اصول ۷ گانه مسئولیت اجتماعی: رفتار اخلاقی

توصیه می­‌شود سازمان­‌ها رفتار خود را بر پایه استانداردها، راهنما و قوانین رفتاری که مطابق با اصول پذیرفته­ شده‏ رفتار درست و مناسب در شرایط مشخص، به خصوص با ذینفعان سامان دهند، حتی اگر این شرایط دشوار و چالش‌برانگیز باشد.

شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی‌ ایران (شارا) || دراین بخش به موضوع رفتار اخلاقی ، یکی از اصول ۷ گانه مسئولیت اجتماعی می پردازیم.


توصیه می­‌شود سازمان­‌ها رفتار خود را بر پایه استانداردها، راهنما و قوانین رفتاری که مطابق با اصول پذیرفته­ شده‏ رفتار درست و مناسب در شرایط مشخص، به خصوص با ذینفعان سامان دهند، حتی اگر این شرایط دشوار و چالش‌برانگیز باشد.


در به کارگیری استاندارد مسئولیت اجتماعی و خیرهمگانی بر گرفته از استاندارد (iso 26000 ) پیشنهاد می­شود که  هر سازمان، شرایط جامعه، محیط زیست، ملاحظات قانونی، فرهنگی، سیاسی، سازمانی و همچنین تفاوت­های شرایط اقتصادی را در نظر گیرد و در عین حال برای سازگاری رفتار خود با هنجارهای رفتاری بین­ المللی تلاش کند.

هفت اصل مسئولیت اجتماعی

پاسخگویی
شفافیت
رفتار اخلاقی
رعایت منافع ذینفان
رعایت حاکمیت قانون
رعایت هنجارهای رفتاری
رعایت حقوق بشر

اصل سوم، رفتار اخلاقی است:

اصل این است: توصیه می­شود سازمان منافع ذینعفان خود را رعایت کرده و همواره آنها را مدنظر قرار دهد و نسبت به این منافع پاسخگو باشد.

اگرچه اهداف سازمان ممکن است به منافع مؤسسان، صاحبان، اعضا یا مشتریان آن محدود شود، اما ممکن است افراد یا گروه­های دیگری نیز در ارتباط با سازمان، دارای حقوق، ادعا یا منافع خاصی باشند. که بهتر است مورد توجه قرار گیرد در مجموع، این افراد یا گروه­ها، ذی­نفعان سازمان را شکل می­دهند.

توصیه می­شود یک سازمان:

ذی­نفعان خود را شناسایی کند؛

از منافع و نیازهای ذی­نفعان آگاه باشد و آنها را به رسمیت بشناسد و همچنین از حقوق قانونی ذی­نفعان مطلع و به نگرانی­های ابراز شده از جانب آنان پاسخ دهد؛

به رسمیت شناختن برخی ذی­نفعان می­توانند به طور قابل توجهی بر فعالیت­های سازمان تأثیر بگذارند؛

توانایی نسبی ذی­نفعان در تماس با سازمان و مشارکت و اثرگذاری بر آن را ارزیابی کنید و در نظر بگیرد؛

ارتباط میان منافع ذی­نفعان با انتظارات وسیع­تر جامعه، توسعه پایدار و همچنین ماهیت رابطه ذی­نفع با سازمان (به زیربند ۳-۳-۱ مراجعه شود) را در نظر داشته باشد؛

نظرات ذی­نفعان را که ممکن است منافع آنها از تصمیمات و فعالیت­های سازمان متأثر شود، در نظر گیرد، حتی اگر آنها نقش رسمی در حکمرانی سازمان نداشته و یا از منافع خود اطلاع نداشته باشند؛

انتشار عمومی و به اشتراک گذاشتن گزارش مسئولیت اجتماعی (گزارش پایداری) هرسال در رسانه‌های تخصصی ( csrrasaneh.ir ) و  تارنمای سازمان مورد تاکید است

یکی دیگر از اصول ۷ گانه مسئولیت اجتماعی csr، رعایت حاکمیت قانون است که در محتوای بعدی به اطلاع خواهد رسید.

انجمن روابط عمومی ایران
نویسنده: سیدرضا جمشیدی
رئیس کمیته مسئولیت اجتماعی وتوسعه پایدار

 

انتهای پیام/