برنامه‌ریزی سناریو در روابط عمومی به کمک هوش مصنوعی

گو – روابط عمومی‌ها برای آنکه بتوانند نقش‌آفرینی مؤثر و پر رنگی در سازمان‌ها داشته باشند اول نیازمند آموختن دقیق روش‌های نوین برنامه‌ریزی و توجه به مسئله آینده‌پژوهی به‌خصوص برنامه‌ریزی سناریو با کمک فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی می‌باشند چرا که برنامه‌ریزی یکی از اصلی ترین ارکان پیشرفت در هر حوزه ای می‌باشد.

شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)|| برنامه‌ریزی سناریو یک ابزار آینده‌پژوهانه مؤثر است که امکان کنترل شرایط آینده‌ محتمل و ممکن را فراهم می‌آورد. در همین راستا برنامه‌ریزی سناریو در حقیقت به دنبال بررسی آن چیزی است که احتمال وقوعش وجود دارد و باید برای بهبود تصمیم‌گیری‌ها، آن‌ها را مورد ملاحظه و بررسی عمیق قرار داد و حالات مختلف یک پیشامد را در نظر گرفت.


سرعت تغییرات آن‌چنان سرسام‌آور و سریع است که دیگر ابزارهای سنتی قابلیت شناخت این عرصه را از دست داده اند و امکان همگام شدن با تغییرات را برای برنامه نویسان فراهم نمی‌کنند. یکی از اصلی‌ترین ابزارهای بررسی احتمالات آینده، بهره بردن از فناوری هوش مصنوعی است. به این معنا هوش مصنوعی امکان خوبی در راستای شناخت آینده‌ محتمل و ممکن به‌حساب می‌آید. به عبارتی، برنامه‌ریزی سناریو که بک ابزار در آینده‌پژوهی است به کمک فناوری هوش مصنوعی، امکان تحلیل و بررسی شرایط قابل وقوع را به دست می‌آورد و در برنامه‌ریزی سناریو بسیار موفق‌تر از قبل نقش ایفا می‌کند.


در حقیقت برنامه‌ریزی سناریو با کمک فناوری‌های نوین، دانشی است که در تلاش است تا با کمک پیش‌بینی عوامل تأثیرگذار در آینده افراد و جامعه را آماده این تغییرات بکند و هیچ ادعای پیش‌بینی آینده را هم ندارد. در حقیقت از آنجایی‌که برنامه‌ریزی سناریو در ذیل آینده‌پژوهی مطرح می‌شود برنامه‌ریزی سناریو در پی شناخت تغییرات روبروی انسان‌ها در آینده است و از این منظر یکی از حیاتی ترین دانش‌های روز بشری است.


روابط عمومی‌ها برای آنکه بتوانند نقش‌آفرینی مؤثر و پر رنگی در سازمان‌ها داشته باشند اول نیازمند آموختن دقیق روش‌های نوین برنامه‌ریزی و توجه به مسئله آینده‌پژوهی به‌خصوص برنامه‌ریزی سناریو با کمک فناوری‌های نوین مانند هوش مصنوعی می‌باشند چرا که برنامه‌ریزی یکی از اصلی ترین ارکان پیشرفت در هر حوزه ای می‌باشد.


دوم باید در پی اجرای سناریوهای مختلف و متعدد برای پیشبرد سازمان خود باشند و برای برنامه‌ریزی سناریو عوامل محتمل و ممکن را مورد بررسی موشکافانه خود قرار داده و در تصمیم گیری نهایی لحاظ کنند.


سوم برای رسیدن به موفقیت و قله‌های پیشرفت باید در پی شناخت و آموختن به‌موقع توانایی‌ها و ظرفیت‌های فناوری‌های نوین از جمله هوش مصنوعی باشند. سرعت بالای تغییرات و پیشرفت شگفت انگیز تکنولوژی افراد متخصص و دانشمندان را بر آن می‌دارد تا از توانایی‌های این عرصه‌ها شناخت کافی پیدا کنند.


چهارم توجه مستمر و دائم به مقوله برنامه‌ریزی سناریو و توجه به تغییرات مؤلفه‌ها برای رسیدن به اهداف عالیه سازمانی می‌باشد. با توجه به تغییرات مداوم جامعه و شرایط لازم، متخصصان امر توجه جدی به تغییرات داشته باشند تا در صورت لزوم در برنامه‌ریزی و سناریوهای پیش رو لحاظ گردد.

 

نویسندگان:

رضا زمردی دانشجوی کارشناسی ارشد فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق(ع).

علیرضا بابایی دانشجوی کارشناسی ارشد فرهنگ و ارتباطات دانشگاه امام صادق(ع)

 

منبع مرجع: شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)