برنامه اقدام هوش مصنوعی ترامپ: رقابت جهانی، مقررات‌زدایی و تأکید بر رهبری فناوری آمریکا
برنامه اقدام هوش مصنوعی ترامپ با هدف پیشتازی آمریکا در رقابت جهانی، مقررات را کاهش داده و بر بی‌طرفی مدل‌های زبانی و توسعه سریع زیرساخت‌های داده تأکید می‌کند.

شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی‌ ایران (شارا) || دونالد ترامپ روز چهارشنبه «برنامه اقدام هوش مصنوعی آمریکا» را معرفی کرد؛ مجموعه‌ای متشکل از بیش از ۹۰ توصیه سیاستی برای تضمین پیشتازی آمریکا در توسعه هوش مصنوعی. بخشی از این برنامه به کاهش مقررات مربوط به احداث دیتاسنترها و تشویق به کاربرد سریع این فناوری در صنایع مختلف اختصاص یافته است. دیوید ساکس، مسئول ویژه هوش مصنوعی کاخ سفید، در گفتگو با خبرنگاران گفت: «ما معتقدیم که در یک رقابت هوش مصنوعی هستیم و می‌خواهیم ایالات متحده برنده این رقابت باشد.»

این برنامه ۲۳ صفحه‌ای حول سه محور اصلی تنظیم شده است که دولت ترامپ آنها را برای تسریع توسعه هوش مصنوعی کلیدی می‌داند:

۱. «تسریع نوآوری هوش مصنوعی»
۲. «ساخت زیرساخت هوش مصنوعی آمریکایی»
۳. «رهبری در دیپلماسی و امنیت بین‌المللی هوش مصنوعی»

به گزارش بلومبرگ، ترامپ قرار است با امضای چند فرمان اجرایی در روز چهارشنبه، اجرای این برنامه را آغاز کند؛ از جمله فرمانی برای استفاده از شرکت مالی توسعه بین‌المللی آمریکا و بانک صادرات و واردات جهت تشویق به صادرات فناوری آمریکایی به سراسر جهان، و فرمان دیگری که الزام می‌کند هر مدل زبانی بزرگ که دولت فدرال از آن استفاده می‌کند، بی‌طرف و «فاقد تعصب» باشد.

در واقع، جوهره اصلی این برنامه لغو و کاهش مقررات است. به عنوان مثال، گزارش خواستار «رد دگم‌های افراطی زیست‌محیطی و بوروکراسی دست‌وپاگیر» شده که به باور دولت، مانع گسترش زیرساخت هوش مصنوعی می‌شود؛ از جمله احداث دیتاسنترها و نیروگاه‌های جدید برای پشتیبانی از آنها؛ نیروگاه‌هایی که ترامپ پیش‌تر تأکید کرده مجاز است با سوخت زغال‌سنگ نیز فعالیت کنند.

دولت ترامپ همچنین با این برنامه قصد دارد بر قوانین ایالتی در حوزه هوش مصنوعی تأثیر بگذارد. پیش‌تر تلاش کرد با یک طرح قانونی، تصویب هرگونه مقررات هوش مصنوعی از سوی ایالت‌ها را به مدت ده سال ممنوع کند که این بند حذف شد. حالا در این برنامه آمده است که هر ایالتی که مقررات «سنگین و محدودکننده» برای هوش مصنوعی وضع کند، از دریافت بودجه فدرال محروم خواهد شد. با توجه به نبود تعریف روشن از «محدودکننده بودن»، انتظار می‌رود دولت فدرال اختیار تفسیر آزادانه این موضوع را برای خود محفوظ بداند. همچنین برنامه مذکور از کمیسیون فدرال ارتباطات می‌خواهد ارزیابی کند که آیا مقررات ایالتی هوش مصنوعی، با اجرای وظایف این کمیسیون طبق قانون ارتباطات سال ۱۹۳۴ تداخل دارد یا خیر.

این برنامه همچنین بسیاری از سیاست‌های پیشین در حوزه هوش مصنوعی را بی‌اثر می‌کند. دولت بایدن در این حوزه تنها یک فرمان اجرایی صادر کرد اما سعی کرد نگرانی‌های احتمالی درباره این فناوری را در دستور کار نهادهای فدرال قرار دهد. به نظر می‌رسد این رویکرد دیگر ادامه پیدا نکند. برنامه ترامپ خواستار بازنگری در تمامی تحقیقات کمیسیون فدرال تجارت (FTC) است که در دوران بایدن درباره هوش مصنوعی آغاز شده‌اند، تا اطمینان حاصل شود این تحقیقات موجب ایجاد موانع بی‌دلیل برای نوآوری هوش مصنوعی نمی‌شود. همچنین دولت ترامپ قصد دارد چارچوب مدیریت ریسک هوش مصنوعی مؤسسه ملی استاندارد و فناوری (NIST) را مجدداً بررسی کند تا هرگونه اشاره به اطلاعات نادرست، تنوع، برابری و شمول یا تغییرات اقلیمی از آن حذف شود.

تنها نکته مثبت در این برنامه، دعوت به متن‌باز شدن مدل‌های هوش مصنوعی است. اما سایر بخش‌ها عملاً دست شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی را کاملاً باز می‌گذارد و مقررات چندانی برای حمایت از منافع عمومی در نظر گرفته نشده است. این برنامه همچنین نشان‌دهنده بی‌توجهی دولت فدرال به بررسی آسیب‌های احتمالی این فناوری است.

نویسنده: اِی. جی. دلینگر – ۲۳ ژوئیه ۲۰۲۵

منبع انگلیسی:  gizmodo
منبع فارسی: شارا

با کلیک روی لینک زیر به کانال تلگرام ما بپیوندید:

https://telegram.me/sharaPR

انتهای پیام/