شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران(شارا)، روابط عمومی خود علمی است تخصصی از علوم اجتماعی و اگر هر فرد در سن و موقعیت و در هر قشری آموزه های روابط عمومی را نداند بالطبع از جایگاه مناسبی از نگاه اجتماع، برخوردها نخواهد بود که این ضعفی مشهود تلقی می شود.
بنا به فرمایش حضرت امیر(ع) علم بر سه قسم است: علم الله ـ علم الفقه ـ علم الاخلاق که ما در این بحث، مدنظرمان بخش سوم است.
در جایی دیگر داریم که پیامبر (ص) می فرمود من جز برای مکارم اخلاق مبعوث نشدم. پس با تاسی از این الگوها، حال مگر می توان روابط عمومی را از اخلاق جدا دانست؟!!! مگر می توان گفت روابط عمومی موفق که بر پایه اخلاق نبوده؟!!! پس این دو با هم هستند و باید اخلاق محور باشد.
در مبحث روابط عمومی کتب و نشریات فراوانی به چاپ رسیده است که متولی آنها موسسات و مجمع ها و انجمن های روابط عمومی غیردولتی می باشند که رویکردی همسو دارند اما به صورت پراکنده و فارغ از هرگونه انسجام. که آنچه هم اکنون بسیار مورد توجه می باشد روابط عمومی یکپارچه است ولی چون نظام واحدی در این خصوص وجود ندارد این امر محقق نشده است و تمام ظرفیتهای موجود، گروه های مختلف روابط عمومی به جهت عدم وحدت در اجرا، خروجی مناسبی را دارا نیست.
فلذا آنچه روابط عمومی از دولت تدبیر و امید انتظار دارد نظام مند شدن روابط عمومی در کشور است که تحت عنوان سازمان روابط عمومی تشکیل گردد و دولت باید بداند رسالتی که بر دوش این سازمان (روابط عمومی) در کشور خواهد بود، با نگاهی عمیق تر بسیار پراهمیت تر از سازمان نظام پزشکی و یا سازمان نظام مهندسی و … خواهد بود.
تحقق این مهم باری از دوش دولت برخواهد داشت زیرا با توجه به اینکه در کشور دارای چندین وزارتخانه و سازمان و ادارات و موسسات زیرمجموعه می باشد، این سازمان می تواند همه گروه های روابط عمومی در سطح کشور را دور هم جمع کند و از ظرفیتهای بالایی که دارند در آن سازمان استفاده نماید.
مهمترین کاری که می تواند آن سازمان انجام دهد بخش آموزش و تربیت نیروی انسانی برای روابط عمومی های دولتی و غیردولتی در کشور است. زیرا مهمترین رکن علم روابط عمومی اخلاق است و اخلاق انسانی زمانی حاکمیت دارد که تبعیت از مکتبی انسان ساز داشته باشد و ما در کشوری هستیم که تمام آموزه های آن بر پایه اخلاق استوار است و از جایی که قلب هر نهاد و ارگانی بخش روابط عمومی آن است پس اگر فرد یا افرادی که برای این منظور زیر نظر سازمانی نظام مند آموزش ببیند و تربیت شود می توانند در روابط عمومی قالب اهداف آن اداره وارگان را به نحو شایسته پیش ببرند و بالطبع یک روابط عمومی موفق است که ضمن اخلاق محوری پایبند به اصول رفتاری نیز باشد.
آنچه که هم اکنون از دولت تدبیر و امید به عنوان هدف ذکر می شود ایجاد ارتباط و روابط در بخش درون و برون مرزی می باشد و ادبیات گفتگوی این دولت حاکی از گفتمانی آرام و صبورانه در پرتوی تدبیر است پس معلوم می شود خط مشی و ملاک ارتباط این دولت روابط عمومی صحیح است که به نظر می رسد آنچه که باید مورد توجه دولت قرار گیرد از منظر علمی به روابط عمومی نگاه کند و سپس تجربی و ترتیب این دو را در نظر بگیرد و سیاست ها را با متد روز تبیین کند که این مسیر نیست، جز به بهره گیری دانش علمی روابط عمومی و اعمال آن.
دولت تدبیر و امید باید در جلب مشارکتی نظام مند گروه ها و موسسات و مجموعه های روابط عمومی در سطح کشور اهتمام کند و از دانش آنها در جهت ایجاد ارتباطات شایسته در راستای پیشبرد اهداف و نطام کشور در حوزه های مختلف در سطح بین الملل استفاده نماید. دولت باید بداند تجربه ثابت کرده ممکن است همین گروه های کوچک و تشکل های غیردولتی روابط عمومی که شاید به چشم نیایند در سطح بین الملل به سبب عملکرد صحیح دارای کردیت و اعتباری مناسب باشند که شاید دولت از آن برخوردار نیست و این بهترین فرصت برای دولت در جهت استفاده از این اعتبارها می باشد.
حدود یکسال است در مجلس شورای اسلامی فراکسیونی تحت عنوان روابط عمومی زیر نظر کمیسیون اجتماعی مجلس تشکیل شده اما متاسفانه هیچ گونه حرکتی صورت نگرفته ظاهراً مقصود فقط نامگذاری بوده است!!
اگر دولت محترم و نیز مسئولین محترمی که در این خصوص گامی برداشته اند همت کنند شورای سیاست گذاری و کمیته هایی مشترک در حوزه های مختلف با همکاری نماینده های خانه ملت و برخی گروه های هماهنگ روابط عمومی تشکیل دهند بی شک روابط عمومی شکلی نو و رسمی به خود می گیرد و این می تواند کم کم بستری باشد برای تصویب قانونی از سوی مجلس شورای اسلامی برای تشکیل سازمان نظام روابط عمومی انشالله.
منبع: شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران(شارا)
|
نظر بدهید