۴ گام هوشمندانه برای فارغ‌التحصیلان روابط عمومی: چگونه برای آینده شغلی خود آماده شویم؟
در دنیای روابط عمومی که به سرعت در حال تحول است، کلید موفقیت در حرفه‌ای‌گری، یادگیری مداوم و پرورش مهارت‌های انسانی نهفته است.

شبکه اطلاع‌رسانی روابط‌عمومی‌ ایران (شارا) || کارولین اسمیت، رئیس بخش روابط عمومی در Flow Communications، اخیراً برای گروهی از دانشجویان روابط ‌عمومی‌ دانشگاه ژوهانسبورگ سخنرانی کرده است. موضوع سخنرانی او “آماده‌سازی خود برای آینده شغلی” بود و او اعتراف می‌کند که در ابتدا احساس نابسندگی می‌کرده است. این دانشجویان وارد صنعتی می‌شوند که از زمان شروع فعالیت حرفه‌ای اسمیت به طرز چشمگیری تغییر کرده است. او در نظر داشت چه توصیه‌ای می‌تواند به آن‌ها ارائه دهد؟

اسمیت شاهد جایگزین شدن بیانیه‌های مطبوعاتی با پست‌های شبکه‌های اجتماعی بوده است. او تغییر به سمت تأثیرگذاری شدید تماشای ترندهای TikTok بر استراتژی‌های ارتباطی را تجربه می‌کند. ابزارهای هوش مصنوعی، مانند ChatGPT و Midjourney، کارآموزان جدید دفتر هستند – آموزش دیده‌اند تا محتوا تولید کنند، احساسات را تحلیل کنند، جهت‌گیری خلاقانه ایجاد کنند و از برنامه‌ریزی کمپین در عرض چند دقیقه (یا حتی ثانیه) پشتیبانی کنند. این یک هنجار جدید است. وقتی اسمیت برای اولین بار کار خود را در روابط عمومی آغاز کرد، بیانیه‌های مطبوعاتی چاپی را از طریق پیک به میز خبرنگاران تحویل می‌دادند و سپس دستگاه‌های فکس آمدند که یک تغییر بزرگ بود.

چهار ستون ثابت برای موفقیت در روابط عمومی

کارولین اسمیت نمی‌تواند پیش‌بینی کند آینده برای این ذهن‌های جوان، مشتاق و به‌روز چه خواهد بود، اما توصیه‌هایی داشت که به نظر او ثابت و مفید خواهند بود. در ادامه چهار ستون ثابتی را معرفی می‌کند که همیشه می‌توانند به شما به عنوان یک فرد جوان، چه هنوز در حال تحصیل باشید و چه در آستانه ورود به اولین شغل خود، کمک کنند:

۱. مانند یک حرفه‌ای ظاهر شوید

آمادگی حرفه‌ای به معنای انتظار کشیدن تا زمان پیدا کردن اولین شغل نیست. اگر می‌خواهید متمایز شوید، از همین ثانیه مانند یک حرفه‌ای عمل کنید.

به یک نهاد صنعتی مانند “مؤسسه روابط عمومی آفریقای جنوبی” بپیوندید و از فرصت‌های شبکه‌سازی استفاده کنید.

یک نمونه کار دیجیتال بسازید که نشان‌دهنده آنچه یاد می‌گیرید و انجام می‌دهید باشد. آن را با استفاده از Google Drive, Canva, Wix, LinkedIn یا هر چیز دیگری که برای شما مناسب است، ایجاد کنید.

قبل از اینکه وارد اولین شغل خود شوید، یک نمونه کار داشته باشید که بگوید: “من آماده صحبت در مورد کار هستم.”

نحوه ارائه خودتان اهمیت دارد. از ایمیل‌ها گرفته تا تماس‌های ویدیویی، نشان دهید که جدی هستید.

