نقدی بر روی جلد نشریه نوروزی صدا و سیما

محمد امامی – صدا و سیمایی که از آن به عنوان دانشگاه یاد می شود می توانست با استفاده بهینه از هنر و همه اندیشه ورزان و هنرمندان و دوری از تقابل با آنان که همچون گردانندگانش نمی اندیشند، لباس رزم از تن بیرون بیاورد و با ابزار قلم و هنر و اندیشه به صحنه خدمت صادقانه درآید و به جای حذف سلیقه ها و بستن در صدا و سیما به روی منتقدان، از رسانه ای میلی خود را به رسانه ای ملی سوق و ارتقا دهد!

شبکه اطلاع رسانی روابط عمومی ایران (شارا)|| درج تصویر عبدالعلی علی عسگری رییس سازمان صداو سیما روی جلد هفته نامه نوروزی صدا و سیما منتشر شده در ۲۴ اسفند ۱۳۹۸، موجب حرف و حدیث هایی شده که هر یک از نگاه خاص قابل تامل است.

اما در این باره از منظر ارتباطی می توان به این نکات اشاره کرد:

۱) فارغ از مجیزگویی از رییس سازمان که بر روی جلد نشریه خودنمایی می کند و از نگاه مخاطب آگاه امروز رویکردی ناپسند شمرده می شود، باید گفت گردانندگان نشریه می توانستند از فضای روی جلد برای بیان فعالیت های مهم سازمان صدا و سیما جلوه مخاطب پسندتری را به نمایش بگذارند و هویت بصری قدرتمندی برای آن خلق کنند.

۲) فاصله صدا و سیما با مردم به قدری فاقد جذابیت های بصری و ترکیب رنگ نامناسب است.

۳) انتخاب رنگ سیاه برای تیتر اصلی نشریه، انتخاب شایسته ای نیست. رنگ سیاه معمولا برای نوشته ها و تیترهای کوچکتر مناسب به نٰظر می رسد.

۴) نشریه ای که به عنوان ویژه نامه نوروزی منتشر می شود و ظاهرا از تیتر و زیر تیتر آن برمی آید قرار است بیانگر یک سال فعالیت سازمان صدا و سیما باشد، می توانست تیترهایی از مطالبی که در مجله ارائه شده است را داشته باشد تا مخاطب تنها با مشاهده جلد رویی مجله بتواند تا حدودی از مطالبی که درون مجله وجود دارد آگاه شود.

۵) و نکته پایانی این که  رسانه ای با وسعت و گستردگی رادیو و تلویزیون و شبکه های متعدد با درج تصویری از رئیسش با پوشش جنگی بر روی جلد نشریه چاپی صدا و سیما قصد دارد ضمن قهرمان جلوه دادن رئیسش، مظلوم نمایی کند! غافل از آن که مجموع عناصر موجود در این تصویر رویکرد تقابلی صدا و سیما و ناتوانی اش را در اداره چنین سازمان رسانه ای مهمی به مخاطب القا می کند.

صدا و سیمایی که از آن به عنوان دانشگاه یاد می شود می توانست با استفاده بهینه از هنر و همه اندیشه ورزان و هنرمندان و دوری از تقابل با آنان که همچون گردانندگانش نمی اندیشند، لباس رزم از تن بیرون بیاورد و با ابزار قلم و هنر و اندیشه به صحنه خدمت صادقانه درآید و به جای حذف سلیقه ها و بستن در صدا و سیما به روی منتقدان، از رسانه ای میلی خود را به رسانه ای ملی سوق و ارتقا دهد!
 

منبع: مردم داران ایران