انفعال در پی‌ریزی نقشه راه ارتباطی

مهدی قنبری – راه برون‌رفت از وضعیت نامطلوب و نارضایتی‌ساز در روابط‌عمومی بیش از هر جایی در اندیشه و عملکرد روابط‌عمومی‌ها و مدیران قرار دارد. رسیدن به درک متقابل با گفتگو و بیان انتظارات در فضایی به دور از نگاه عمودی و از بالا به پایین، همراه با حمایت معنوی و مادی مدیران، حرفه‌ای عمل کردن، خلاق بودن و یادگیری مستمر از سوی روابط‌عمومی‌ها می‌تواند فضای کار را ارتقا بخشد و گرنه همیشه همین آش و همین کاسه در روابط‌عمومی‌ها تداوم خواهد داشت.

شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی ایران (شارا)|| بسنده کردن کارکردهای روابط‌عمومی به اطلاع رسانی، تبلیغات و برگزاری مناسبت ها و نادیده گرفتن و کم اهمیت تلقی کردن مخاطب پژوهی، برنامه محوری، ارتباط گری و تسهیلگری ارتباطی به معنای واقعی، موجب روزمرگی، تکرار تقویمی فعالیت‌ها و انفعال در پی‌ریزی نقشه راه ارتباطی شده است.


انفعال نه به معنای کارنکردن و نشستن است که خستگی مفرط و تلاش های سختکوشانه شبانه روزی بیش از هرچیزی در روابط‌عمومی‌ها به چشم می خورد. خستگی که با ندیده شدن و گاه بی تفاوتی برخی مدیران، نارضایتی فزاینده را در این حرفه ایجاد کرده است. منظور از انفعال، به کار نینداختن توانایی برنامه ریزی راهبردی در روابط‌عمومی‌هاست و گرنه در روابط‌عمومی‌ها، کارمندان همواره مشغول کارند و همواره از وضع موجود انتقاد می کنند.


در این شرایط، روابط‌عمومی به جای نقش مشاوره ای و برنامه ریزی برای آینده سازمان خود به ورطه ماشینی عمل کردن و ابزاری شدن می افتد.


راه برون‌رفت از وضعیت نامطلوب و نارضایتی‌ساز در روابط‌عمومی بیش از هر جایی در اندیشه و عملکرد روابط‌عمومی‌ها و مدیران قرار دارد. رسیدن به درک متقابل با گفتگو و بیان انتظارات در فضایی به دور از نگاه عمودی و از بالا به پایین، همراه با حمایت معنوی و مادی مدیران، حرفه‌ای عمل کردن، خلاق بودن و یادگیری مستمر از سوی روابط‌عمومی‌ها می‌تواند فضای کار را ارتقا بخشد و گرنه همیشه همین آش و همین کاسه در روابط‌عمومی‌ها تداوم خواهد داشت.


از دیگر سو باید به این نکته نیز اشاره کرد که در بخش اطلاع رسانی، باید میان کار خبری در روابط‌عمومی با رسانه ها و خبرگزاری ها تفکیک قائل شد. اگر روابط‌عمومی‌ها ارتباط رسانه ها با خود را برای کسب و انتشار خبر، تسهیل کنند تصویر بهتر و واقعی تری از سازمان خود و مجموعه دولت ارائه خواهند کرد.