۲. با عمل کردن بیاموزید

اسمیت به نکته اول خود اشاره می‌کند که راهنمای گام به گام در مورد اینکه دقیقاً با Google Drive, Canva و Wix چه کاری انجام دهید، ارائه نداده است – و این عمدی است. سریع‌ترین راه برای رشد، انجام دادن است. دانش نظری عالی است، اما در دنیای کار، اگر بتوانید یک پایه از تجربه بسازید که کارفرمای آینده شما بتواند به آن اضافه کند، به خودتان (و به ما به عنوان مربی) کمک خواهید کرد.

اگر علاقه‌مند به پیوستن به یک کسب‌وکار بازاریابی دیجیتال هستید، خودتان چیزی ایجاد کنید. چیزی پست کنید. به طور فعال چیزی را امتحان کنید. سپس بازخورد بخواهید و از آن استفاده کنید.

اگر به روابط عمومی علاقه دارید، پنج متخصص روابط عمومی یا ارتباطات را در LinkedIn پیدا کنید که می‌خواهید آن‌ها را دنبال کنید و از آنچه به اشتراک می‌گذارند یاد بگیرید.

درباره آنچه که برای آن‌ها کار می‌کند، آنچه که کار نمی‌کند و آنچه که ممکن است متفاوت انجام دهید، تأمل کنید. هر پروژه‌ای که بر عهده می‌گیرید، یک گام به جلو است.

۳. فردی باشید که دیگران می‌خواهند با او کار کنند

شما می‌توانید یک جادوگر Canva باشید یا متنی بنویسید که جذاب باشد، اما اگر بی‌ادب، غیرقابل اعتماد یا مقاوم در برابر همکاری باشید، با مشکل مواجه خواهید شد.

هوش هیجانی (Emotional intelligence)، مهارت‌های ارتباطی خوب و توانایی کار تیمی از جمله ویژگی‌هایی هستند که کارآموزان را به اعضای ضروری تیم تبدیل می‌کنند.

شما باید یاد بگیرید که گوش کنید، ابتکار عمل داشته باشید و ایده‌های جوانانه خود را به میز بحث بیاورید. آسان بودن کار با شما می‌تواند شما را در حرفه‌تان بسیار پیش ببرد.

۴. همیشه به یادگیری ادامه دهید

به لطف فناوری، تغییرات در دنیای کار امروزی سریع‌تر از اتصال 5G به سمت ما می‌آیند. ابزارهایی مانند ChatGPT به سرعت قوانین بازی را تغییر می‌دهند، اما مسئولیت شما به عنوان آینده حرفه انتخابی‌تان، یادگیری نحوه استفاده از آنهاست.

از هوش مصنوعی نترسید. شما باید یاد بگیرید که با آن سازگار شوید، اما مراقب باشید که کورکورانه از آن پیروی نکنید.

مهم نیست که ابزارها چقدر چشمگیر هستند، آنها تنها به اندازه تفکری که پشت آنهاست مؤثرند.

به عنوان یک حرفه‌ای آینده، شما همچنین باید توانایی تحلیل، پرسشگری و یافتن “چرایی” پشت هر پیامی را که به مشتری در به اشتراک گذاشتن آن کمک می‌کنید، توسعه دهید.

ابزارها می‌توانند از شما حمایت کنند، اما دانش شما درباره مخاطبان هدف (از یک انسان به انسان دیگر) چیزی است که واقعاً ارزش می‌افزاید.

مطمئن شوید که سرعت فناوری را با همیشگی بودن ظاهر حرفه‌ای، ایجاد ارتباطات، گوش دادن برای یادگیری و کنجکاوی متعادل می‌کنید.

نویسنده: کارولین اسمیت (Caroline Smith)
تاریخ: ۲۶ تیر ۱۴۰۴ (۱۷ جولای ۲۰۲۵)
منبع: Flow Communications

با کلیک روی لینک زیر به کانال تلگرام ما بپیوندید:

https://telegram.me/sharaPR

انتهای پیام/