آشنا: قدرناشناسی‌ در حق دکتر معتمدنژاد فراموش نمی‌شود

شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)- مشاور فرهنگی رییس‌جمهور در مراسم نکوداشت دکتر معتمدنژاد گفت: قدرناشناسی‌هایی که در همین دانشگاه (دانشگاه علامه طباطبایی) در حق این نگین علمی و گل سرسبد ارتباطات شد به‌ گونه‌ای که اتاقی را نیز بر صاحبخانه برنتافتند فراموش نمی‌شود. این فقط یکی از جلوه‌های رقابت‌های خام‌اندیشان است.

شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا) مشاور فرهنگی رییس‌جمهور در مراسم نکوداشت دکتر معتمدنژاد گفت: قدرناشناسی‌هایی که در همین دانشگاه (دانشگاه علامه طباطبایی) در حق این نگین علمی و گل سرسبد ارتباطات شد به‌ گونه‌ای که اتاقی را نیز بر صاحبخانه برنتافتند فراموش نمی‌شود. این فقط یکی از جلوه‌های رقابت‌های خام‌اندیشان است.

به گزارش شارا به نقل از ایسنا، دکتر حسام‌الدین آشنا در مراسم نکوداشت دکتر کاظم معتمدنژاد که عصر امروز در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، به خواندن یادداشتی درباره‌ی او پرداخت. او اظهار کرد: در ستایش آن نوآور کهنه‌کار چه زود دیر شد. چقدر خوب یادبود می‌گیریم و چقدر بد و کم یاد می‌گیریم. این مجلس به‌منظور بزرگداشت مقام او، آن راهنمای راهبر برگزار می‌شود. اقتضای چنین محفلی هم‌پیمانی برای رفع نگرانی‌هایی است که آن همیشه استاد را واداشت تا در واپسین ساعت‌ها بر سر آن‌ها بجنگند.

آشنا که هنگام خواندن این متن، اشک می‌ریخت با صدایی بغض‌آلود ادامه داد: او چقدر عیار «معلم ساده بودن» را بالا برد. حالا حتی نمی‌توانیم بگوییم من یک معلم عادی هستم. او با اشاره به چالش‌های دانش ارتباطات، بیان کرد: دانش ارتباطات همیشه با چالش‌های جدی در زمینه‌ی عملی و نظری روبه‌رو بوده است. توسعه‌ی رشته‌های مختلف این علوم، امکان حفظ هسته‌ی بنیادین آن را دشوارتر می‌کند. یافتن آنچه امروز به دانشجویان روزنامه‌نگاری، ارتباطات، روابط عمومی، ژورنالیسم سایبر، مدیریت فناوری اطلاعات و … هویت مشترک ببخشد دشوارتر شده و تعارض میان نوآوری و سنت‌گرایی یکی دیگر از وجوه چالش‌برانگیز است.

آشنا گفت: از یک طرف تا مدت‌ها با موانع اداری ناشی از فقدان متخصصان تحصیل‌کرده مواجه بوده‌ایم و حالا با گذشت یک دهه تولید انبوه دانش، با خیل عظیم فارغ‌التحصیلان که بعضا سرخورده و سرگردان نیز هستند مواجه شده‌ایم. رشته‌ی ارتباطات مانند سایر رشته‌ها در ایران، عرصه‌ی همکاری‌ها و رقابت‌هاست و در این رشته هرچه همکاری است بر محور نفوذ استاد معتمدنژاد، آن حلقه‌ی وصل شکل گرفته است.

وی با بیان این‌که هرچه عرصه‌ی عمومی برای رقابت‌های سیاسی فراخ‌تر می‌شود حرمت اجتماعی دانشجویان این رشته نیز بیشتر می‌شود، تصریح کرد: فشار سیاسی و دادگاهی بر رسانه‌گران و مجرم‌ نگریستن رسانه‌نگاران به‌شدت رشته‌ی روزنامه‌نگاری را محافظه‌کار می‌کند و هر پدر و مادری را وادار می‌کند که به فرزند خود بگوید به راهی نرود که بر سرها و چشم‌ها با یا بدون درد، دستمال می‌بندند.

او ادامه داد: حماسه‌ی سیاسی اخیر برای رشته‌ی ما، آزادی مسوولانه‌ی بیشتری را فراهم آورد. حال که دولت، فشار بر مطبوعات و رسانه‌ی ملی را کنار گذاشته است باید منتظر پاسخ از رسانه‌ها بود. البته من همین‌جا از تغییر رویکرد معاونت رسانه‌ای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکر می‌کنم. مشاور فرهنگی رییس‌جمهور افزود: این نکوداشت باید پاسخی برای خواسته‌های استاد باشد. البته نه در ۴۰ ماه آینده، بلکه در چهارماه آینده. تشکیل شورای عالی رسانه‌ها باید به جِد دنبال شود و تشکیل مرکز مطالعات ارتباطات پاسخی به خواسته‌ی همواره‌ی استاد است.