نقش و اهمیت روابط عمومی در جهانی شدن

الناز محمدی فر – پدیده جهانی شدن یا جهانی سازی یکی از مباحث مهمی است که امروزه در مورد تعریف و پیامدهای آن اختلاف نظر فراوانی وجود دارد که بررسی آثار و نتایج این فرایند بر ابعاد مختلف حیات انسانی از جمله سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، توجه خاص اندیشمندان، سیاستمداران و اقتصاددانان را به خود جلب کرده است.

شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا) پدیده جهانی شدن یا جهانی سازی یکی از مباحث مهمی است که امروزه در مورد تعریف و پیامدهای آن اختلاف نظر فراوانی وجود دارد که بررسی آثار و نتایج این فرایند بر ابعاد مختلف حیات انسانی از جمله سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، توجه خاص اندیشمندان، سیاستمداران و اقتصاددانان را به خود جلب کرده است.

 

یکی از موضوعات مهمی که در مورد جهانی شدن مطرح می شود “بحران هویت” بوده که با از بین رفتن مرزهای فرهنگی و تضعیف مرزهای سیاسی و هجوم صنایع فرهنگی بیگانه و عمدتا غربی، هویت اصیل کشورهای اسلامی را مورد تهدید قرار داده است، در این راستا روابط عمومی ها می توانند نقش بسیار مهمی در بازسازی هویت بومی و ایجاد مصونیت در برابر این آفت بزرگ ایفا نماید.


اسلام به عنوان یک هویت مستقل فرهنگی- تاریخی، برخی از جنبه های جهانی شدن را چالشی مهم از جانب جهان مسیحی غرب برای خود می داند و درصدد است در مقابل تاثیرات آن مقاومت کرده و مانع نفوذ آن بر جوامع خود شود. 

 

در این میان می توان با شناسایی ابعاد گوناگون پدیده جهانی شدن و بررسی نقش و جایگاه روابط عمومی اسلامی این موضوع را مورد بحث وکنکاش قرارداد و راهکارهایی را در جهت بهبود وضعیت جهان اسلام و تقویت باورها و ارزش های بومی و اصیل آن برای مقاومت در برابر جنبه های زیانبار جریان جهانی سازی ارائه کرد.