شبکه اطلاعرسانی روابط عمومی ایران (شارا) || تحقیقات اخیر دانشگاه ملبورن نشان میدهند که آلودگی شدید در شهرهای بزرگ باعث میشود که سرعت گرمایش جهانی در این مناطق کندتر از مناطق دیگر جهان باشد.
این مطالعه که با تجزیه و تحلیل نرخ گرمایش در سطح جهانی و دلایل تفاوتهای منطقهای انجام شد، نشان داد که شهرهای بزرگ آلوده مانند قاهره و بمبئی به دلیل وجود ذرات آئروسل در جو، قادرند نور خورشید را به فضا منعکس کرده و در کوتاهمدت اثرات خنککننده ایجاد کنند.
در حالی که این پدیده ممکن است به نظر مثبت بیاید، دانشمندان هشدار میدهند که این اثرات موقتی هستند و بیشتر به دلیل آلایندههای مضر به وجود میآید. از طرفی، این فرآیند به احتمال زیاد میتواند مشکلات جدیتری ایجاد کند. بهطور مثال، با کاهش آلودگی در کشورهای در حال توسعه مانند چین که در حال تجهیز نیروگاههای زغالسنگ خود به فناوریهای کاهش انتشار گازهای گلخانهای هستند، گرمای بیشتری از خورشید وارد جو خواهد شد. در این شرایط، جمعیتهای آسیبپذیر که دسترسی به امکاناتی مانند تهویه مطبوع ندارند، بیشتر در معرض گرمای شدید قرار میگیرند.
پژوهشگران معتقدند که این یافتهها به دولتها کمک میکند تا سیاستهای بهتری برای مقابله با تغییرات آب و هوایی و آمادگی برای اثرات آن در مناطق فقیرتر و پرجمعیتتر شهرها تدوین کنند. همچنین این تحقیقات میتواند به کشورهای مختلف کمک کند تا استراتژیهای مناسب برای مقابله با گرمای شدید و دیگر بحرانهای مرتبط با تغییرات آب و هوایی اتخاذ کنند.
نویسنده: لیلا یونس
تاریخ انتشار: 14 دسامبر 2024
منبع انگلیسی: Grist
منبع فارسی: شارا
انتهای پیام/
نظر بدهید