آمیزه‌ای از صنعت و هنر؛ نماد گفتمان ارتباط فرایند مدار

غرفه شرکت ملی پالایش و پخش در نمایشگاه بیستم: – رویکرد جدید فرآیند مدار و پسا مدرن در طراحی و ساخت این غرفه می‌تواند سرآغاز حرکتی نو در صنعت نوپا و اشتغال زای نمایشگاهی و غرفه سازی در کشور باشد که نوید بخش دورانی نوین در طراحی و ساخت غرفه‌ها با توجه به فرآیند و عملکرد شرکت‌ها، سازمان‌ها و مؤسسات حاضر در نمایشگاه‌ها باشد.

4 Ways to Go Beyond the Press Release in a Post Panda World image panda bear 1113tm pic 106 300x199


شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا) امسال برای نخستین بار شاهد پدیده‌ای چشمگیر در نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی هستیم. پدیده‌ای که نه تنها درطول تاریخ بیست ساله برگزاری این نمایشگاه بی سابقه است، بلکه در حوزه فعالیت‌های نمایشگاهی کشور نیز نمونه ای برای آن متصور نیست. شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران تلاش کرده است در امر مهم ارتباط مستقیم و فراگیر (برپایی نمایشگاه) با مخاطبان خود، صنعتگران،‌ دانشگاهیان، تولیدکنندگان، کارشناسان، متخصصان و عموم مردم، گفتمان جدیدی از نوع ارتباط گیری با مخاطب را عرضه ‌نماید.

تفاوت چشمگیر حضور پالایش و پخش در بیستمین نمایشگاه نسبت به سال‌های قبل در نخستین لحظات ورود بازدید کنندگان به سالن استقرار غرفه به خوبی چشم هر بیننده ای را به خود جلب می کند؛ در واقع مخاطب به جای برخورد با سازه‌های تکراری چوبین که تنها تعیین‌گر حد و مرز غرفه‌ها است، با سازه‌‌های فلزی و چشمگیرصنعتی، رو به رو می شود و شمایی کلی از فرایند حاکم بر عملیات و وظایف شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران به عنوان یکی از چهار شرکت اصلی وزارت نفت در ذهن او تداعی می گردد.

بی‌گمان متخصصان فعال در حوزه نفت بلافاصله فضای حاکم بر غرفه را در می یابند و بازدید کنندگانی که تاکنون از نزدیک تأسیسات صنعت نفت را ندیده اند، در حین گفتگو با کارشناسان مستقر در غرفه، اطلاعات لازم را کسب و به سه محور فرآیندی و پر صعوبت عملیات انتقال ، پالایش و توزیع حاکم بر شرکت پی خواهند برد.

فرآیند مداری در طراحی و ساخت غرفه از این حیث مورد ادعای شرکت ملی پالایش و پخش است که حتی‌المقدور سعی شده بدون اطلاعات مکتوب و متون چاپی بر روی پوسترها با مخاطب ارتباط برقرار کند و مخاطب خود را در فضایی صنعتی، هرچند در مقیاس کوچک بیابد.

بر این مبنا دو برج نصب شده در این غرفه نمادی از برج‌های تقطیر دوگانه پالایشگاهی (برج تقطیر در جو و برج تقطیر در خلاء) نشانگر پالایش روزانه یک میلیون و 800 هزار بشکه نفت خام و تولید ده‌ها نوع فرآورده های نفتی در 9 پالایشگاه بزرگ کشور؛ دکل‌های مخابراتی و خطوط لوله نصب شده در غرفه، نمادی از عملیات انتقال سالانه بالغ بر 123 میلیارد لیتر نفت‌خام و انواع فرآورده‌های نفتی از طریق 14 هزار کیلومتر خطوط لوله و سرانجام سازه اصلی و مرکزی(VIP) نمادی از مخازن ذخیره سازی است و بیانگر یکی از وظایف اصلی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در امر خطیر ذخیره سازی فرآورده‌های نفتی است. همچنین مهندسی به کار رفته در امر طراحی و ساخت سازه‌های غرفه (به ویژه سازه مرکزی) و عملیات نصب آن نیز نمودی از وظایف شرکت ملی مهندسی و ساختمان نفت ایران به شمار می‌رود.

استفاده از پروفیل و اقلام و تجهیزات فلزی با قیمت مناسب ، حذف دکور های چوبی متعدد و بسیاری از ویژگیهای منحصر به فرد آن ، موجب شده تا هزینه طراحی و اجرای غرفه در مقایسه با سالهای گذشته افزایش نیافته و حتی با توجه به نوع سازه پس از پایان نمایشگاه کل غرفه به سادگی و بدون آسیب جمع آوری وبا کمی تغییرات در نمایشگاههای مختلف از آن بهره جست.

رویکرد جدید فرآیند مدار و پسا مدرن در طراحی و ساخت این غرفه می‌تواند سرآغاز حرکتی نو در صنعت نوپا و اشتغال زای نمایشگاهی و غرفه سازی در کشور باشد که نوید بخش دورانی نوین در طراحی و ساخت غرفه‌ها با توجه به فرآیند و عملکرد شرکت‌ها، سازمان‌ها و مؤسسات حاضر در نمایشگاه‌ها باشد. اینک به نظر می‌رسد زمان خداحافظی با سازه‌های تکراری در صنعت نمایشگاهها فرا رسیده و با خلق این ایده بزرگ در آوردگاه بیستم، قطعا در سال‌های بعد شاهد شکوفایی و خلاقیت افزون تر در این حوزه خواهیم بود.