باید درباره آن دست به اقدام بزنند.
وی ادامه داد: از دیگر سو صداوسیما، از وکیل چهره خوبی نشان نمی دهد. مگر در دیگر ارگان ها اتفاقی رخ نمی دهد که تخلف محسوب شود؟ این موضوع طبیعی است ولی این که چگونه با آن برخورد شود مهم است. در پایان این مراسم با اهدای لوح از مدیران روابط عمومی ادوار مختلف کانون وکلای دادگستری استان اصفهان قدردانی شد.
انتهای پیام
نظر بدهید