ارزیابی روابط‌عمومی‌ها را به بیراهه نبرید
مسعود طوفان

شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی‌ ایران (شارا) || شورای اطلاع رسانی دولت روش ارزیابی روابط عمومی دستگاههای اجرایی در استانها را تغییر داده است و معلوم نیست این تغییر، سنجیده شده و دارای توجیه علمی و اجرایی هست یا خیر؟

از سال ۱۴۰۱ ارزیابی روابط عمومی دستگاههای اجرایی بعنوان یکی از سنجه های ارزیابی عملکرد جشنواره شهید رجایی در کشور و استانها قرار گرفت. این اقدام به نوبه خود ارزشمند و با تحسین صاحبنظران روابط عمومی کشور مواجه شد. اما آنچه هنوز سامان نگرفته و مبهم مانده، شیوه ارزیابی و صلاحیت حرفه ای ارزیابان است.

در سال جاری ابتدا اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی هر استان متولی ارزیابی معرفی شد اما در میانه راه ناگهان اعلام شد که قرار است شورای اطلاع رسانی دولت و در سطح ملی کار ارزیابی را انجام دهد. در ادامه ظاهرا ۳۰ نفر ارزیاب شاغل در دستگاههای دولتی در تهران بعنوان ارزیاب استانها، آموزش دیده و کار ارزیابی اولیه روابط عمومی دستگاههای اجرایی استانی را انجام داده اند. در این زمینه چند پرسش حایز اهمیت است:

آیا بهتر نبود کار ارزیابی عملکرد روابط عمومی دستگاههای اجرایی استان به گروهی متخصص در حوزه ارتباطات و رسانه و آشنا به مسائل در همان استان و زیر نظر شورای اطلاع رسانی استان واگذار شود؟

ارزیابان فعلی چه شناختی از وضعیت اقتصادی، اجتماعی ، ارتباطی و رسانه ای هر استان دارند و صلاحیت حرفه ای آنها توسط چه نهاد ذی صلاحی تایید شده است؟

آیا شیوه فعلی ارزیابی مورد تایید سازمان اداری و استخدامی بعنوان مرجع اصلی ارزیابی عملکرد دستگاههای اجرایی در کشور قرار گرفته است ؟

در پایان خاطرنشان می شود بهبود عملکرد روابط عمومی ها، نیازمند نگاه همه جانبه و رفع نقایص و ضعف های فعلی است و استفاده از از روش های غیر کارشناسی و نسنجیده منجر به ناامیدی و دلسردی کارگزاران حوزه ارتباطی خواهد شد  .