شبکه اطلاعرسانی روابطعمومی ایران (شارا) || تاثیر رسانههای اجتماعی بر سلامت روان نوجوانان و جوانان به یکی از نگرانیهای اصلی والدین، مربیان، متخصصان بهداشت و مقامات نظارتی تبدیل شده است.
طبق گزارشی از مرکز تحقیقات پیو که روز سهشنبه منتشر شد، تقریبا نیمی از نوجوانان آمریکایی بر این باورند که رسانههای اجتماعی اثر منفی عمدهای بر سلامت روان همسالانشان دارند و بسیاری از آنها اعلام کردهاند که زمان استفاده از شبکههای اجتماعی و گوشیهای هوشمند خود را کاهش دادهاند.
به گزارش سیانان به نقل از کلر دافی، 22 آوریل 2025، این تحقیق که شامل 1391 نوجوان بین 13 تا 17 سال و والدین آنها میشود، نشان داد که 48 درصد از نوجوانان اعتقاد دارند که رسانههای اجتماعی اثرات منفی بر سلامت روان دارند که نسبت به 32 درصد در سال 2022 افزایش داشته است. فقط 11 درصد از نوجوانان معتقدند که رسانههای اجتماعی تاثیر مثبتی بر همسالانشان دارند.
در حالی که برخی از نوجوانان اعتراف کردهاند که زمان زیادی را صرف رسانههای اجتماعی میکنند، 44 درصد از آنها گفتند که استفاده خود از این پلتفرمها را کاهش دادهاند. این تحقیق همچنین نشان داد که اثرات منفی رسانههای اجتماعی بیشتر برای دختران مشاهده میشود، به ویژه در زمینههایی چون خواب، اعتماد به نفس و سلامت روان.
والدین همچنان نگرانتر از خود نوجوانان هستند. طبق این گزارش، 44 درصد از والدین معتقدند که رسانههای اجتماعی بزرگترین تهدید برای سلامت روان نوجوانان است، در حالی که تنها 22 درصد از نوجوانان همین نظر را دارند.
انتهای پیام/
نظر بدهید