بازتعریف نقش “میانجی اجتماعی”: روابط‌عمومی‌ها به عنوان نیروهای انقلابی تغییرات اجتماعی/ ۲

شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی‌ ایران (شارا) || دیگر هیچ‌چیز همانند گذشته نخواهد بود. روابط‌عمومی‌ها دیگر نمی‌توانند در سایه بمانند و به عنوان یک میانجی ساده بین سازمان‌ها و مردم عمل کنند.

در این دورانِ بحران، دورانِ به هم‌ریختگی و تحولات سریع، روابط‌عمومی‌ها باید از نقش‌های سنتی خود فراتر رفته و به نیروهای پیشرو و انقلابی تبدیل شوند. باید این تصور قدیمی که روابط ‌عمومی فقط نقش اطلاع‌رسانی یا مدیریت تصویر را ایفا می‌کند، کنار گذاشته شود.

روابط‌عمومی‌ها باید نه‌فقط در گفتمان‌ها و تبادل اطلاعات، بلکه در میدان عمل، در تصمیم‌گیری‌های کلیدی و تحولات ساختاری و اجتماعی حضور داشته باشند. آن‌ها باید خود را در قلب تحولات اجتماعی و سیاسی قرار دهند و با قدرت ارتباطی خود، به نیروهایی موثر در تغییر سیاست‌ها، نهادها و حتی رفتارهای جمعی تبدیل شوند. در روزگار امروز، دیگر جایی برای شعارهای بی‌پایه و اصول و وعده‌های غیرقابل تحقق وجود ندارد.

روابط‌عمومی‌ها باید مستقیماً به‌عنوان بازیگران اصلی و تعیین‌کننده در تغییرات اجتماعی شناخته شوند.

در این مسیر، روابط‌عمومی‌ها باید به عنوان میانجی‌های واقعی و شجاع عمل کنند، قدرت را از دستان کسانی که در پشت درهای بسته قرار دارند بگیرند و به مردم منتقل کنند.

آن‌ها باید موانع را بشکنند، روابط اجتماعی و سیاسی را بازتعریف کنند و به مردم این احساس را بدهند که صدای آن‌ها شنیده می‌شود و قادر به تغییر وضعیت موجود هستند.

روابط‌عمومی‌ها باید به گفتمان‌های بی‌روح و وعده‌های توخالی پایان دهند و به جای آن، از “قدرت واقعی ارتباطات” برای ایجاد تحولات بنیادین در سیاست‌ها و ساختارهای اجتماعی استفاده کنند.

آنها باید به‌طور فعال در فرآیندهای اجتماعی و سیاسی وارد شوند و در واقع، نقش نیروهای انقلابی را در تغییرات اجتماعی ایفا کنند.

این تغییرات به معنای تسریع در اجرای اصلاحات ساختاری، ایجاد آگاهی‌های اجتماعی و تشویق به مشارکت مردم در فرآیندهای تصمیم‌گیری است.

روابط‌عمومی‌ها باید با شجاعت در مقابل سیستم‌های معیوب و فساد ایستاده و از قدرت ارتباطی خود برای ایجاد تغییرات ملموس و ساختاری استفاده کنند.

این زمان برای روابط‌عمومی‌هاست تا خود را به عنوان نیروی محرکه تغییرات اجتماعی معرفی کنند. دیگر نمی‌توان به کلمات و وعده‌های توخالی و پوچ بسنده کرد. اکنون، زمان اقدام است. روابط‌عمومی‌ها باید دگرگونی‌های اساسی را رقم بزنند و با قدرت خود، مسیر تحول را هموار کنند.

انتهای پیام/