اهمیت ارتباطات مردمی در سازمان ها

سمیه آقایان، سمانه واعظی – روابط عمومی ها با تلاش مستمر و هدفدار برای دادن اطلاعات درست به مردم و گسترش اعتماد بین در جامعه می توانند با احیای برنامه های منسجم و مدون در این زمینه، پاسخگوی بهتری برای دریافت اطلاعات مخاطبین خود باشند و با هر رویکردی، خود رابرای مقابله با بحران و تغییرات آتی آماده نگه دارند.

شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی ایران (شارا)|| دنیای امروز دنیای تحول و تغییر است و هر روز شاهد رویدادی جدید در عرصه های مختلف جهانی هستیم. یکی از این اتفاقات ناخوشایند شیوع بیماری کرونا در جهان است که بیش از یک سال جهان را گرفتار خود کرده است. در این میان حضور ویروس جدید و جهش یافته کرونا مشهور به کرونای انگلیسی کار و زندگی را در بسیاری از مناطق جهان از جمله کشورمان دشوار کرده است.


ساختنن سبک جدید زندگی و عدم امکان دیدار چهره به چهره بین مسئولین و مردم سبب بروز مشکلات و دردسرهای جدیدی شده است. در این میان پاندمی کرونا باعث بیکار شدن و از بین رفتن بعضی از مشاغل در جامعه شده و این مشکل نیز دردی دیگر به دردهای ناشی از کرونا اضافه کرده و آمار بیکاران را افزایش داده است. به این ترتیب اهمیت ارتباطات مردمی آنلاین بیش از گذشته، مورد توجه قرار گرفته است.


” ارتباط مردمی” در هر شرکت و سازمانی در حقیقت پلی برای برقراری تماس و بیان درخواست ها و مشکلات است. این ارتباط نه موجب برقراری تماس میان عموم افراد جامعه با مدیران ارشد سازمان ها می شود بلکه راهی را برای ارتباط کارمندان جزء با مدیران بدون واسطه فراهم آورده، از این رو برای جوابگویی و پاسخگویی به حل این مشکلات، به خصوص در دوران کرونا به عنوان یکی از روش های کارآمد شناخته شده است. ارتباط مردمی به روش های الکترونیکی و آنلاین موجب شد تا نیازی به حضور افراد برای پیگیری درخواست های آنان در هر شرکت و سازمانی نباشد و مراجعان به راحتی و در هر نقطه بتوانند، از طریق اینترنت کار خود را پیش ببرند.


تجربه نشان می دهد که متاسفانه آنچه امروزه در رویکرد روابط عمومی ها در سازمان های مختلف دیده می شود، فقدان جایگاه مناسب برای ارتباط مردمی و کارآمدی آن است و آن طور که شاید و باید از پتانسیل های آن استفاده نمی شود.


این درحالی است که بارها حفظ کرامت انسانی افراد در فرمایشات مقام معظم رهبری مورد تاکید قرار گرفته و بنا به همین تاکیدات ایشان، نظام نامه مدیریت ارتباطات مردمی در بستر سامد (موضوع مصوبه شورای عالی اداری) و ماده ۲۳ منشور حقوق شهروندی تدوین و همه مدیران موظف به برگزاری دیدار چهره به چهره به منظور ارتباط نزدیک با مردم، آگاهی از مشکلات آن ها و اهتمام در رفع آن با ارج نهادن به حقوق شهروندی شده اند.


بنا بر این در این فضا، نقش یک روابط‌عمومی پویا بیش از بیش مشخص و مهم می شود چرا که لازم است روابط عمومی ها با فراهم کردن این امکان از طریق واحد ارتباط مردمی با انواع روش های مرسوم، سازمان مورد نظر خود را برای رسیدن به اهداف تعیین شده یاری کنند.


روابط عمومی ها با تلاش مستمر و هدفدار برای دادن اطلاعات درست به مردم و گسترش اعتماد بین در جامعه می توانند با احیای برنامه های منسجم و مدون در این زمینه، پاسخگوی بهتری برای دریافت اطلاعات مخاطبین خود باشند و با هر رویکردی، خود رابرای مقابله با بحران و تغییرات آتی آماده نگه دارند.